ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με πρωτοβουλία του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων Π.Ε. Ξάνθης καλέσαμε τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους Δράμας, Καβάλας και Εβρου. Αφού συζητήσαμε για τις μετακινήσεις των συναδέλφων, ορίσαμε μία επιτροπή από εκπροσώπους εργαζομένων για να έχουμε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη. Ζητήσαμε λοιπόν με έγγραφό μας που στάλθηκε στις 8-3-2011 μία συνάντηση.

   Με πρωτοβουλία του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων Π.Ε. Ξάνθης καλέσαμε τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους Δράμας, Καβάλας και Εβρου. Αφού συζητήσαμε για τις μετακινήσεις των συναδέλφων, ορίσαμε μία επιτροπή από εκπροσώπους εργαζομένων για να έχουμε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη. Ζητήσαμε λοιπόν με έγγραφό μας που στάλθηκε στις 8-3-2011 μία συνάντηση.


   Την Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011 στην Κομοτηνή πραγματοποιήθηκε η 3η  κατά σειρά συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ.Άρη Γιαννακίδη με μοναδικό θέμα, τις μεταθέσεις-μετακινήσεις των συναδέλφων από τις Περιφερειακές Ενότητες Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης στην Κεντρική Υπηρεσία στην Ροδόπη. Εχοντας υπόψη μας την ομόφωνη απόφαση που πήρε η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας, η οποία αποτελείται από τους Αντιπεριφερειάρχες και τον Περιφερειάρχη, η οποία λέει τα εξής:


“Αποφασίζει ομόφωνα


Διαπιστώνει την ανάγκη στελέχωσης των Κεντρικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας ΑΜΘ με μετακίνηση προσωπικού από τις Π.Ε. Έβρου, Καβάλας και Ξάνθης προς τις Κεντρικές Υπηρεσίες στην Κομοτηνή και την μετακίνηση προσωπικού από την Π.Ε. Δράμας προς την Π.Ε. Καβάλας για την κάλυψη αναγκών της Π.Ε. Καβάλας. Επίσης αναθέτει στον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας ΑΜΘ να ερευνήσει το θεσμικό πλαίσιο της μεταφοράς του προσωπικού με μεταφορικό μέσο της Περιφέρειας.”


Στην συζήτηση από την πλευρά του Περιφερειάρχη αναφέρθηκε ότι το πρόβλημα είναι στην Κεντρική Υπηρεσία της Ροδόπης μια και δεν υπάρχουν πλέον εργαζόμενοι είτε γιατί συνταξιοδοτήθηκαν, είτε γιατί μετατάχθηκαν σε άλλες υπηρεσίες από την πρώην Νομαρχία Ροδόπης και κυρίως στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.


Γι’αυτό τον λόγο είχε προγραμματισμένη συνάντηση ο Περιφερειάρχης με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ.Ντόλιο την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011, για να δοθεί λύση και να υπάρξει θεσμικό πλαίσιο για την μεταφορά προσωπικού.


Έτσι ενώ στις 22 Φεβρουαρίου 2011 πάλι σε συνάντηση που είχαμε μαζί του, μας υποσχέθηκε ότι δεν θα κάνει υποχρεωτική μετακίνηση εκτός Νομού αλλά μόνο εθελούσιες, στις 14 Μαρτίου μας ανέφερε ότι θα είναι αναγκασμένος να μετακινήσει εργαζόμενους στην Κομοτηνή. Δηλαδή υποχρεωτικές μετακινήσεις συναδέλφων παρά την  θέλησή τους σε άλλες υπηρεσίες αλλά και σε άλλη περιφερειακή ενότητα με το σχέδιο Καλλικράτης.


Εμείς με την σειρά μας του είπαμε ότι θέλουμε να λειτουργήσει ο νέος θεσμός και γι’αυτό τον λόγο προτείνουμε:


 _ Να εκχωρήσει ο Περιφερειάρχης αρμοδιότητες στις περιφερειακές ενότητες και όχι να είναι συγκεντρωμένες όλες στην έδρα της Περιφέρειας.


_ Να συνεργαστούν όλοι οι υπάλληλοι της περιφέρειας και των περιφερειακών ενοτήτων που έχουν ειδικότητα Πληροφορικής ώστε με τηλεδιάσκεψη να συνεργαστούμε με την κεντρική υπηρεσία της Περιφέρειας για την καλύτερη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης και του πολίτη από την πόλη που είμαστε.


_ Να στελεχωθεί η Κεντρική Υπηρεσία της έδρας με το υπάρχον πλεονάζων  προσωπικό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η οποία έχει μείνει χωρίς αντικείμενο στην Κομοτηνή, ή από οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία της Κομοτηνής που διαθέτει πλεονάζων προσωπικό.


Στην παραπάνω κατεύθυνση θα έπρεπε να είναι και η συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ.Ντόλιο και όχι για την μετακίνηση προσωπικού από άλλους Νομούς.


Έτσι σε συνέχεια των παραπάνω είναι αδύνατο να κατανοήσουμε την επιλογή του Περιφερειάρχη να προτείνει τις δικές μας μετακινήσεις εκτός Νομού με επιβάρυνση του προϋπολογισμού της περιφέρειας και όχι την στελέχωση με προσωπικό άλλων υπηρεσιών της Κομοτηνής όπως προτείναμε παραπάνω. Άλλωστε μετακινήσεις πάνω από 40 χλμ. από την έδρα του υπαλλήλου σύμφωνα με το Ν. 2685/18-2-99 (ΦΕΚ 35Α’) θεωρούνται μετακινήσεις εκτός έδρας και όχι μετακινήσεις εντός έδρας για εκτέλεση υπηρεσίας μέσα στην πόλη.


Καταλήγοντας του είπαμε ότι είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε υποχρεωτική μετακίνηση συναδέλφου, διαταράσσοντας την οικογενειακή και προσωπική του ζωή σε περίοδο οικονομικής ύφεσης και θα καθορίσουμε την περαιτέρω στάση μας.


Το Διοικητικό Συμβούλιο

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button