Κλείνει το Κέντρο Νεοσυλλέκτων της Σταυρούπολης

Σε λίστα 7 στρατοπέδων που πρόκειται να κλείσουν συμπεριλαμβάνεται το Κέντρο Νεοσυλλέκτων της Σταυρούπολης, σύμφωνα με δημοσίευμα του “Έθνους”. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το 557 Τάγμα Πεζικού που στεγάζεται στο Στρατόπεδο Aναλογίδη της Σταυρούπολης, πρόκειται να κλείσει στο πλαίσιο εξοικονόμησης εσόδων που εκτιμάται από το ΓΕΣ ότι θα ανέλθει σε 5 εκατομμύρια ευρώ.

Σε λίστα 7 στρατοπέδων που πρόκειται να κλείσουν συμπεριλαμβάνεται το Κέντρο Νεοσυλλέκτων της Σταυρούπολης, σύμφωνα με δημοσίευμα του “Έθνους”.

  Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το 557 Τάγμα Πεζικού που στεγάζεται στο Στρατόπεδο Aναλογίδη της Σταυρούπολης, πρόκειται να κλείσει στο πλαίσιο εξοικονόμησης εσόδων που εκτιμάται από το ΓΕΣ ότι θα ανέλθει σε 5 εκατομμύρια ευρώ.


 Η σχετική λίστα περιλαμβάνει τα εξής μικρά Κέντρα Νεοσυλλέκτων.


 – 557 Τάγμα Πεζικού στην Σταυρούπολη


 – Διαβιβάσεων (Κ.Ε.ΔΒ.) στην Καλαμάτα.


 – Υγειονομικού στην Άρτα.


 – Σύνταγμα Ευζώνων στο Μεσολόγγι.


 – 625 Τάγμα Πεζικού στα Ιωάννινα.


 – Κέντρο Νεοσυλλέκτων στο Παρανέστι Δράμας.


 – Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο Άργος Ορεστικό.


 Η σκέψη αυτή για κατάργηση βασίζεται σε οικονομοτεχνική μελέτη του Γ.Ε.Σ., σύμφωνα με την οποία το κόστος λειτουργίας για κάθε Ε.Σ.Σ.Ο. (σειρά) υπολογίζεται στα 900.000 ευρώ, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα.


 Σύμφωνα με την ίδια μελέτη θεωρείται  αναγκαία η λειτουργία 9 Κέντρων Εκπαίδευσης για την υποδοχή 15.000 νεοσυλλέκτων ανά Ε.Σ.Σ.Ο.. το Ναύπλιο, τον Αυλώνα, το Μ. Πεύκο, την Κόρινθο, την Τρίπολη, τη Θήβα, την Καρδίτσα, το Μαυροδένδρι Κοζάνης και την  Πάτρα, όλα τους σχεδόν στη Νότια Ελλάδα


 Σταθμίζει αντιδράσεις το Υπουργείο;


 Η είδηση πάντως, εφόσον ευσταθεί, ξάφνιασε τους τοπικούς παράγοντες των περιοχών και δεν αποκλείεται η δημοσιοποίηση της σχετικής μελέτης να δοκιμάσει τις διαθέσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, απέναντι στις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών.


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button