Χ. Πούλιος: “Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς”

O επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Ξάνθης Χρήστος Πούλιος, παρουσία των δημοτικών συμβούλων της παράταξής του, παραχώρησε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Δευτέρας σε γνωστό Ξενοδοχείο με θέμα “Ο Δήμος Ξάνθης στη νέα δημοτική περίοδο”. Με την φράση “Πιάσαμε πάτο άρα, μας περιμένουν καλύτερα” ξεκίνησε την εισαγωγή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χ. Πούλιος. Χαρακτήρισε ιδιαίτερα κρίσιμη την νέα δημοτική περίοδο γιατί λειτουργεί και θα λειτουργήσει σε ιδιαίτερο δυσμενές κλίμα λόγω της οικονομικής κρίσης.

O επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Ξάνθης Χρήστος Πούλιος, παρουσία των δημοτικών συμβούλων της παράταξής του, παραχώρησε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Δευτέρας σε γνωστό Ξενοδοχείο με θέμα “Ο Δήμος Ξάνθης στη νέα δημοτική περίοδο”.Με την φράση “Πιάσαμε πάτο άρα, μας περιμένουν καλύτερα” ξεκίνησε την εισαγωγή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χ. Πούλιος.


Χαρακτήρισε ιδιαίτερα κρίσιμη την νέα δημοτική περίοδο γιατί λειτουργεί και θα λειτουργήσει σε ιδιαίτερο δυσμενές κλίμα λόγω της οικονομικής κρίσης.


“Το μέγεθος των προς επίλυση προβλημάτων και λόγω του Καλλικράτη είναι μεγάλα”


Χαρακτήρισε κατ όνομα την νέα δημοτική αρχή η οποία καλείται τα επόμενα 3,5 χρόνια με τον ίδιο δήμαρχο και τα ίδια πρόσωπα που τον πλαισιώνουν να λύσει σοβαρά προβλήματα.


“Μάλωσε” τους δημοσιογράφους γιατί ακόμη δεν έθιξαν το θέμα των αφισών που είναι κρεμασμένες σε διάφορα σημεία της πόλης με το σλόγκαν της παράταξης Στυλιανίδη “συνεχίζουμε μαζί”, επειδή κανένας δεν το έθιξε στη λογική ότι μετά από τόσο καιρό που πέρασαν οι εκλογές, αυτές οι αφίσες παραμένουν αναρτημένες και “βρωμίζουν” την πόλη.


“Το συνεχίζουμε μαζί” κατά τον κ. Πούλιο σημαίνει ότι συνεχίζει η δημοτική αρχή με την ίδια φιλοσοφία που διοικούσε επί σειρά ετών το δήμο τονίζοντας ότι συνεχίζει να διοικεί με την ίδια αλαζονεία.


“Απογοητευτικές” χαρακτήρισε τις πρώτες ενδείξεις της διοίκησης του κ. Στυλιανίδη ο κ. Πούλιος γιατί η δημοτική αρχή δεν κατάλαβε ακόμη τις συνθήκες λόγω της οικονομικής κρίσης οι οποίες διαμορφώνονται. Συνεχίζοντας είπε ότι και οι διαβεβαιώσεις του δημάρχου λίγους μήνες πριν, που έλεγαν ότι τα οικονομικά του δήμου είναι ανθηρά, αποδείχτηκαν λόγια του αέρα σε αντίθεση με αυτά που δηλώνει τώρα ότι δηλαδή τα πράγματα είναι δύσκολα, διερωτώμενος τι άλλαξε μέσα στο διάστημα των τελευταίων τεσσάρων πέντε μηνών.


Αναφερόμενος στο δύσκολο δρόμο της αντιπολίτευσης που λέει ότι κάνουν κριτική αλλά με προτάσεις για το καλό του τόπου, είπε ότι το απέδειξαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια που βρίσκονται στην αντιπολίτευση και θα συνεχίσουν να συνεισφέρουν στον τόπο, ελέγχοντας τη νέα διοίκηση αλλά προτείνοντας παράλληλα λύσεις για το καλό του τόπου.


Για μίνιμουμ επίπεδο συναίνεσης έκανε λόγο ο Χ. Πούλιος και αυτός ήταν ο λόγος που συναντήθηκε με το δήμαρχο Ξάνθης ενόψει των πολλών δυσκολιών που θα αντιμετωπίσει ο δήμος στην παρούσα και μελλοντική του φάση. Ζήτησε από το δήμαρχο Ξάνθης σε ότι αφορά τα συμβούλια επιχειρήσεων και οργανισμών να δοθούν περισσότερες θέσεις στην αντιπολίτευση και σε όλες τις παρατάξεις, αλλά όπως τόνισε δεν δόθηκε καμία απάντηση από πλευράς κ. Στυλιανίδη.


