“Ο ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΑ “ΤΕΧΝΙΚΑ” ΤΟΥ ΛΑΘΗ”

Πρόσφατα γεγονότα μας πρόσφεραν την πρώτη απόδειξη ότι και με τη νέα της σύνθεση η τωρινή δημοτική αρχή εξακολουθεί να πραγματοποιεί “τεχνικά” λάθη και να επιβεβαιώνει με βαρύγδουπο τρόπο την προχειρότητα που διέπει τις λειτουργίες της. Ανακοινώθηκαν από τη Στέγη Πολιτισμού του Δήμου μας οι υποχρεωτικές απολύσεις όσων είχαν προσληφθεί για τις υπηρεσίες τους στο Δημοτικό Ωδείο και τη Φιλαρμονική. Αυτό έγινε μετά από ενστάσεις στη διαδικασία προσλήψεων που ακολουθήθηκε

  Πρόσφατα γεγονότα μας πρόσφεραν την πρώτη απόδειξη ότι και με τη νέα της σύνθεση η τωρινή δημοτική αρχή εξακολουθεί να πραγματοποιεί “τεχνικά” λάθη και να επιβεβαιώνει με βαρύγδουπο τρόπο την προχειρότητα που διέπει τις λειτουργίες της.      


  Ανακοινώθηκαν από τη Στέγη Πολιτισμού του Δήμου μας οι υποχρεωτικές απολύσεις όσων είχαν προσληφθεί για τις υπηρεσίες τους στο Δημοτικό Ωδείο και τη Φιλαρμονική.  


  Αυτό έγινε μετά από ενστάσεις στη διαδικασία προσλήψεων που ακολουθήθηκε. Η επίσημη δικαιολόγηση από τη μεριά της Στέγης μιλά για “τεχνικά” λάθη κατά την υλοποίηση της προκήρυξης και την επιλογή αυτών που θα εργαστούν.


   Το αποτέλεσμα αυτής της προχειρότητας είναι η δημιουργία αναστάτωσης και καχυποψίας ανάμεσα στους εργαζόμενους δασκάλους του Δημοτικού Ωδείου αλλά και η διακοπή των μαθημάτων που παρακολουθούσαν πολλοί μαθητές. Επιπλέον, όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει λίγο διάστημα πριν τις εξετάσεις των παιδιών στη μουσική κατανοούμε ότι πρόκειται για υπονόμευση του κύρους του Δημοτικού Ωδείου. Το μόνο χειροπιαστό αποτέλεσμα αυτής της προχειρότητας που συντελείται από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα είναι η ταλαιπωρία των μαθητών και των οικογενειών τους, η ελλιπής προετοιμασία τους, λόγω της διακοπής των μαθημάτων, για τις εξετάσεις και η υποβάθμιση του έργου και της ποιότητας του Δημοτικού Ωδείου.


  Η δημοτική μας κίνηση αρκείται προς το παρόν στη δημόσια διατύπωση των αποριών της. Θα ζητήσει, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης, να εξηγηθούν οι λόγοι που οδήγησαν σ’ αυτή την απαράδεκτη προχειρότητα και τα τόσα πολλά “τεχνικά” λάθη στη διαδικασία των προσλήψεων. Θα ζητήσει επίσης και την υπόδειξη των υπευθύνων διότι δεν είναι δυνατόν να γίνονται πάντοτε όλα από μόνα τους ή με “τεχνικά” λάθη και να μην ευθύνεται κανείς προσωπικά για την υποβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου προς τους δημότες.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button