ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΞΑΝΘΗΣ

Με απόντες τους Κ. Γαβριηλίδη, Γιασάρ Ογλού Ταιφούρ και Μουρβάτη Άγγελο, συνεδρίασε προχθές το απόγευμα η Δημοτική Κοινότητα Ξάνθης στη Δημοτική Πινακοθήκη με επτά θέματα στην ημερήσια διάταξη. Το θέμα της επαφής και της γνωστοποίησης των όποιων προβλημάτων από τους δημότες στο γεωγραφικό πλαίσιο της δημοτικής κοινότητας, το ζήτημα της δημιουργίας ηλεκτρονικού χώρου το οποίο θα διαχειρίζεται μέλος του συμβουλίου ή υπεύθυνος υπάλληλος καθώς και το ζήτημα της ενημέρωσης ηλεκτρονικά των μελών μέσω της γραμματειακής υποστήριξης από πλευράς του δήμου απασχόλησε το Σώμα.

Με απόντες τους Κ. Γαβριηλίδη, Γιασάρ Ογλού Ταιφούρ και Μουρβάτη Άγγελο, συνεδρίασε προχθές το απόγευμα η Δημοτική Κοινότητα Ξάνθης στη Δημοτική Πινακοθήκη με επτά θέματα στην ημερήσια διάταξη.

 

Το θέμα της επαφής και της γνωστοποίησης των όποιων προβλημάτων από τους δημότες στο γεωγραφικό πλαίσιο της δημοτικής κοινότητας, το ζήτημα της δημιουργίας ηλεκτρονικού χώρου το οποίο θα διαχειρίζεται μέλος του συμβουλίου ή υπεύθυνος υπάλληλος καθώς και το ζήτημα της ενημέρωσης ηλεκτρονικά των μελών μέσω της γραμματειακής υποστήριξης από πλευράς του δήμου απασχόλησε το Σώμα. Απορρίφτηκαν και τα δύο με το σκεπτικό ότι η δημοτική κοινότητα διαθέτει “υποιστοσελίδα” στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Ξάνθης και  εκεί οι δημότες έχουν τη δυνατότητα να γνωστοποιήσουν προτάσεις και τυχόν αιτήματα για παρεμβάσεις.

 Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ηρακλής Ζωγράφος αναφερόμενος στο θέμα της επαφής με τους δημότες είπε ότι ήδη υπάρχουν προτάσεις από πολίτες τις οποίες και βλέπει η διευθύντρια του δήμου και τις κατανέμει ανάλογα στις αρμόδιες επιτροπές και ως εκ τούτου κρίνεται άσκοπη η δημιουργία μιας ξεχωριστής ιστοσελίδας ή μίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας για να επικοινωνούν μαζί τους οι δημότες.


 Όσο για το ζήτημα της αποστολής ηλεκτρονικά των θεμάτων προς συζήτηση από το προεδρείο προς τα μέλη του Σώματος “ανακαλύφθηκε” στο έτος 2011 ότι η γραμματειακή υποστήριξη αδυνατεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα της γιατί δεν…γνωρίζει τον υπολογιστή και τον τρόπο να στέλνει με eimail τα προς συζήτηση θέματα στους συμβούλους και τον υπολογιστή η  γραμματέας τον χρησιμοποιεί μόνο ως γραφομηχανή!!!


 


 ΓΙΟΡΤΕΣ  ΝΕΟΛΑΙΑΣ


 Ο πρόεδρος  μετά από ενημέρωση του Σώματος θα συναντηθεί με το Μανώλη  Φανουράκη, πρόεδρο της ΔΗΚΕΞ, προκειμένου να ενσωματωθούν προτάσεις του συμβούλου της αντιπολίτευσης Ά. Μουρβάτη στο πρόγραμμα για τις γιορτές νεολαίας, οι οποίες σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΞ  που ήταν παρόντας θα περιοριστούν σ’ ένα δεκαπενθήμερο και θα λάβουν χώρα στο Αμφιθέατρο, στην κεντρική πλατεία και στο νέο θέατρο που βρίσκεται στο μέσο της ενοποιημένης πλατείας απέναντι από το νέο Δημαρχείο και θα διαρκέσουν από 5 έως 20 Μαΐου.


 Το Σώμα θα ενημερωθεί μετά τη συνάντηση του πρόεδρου και του Άγγελου Μουρβάτη με τον πρόεδρο της ΔηΚΕΞ.


 Το θέμα έθεσε ο σύμβουλος της συμπολίτευσης Γ. Δαδαλιάρης, ο οποίος ζήτησε από τον κ. Ζωγράφο να ενημερώσει το Σώμα αν αυτή η πρωτοβουλία του συμβούλου Μουρβάτη είναι στα πλαίσια της Δημοτικής Κοινότητας ή σε προσωπικό επίπεδο.


 Προς στιγμήν η τοποθέτηση του Γ. Δαδαλιάρη έφερε αμηχανία αλλά και τη δυνατότητα να συνειδητοποιήσουν οι σύμβουλοι ότι εκεί πρέπει να λειτουργούν ως εκλεγμένο Σώμα και όχι ως παρέα.


 Σαφώς και ο πρόεδρος Ηρακλής Ζωγράφος κατάλαβε το πνεύμα του συμβούλου της συμπολίτευσης και “ξέφυγε” το σκόπελο προς στιγμήν και αυτός ήταν και ο λόγος που δεσμεύθηκε ότι αφού συζητήσει με τον πρόεδρο της ΔΙΚΕΞ Μ. Φανουράκη θα ενημερώσει σχετικά το Σώμα.


 


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button