Ειδήσεις

Σημαντικά έργα της ΔΕΥΑΞ
Δηλώσεις του προέδρου Μαρίνου Σδρέβανου στον “ΑΓΩΝΑ”

Σχάρες σε όλο το μήκος της Σμηναγού Μητράκη θα τοποθετήσει η ΔΕΥΑΞ.Συνεργείο με εργαζόμενους της εταιρείας, ξεκίνησε χθες το πρωί τις εργασίες, στην αρχή της Θερμοπυλών με τη Σμηναγού Μητράκη. Εκεί είδαμε και τον πρόεδρο κ. Μαρίνο Σδρέβανο.

“Οταν αναπλάστηκε η Σμηναγού Μητράκη, δεν είχε προβλεφθει δίκτυο ομβρίων και υδάτων.Ικανοποιούμε ένα αίτημα των επαγγελματιών της περιοχής.Είμαστε στη πρώτη φάση. Θα τελειώσουμε σήμερα το κομμάτι της Θερμοπυλών για να δοθεί και η κυκλοφορία. Σε 20 μέρες, αν βοηθήσουν και οι καιρικές συνθήκες, τμηματικά, θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες” τόνισε ο κ. Σδρέβανος, φανερά ικανοποιημένος, από την πορεία των έργων. Και συνέχισε τη δήλωση του στον “Αγώνα”:
“Εχουμε ενταγμένα 3 έργα, τα οποία ήδη εκτελούνται.
1.Τα τμήματα της πόλης. Σε 13 οδούς της πόλης θ’ αντικατασταθεί το δίκτυο ύδρευσης.
2. Ολοκληρώνεται το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης στο Πετροχώρι.
3. Τοποθετούνται σταθμοί τηλεελέγχου σε όλο το Δήμο Ξάνθης. Θα ελέγχουμε και την ποιότητα και την ποσότητα του νερού. Πρόκειται για ένα σύγχρονο σύστημα ελέγχου. Το έργο έχει αναλάβει με διεθνή διαγωνισμό ο ΟΤΕ. Το έργο δεν είναι ορατό στους δημότες, διευκολύνει εμάς και βελτιώνει την ποιότητα του νερού.Σε ερώτηση μας για την ποιότητα του νερού ο κ. Σδρέβανος επανέλαβε ότι, “η ποιότητα είναι εγγυημένη. Γίνονται καθημερινοί έλεγχοι καιι οι χλωριώσεις που προβλέπονται.
”Τέλος, αναφέρθηκε στα 4 έργα που έχει υποβάλλει γα ένταξη η ΔΕΥΑΞ.
1) Εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης Πετροχωρίου.
2) Μεταφορά νερού από ΒΙΠΕ προς Μορσίνη (δεξαμενή).
3) Μελέτη για το μάστερ πλαν της ΔΕΥΑΞ όσον αφορά το νερό
4) Μελέτη για το σχέδιο ασφάλειας για το νερό.

Κοσμάς Γεωργιάδης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button