ΦΟΡΟΥΜ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Γίνεται σοβαρή προσπάθεια από την πλευρά των Βουλγαρικών θεσμικών οργάνων ν’ αξιοποιήσουν στο έπακρο τα Ευρωπαϊκά Διασυνοριακά Προγράμματα, βασιζόμενοι στην τεχνογνωσία της Ελλάδος. Αυτό είναι θεμιτό από την πλευρά τους. Εκείνο που δεν γνωρίζουν οι φίλοι μας οι Βούλγαροι είναι ότι εκ του αποτελέσματος τα περισσότερα προγράμματα στην Ελλάδα δεν είχαν επιτυχία.

Γίνεται σοβαρή προσπάθεια από την πλευρά των Βουλγαρικών θεσμικών οργάνων ν’ αξιοποιήσουν στο έπακρο τα Ευρωπαϊκά Διασυνοριακά Προγράμματα, βασιζόμενοι στην τεχνογνωσία της Ελλάδος. Αυτό είναι θεμιτό από την πλευρά τους.

 Εκείνο που δεν γνωρίζουν οι φίλοι μας οι Βούλγαροι είναι ότι εκ του αποτελέσματος τα περισσότερα προγράμματα στην Ελλάδα δεν είχαν επιτυχία.


 


 

ΧΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

 απο το ΠΑΣΟΚ στον Τσιακιρογλου;


 

Πολλοί είναι αυτοί που στο παρασκήνιο λένε ότι το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ για την υποψηφιότητα της προεδρίας του ΕΒΕ Ξάνθης θα το πάρει ο Σ. Τσιακίρογλου, παρόλο που ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ επίσημα δεν έχει τοποθετηθεί στο ζήτημα, όμως δεν το απέκλεισε.

 


 

ΑΠΟΥΣΙΕΣ

 Μία πανέμορφη εκδήλωση του δημοτικού ωδείου Ξάνθης  το βράδυ της Κυριακής στο αμφιθέατρο, δεν ενδιέφερε απ’ οτι φάνηκε την ίδια τη δημοτική αρχή και ιδιαίτερα τον πρόεδρο της Στέγης Τάσο Θεοδωρίδη.


 Θα μου πει κάποιος και τι έγινε; έπαιξαν τα παιδάκια στο πιάνο όσα διδάχθηκαν στο δημοτικό ωδείο, καταχειροκροτήθηκαν τα παιδιά, ικανοποιήθηκαν οι γονείς, οι δάσκαλοι της μουσικής ένοιωσαν όμορφα αλλά δυστυχώς ο δήμος έλαμψε δια της απουσίας του!


 Όταν ο δήμος αδυνατεί με την παρουσία του να στηρίξει παιδιά που αγωνίζονται σ’ έναν όμορφο αγώνα και που δεν χρειάζεται να βάλει λεφτά από το ταμείο του,  πόσο μάλλον θα στηρίξει τους δημότες του στα δύσκολα;


 


 


ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΠΕΝΗΝΤΑ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ


ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΣΤΟ ΣΜΟΛΙΑΝ


 Πάνω από 50 οι φορείς της Ξάνθης που επισκέφθηκαν το Σμόλιαν σε μία προσπάθεια να βρεθεί τρόπος να αξιοποιηθούν τα διακρατικά ευρωπαϊκά προγράμματα


 Το πάνελ των ομιλητών έθεσε με σαφήνεια το ζήτημα της διακρατικής συνεργασίας στο θέμα της αξιοποίησης των πόρων.


 Ανοιχτός στην διαπεριφερειακή συνεργασία ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης.


 


 


  

Ο Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, διευθυντής του γραφείου  στην Ελλάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είναι έτοιμος να παράσχει κάθε δυνατή προσπάθεια στο θέμα της ενημέρωσης στους φορείς της περιοχής, προκειμένου να αξιοποιήσουν από κοινού τα διακρατικά Ευρωπαϊκά προγράμματα.

 


 

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Δανέλης, εισηγητής του θέματος στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου τον Ιούνιο για την διασυνοριακή ανάπτυξη στο θέμα του τουρισμού, ο οποίος μάλιστα είπε χαρακτηριστικά: “Θεσμικό υπόβαθρο υπάρχει στην Ε.Ε., οικονομικό εργαλείο υπάρχει γιατί λοιπόν οι τοπικές κοινωνίες μεταξύ της ευρύτερης περιοχής του Σμόλιαν και της ΑΜΘ να μην προχωρήσουν”;

Σχετικά Άρθρα

Back to top button