ΠΑΛΕΨΕ ΑΛΛΑ ΕΧΑΣΕ Η SKODA

Την ήττα με 2-1 γνώρισε την Τούμπα από τον ΠΑΟΚ η SKODA ΞΑΝΘΗ το Σάββατο το απόγευμα. Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο σκορ στο 37′ σε ένα χρονικό σημείο που η ξανθιώτικη ομάδα έπαιζε με παίκτη λιγότερο. Στην επανάληψη ο Μάουρο Πόι με την είσοδό του στον αγώνα ισοφάρισε σε 1-1 (65′) αλλά στο 81′ ο Σαλπιγγίδης πέτυχε το τελικό 2-1. Περιγραφή αγώνα

Την ήττα με 2-1 γνώρισε την Τούμπα από τον ΠΑΟΚ η SKODA ΞΑΝΘΗ το Σάββατο το απόγευμα. Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο σκορ στο 37′ σε ένα χρονικό σημείο που η ξανθιώτικη ομάδα έπαιζε με παίκτη λιγότερο. Στην επανάληψη ο Μάουρο Πόι με την είσοδό του στον αγώνα ισοφάρισε σε 1-1 (65′) αλλά στο 81′ ο Σαλπιγγίδης πέτυχε το τελικό 2-1.


Περιγραφή αγώνα


Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά στο παιχνίδι της Τούμπας ο ΠΑΟΚ ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Είχε ένα καλό τρίλεπτο (15′-18′) αλλά στη συνέχεια η SKODA ΞΑΝΘΗ άρχισε να δείχνει με τις ευκαιρίες της πως στις αντεπιθέσεις μπορούσε να πετύχει κάποιο γκολ. Το γυριστό, το σουτ, η κεφαλιά του Σουάνη και η προσπάθεια του Κατόγκο όμως δεν έφταναν για να ανοίξει το σκορ και ο ΠΑΟΚ λίγο αργότερα εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την αριθμητική του υπεροχή. Ο Κώστας Φλίσκας στο 35′ έπεσε στο έδαφος τραυματισμένος στο αριστερό πόδι και δεν μπορούσε να συνεχίσει. Δύο λεπτά αργότερα ο Αθανασιάδης σημείωνε το 1-0 ενώ ο Βασιλακάκης δεν είχε αντικαταστήσει ακόμη τον Φλίσκα. Οι γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους αποτέλεσμα ενώ οι ξανθιώτες περίμεναν την επανάληψη για να παλέψουν για κάτι καλύτερο.


Στο ξεκίνημα της επανάληψης μεγάλες φάσεις δεν υπήρξαν. Στο 65′ όμως ο Μάουρο Πόι έγινε τελικός αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ και με κοντινό σουτ ισοφάρισε σε 1-1. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι άρχισαν να πιέζουν περισσότερο και ο Μάκης Χάβος πέρασε περισσότερους επιθετικούς στο παιχνίδι. Δημιούργησε τις προϋποθέσεις και στο 81′ ο Σαλπιγγίδης με κοντινή προβολή πέτυχε το δεύτερο και νικητήριο γκολ, σε μία αναμέτρηση με πολλές δυνατές μονοαμαχίες…


Φάσεις – Γκολ


Στο 12′ κόρνερ του Μαρσελίνιο κεφαλιά ψηλοκρεμαστή του Βάλλα στην πάνω μεριά των δικτύων του Χαλκιά.


Στο 15′ το φάουλ του Λίνο μετέτρεψε σε κόρνερ ο Γκσπούρνινγκ.


Στο 19′ το σουτ του Αθανασιάδη μέσα στην περιοχή απέκρουσε ο Γκσπούρνινγκ.


Στο 20′ εξαιρετική πάσα του Φλίσκα το εντυπωσιακό γυριστό του Σουάνη όμως βρήκε σε ετοιμότητα τον Χαλκιά.


Στο 27′ σέντρα του Μπέρτου, κοντρόλ και σουτ στο ύψος της περιοχής από τον Σουάνη που μπλόκαρε ο Χαλκιάς.


Στο 28′ σουτ του Κατόγκο λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Χαλκιά.


Στο 31′ σέντρα του Κιντάνα η αδύναμη κεφαλιά του Σουάνη όμως κατέληξε στα χέρια του Χαλκιά.


Στο 35′ σέντρα του Βιεϊρίνια η κεφαλιά του Αθανασιάδη ήταν άστοχη.


Στο 37′ ο Ίβιτς έκανε την πάσα, ο Βιεϊρίνια την παράλληλη μπαλιά και ο Αθανασιάδης με προβολή το 1-0, σε μία στιγμή που η SKODA ΞΑΝΘΗ έπαιζε με παίκτη λιγότερο καθώς ο Φλίσκας αποχώρησε σαν τραυματίας και η αλλαγή του Βασιλακάκη αναμενόταν να σταματήσει το παιχνίδι για να γίνει.


Στο 54′ σουτ του Κουτσιανικούλη άουτ.


Στο 65′ ο Αντεφέμι έκανε την πάσα στον Μαρσελίνιο, ο Βραζιλιάνος έβγαλε την σέντρα, ο Χαλκιάς δεν μπόρεσε να μπλοκάρει την μπάλα και ο Πόι από κοντά πέτυχε το 1-1.


Στο 67′ σουτ του Βιεϊρίνια απέκρουσε σε κόρνερ ο Γκσπούρνινγκ.


Στο 71′ ο Σαλπιγγίδης από κοντά δεν μπορεί να σκοράρει.


Στο 74′ φάση διαρκείας με τον Κωστούλα να απομακρύνει με δυσκολία σε κόρνερ προ του πεσμένου Σαλπιγγίδη.


Στο 81′ ο Μπαλάφας έκανε την σέντρα, ο Μουσλίμοβιτς την παρεμβολή κι ο Σαλπιγγίδης από κοντά με προβολή έκανε το 2-1


Στο 89′ σέντρα σουτ του Σαλπιγγίδη μετέτρεψε σε κόρνερ ο Γκσπούρνινγκ.


Διαιτητές


Διαιτητής: Βοσκάκης Μιχάλης (ΕΠΣ Ρεθύμνου)


Α’ Βοηθός: Γκάγκας Δημήτρης (ΕΠΣ Λάρισας)


Β’ Βοηθός: Καρατζίκας Αντώνης (ΕΠΣ Αθηνών)


4ος Διαιτητής: Λαμπρόπουλος Μάριος (ΕΠΣ Ηλείας)


Κίτρινες:3′ Κιντάνα, 70′ Αντεφέμι, 84′ Σνάουτσνερ.


Συνθέσεις:


ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης, Κοντρέρας, Λίνο, Φωτάκης (25′ Κουτσιανικούλης 75′ Μουσλίμοβιτς), Βιεϊρίνια, Ίβιτς (75′ Μπαλάφας), Σνάουτνερ, Τσουκαλάς, Αθανασιάδης.


SKODA ΞΑΝΘΗ: Γκσπούρνινγκ, Μπέρτος, Τζάγκι, Κωστούλας, Βάλλας, Φλίσκας (38′ Βασιλακάκης), Αντεφέμι, Μαρσελίνιο, Κατόγκο (84′ Μπούγκα), Κιντάνα (62′ Πόι), Σουάνης.

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button