Χαρακτήρισε απογοητευτικές τις ενδείξεις από τη διαδικασία ανάδειξης προεδρείων στις δημοτικές κοινότητες, καυτηριάζοντας τον κ. Στυλιανίδη γιατί κράτησε σκληρή κομματική γραμμή, κάτι που σημαίνει, όπως τόνισε, ότι δεν είναι δυνατόν να μιλάνε μετά από αυτό για συναίνεση.


Σημαντική θεωρεί την πρωτοβουλία της καταγραφής και απογραφής του δήμου προκειμένου να βγουν ασφαλή και σαφή συμπεράσματα των περιουσιακών στοιχείων με τη λογική τι, πόσα και που χρωστά.


Ο κ. Πούλιος ανέφερε ότι η παράταξη του ζητά από την συμπολίτευση να μην θιγούν οι υπάρχουσες κοινωνικές δομές, συμπεριλαμβανομένου και τον τέως δήμο Σταυρούπολης και δήμο Ξάνθης.


Ζήτησε επίσης την συνέχιση της λειτουργίας του κολυμβητηρίου.


Ζήτησε τη σωστή αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας. Κατηγόρησε την διοίκηση του δήμου για άκρατη αλαζονεία, γιατί μόλις πριν λίγες ημέρες έφερε στο δημοτικό συμβούλιο θέματα για παραλαβή δεκάδων έργων όπως και υπερβάσεις.


Ζήτησε από τη δημοτική αρχή να ξεφύγει από τη λογική που λέει πώς ότι είναι νόμιμο είναι ηθικό, επίσης αναφέρθηκε στις επανειλημμένες προτάσεις που έκανε κατά το παρελθόν η παράταξη του προκειμένου να ξανασυζητηθούν. Προτάσεις που στο παρελθόν απερρίφθησαν από τη διοίκηση του δήμου.Χ. Πούλιος: “Το δυστύχημα για εμάς δεν είναι ότι δεν εκλεχτήκαμε αλλά το υστέρημα είναι ότι οι συνδημότες μας θα υφίστανται τη διοίκηση της ίδιας δημοτικής αρχής τα επόμενα 3,5 χρόνια”.


Κατηγόρησε τη δημοτική αρχή η οποία ενώ πλησιάζει ο Φεβρουάριος, δεν έχει ετοιμάσει ένα πλάνο του Τεχνικού Προγράμματος του δήμου και αντ’ αυτού, ανέφερε ότι υπάρχουν θέματα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, όπως η ενοποίηση των πλατειών, επαναφορά των 2μηνων συμβάσεων στην καθαριότητακ.λ.π.


Ο Χ. Πούλιος έκανε αναφορά στο πρόγραμμα που εκπόνησε η παράταξή του προεκλογικά και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην δέσμευση της παράταξής του για την καταβολή του 1/3 της αποζημίωσης των αιρετών συμβούλων που κατείχαν θέσεις εξουσίας στο δήμο αν αυτή (η παράταξη του) είχε ψηφιστεί και τις χαρακτήρισε προτάσεις που δεν έγιναν εκ του ασφαλούς.


Επανέλαβε την πρόταση του η διοίκηση των επιχειρήσεων και των οργανισμών των δήμων να διοικούνταν από μη εκλεγμένους ανθρώπους, διευκρινίζοντας ότι θα συμμετείχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι στη διοίκηση αλλά το μαναντζάρισμα θα το αναλάμβαναν μη εκλεγμένα πρόσωπα με τις εξειδικευμένες γνώσεις τους.


 ΘΑΝΑΣΗΣ ΞΥΝΙΔΗΣ:


“Ο δήμος δεν λειτουργεί νόμιμα”


Με την ιδιότητα του πιο παλιού συμβούλου στην παράταξη, ο Θανάσης Ξυνίδης είπε ότι για πρώτη φορά η παράταξή τους έφτασε πολύ κοντά να πάρει το δήμο για δύο λόγους. Ο ένας αφορά τους δημοτικούς συμβούλους και ο άλλος τα Μέσα Ενημέρωσης. Η παράταξη γιατί είχε συνέπεια και συνέχεια όλα αυτά τα χρόνια χάρης στο Χ. Πούλιο και την παράταξη όπως λειτούργησε και εκτιμήθηκε από τους ψηφοφόρους στην βάση που έπρεπε να εκτιμηθεί.


Αναφερόμενος στα Μέσα ενημέρωσης είπε ότι για πρώτη φορά στην τελευταία τετραετία τα μέσα ενημέρωσης κάλυψαν τον ρόλο και την παρουσία της αντιπολίτευσης στα τοπικά πράγματα.


Τόνισε στην συνέχεια ότι η παράταξη τους δεν θα αλλάξει καμία γραμμή πλεύσης σε ότι αφορά την αντιπολίτευση.


Είπε ότι ο δήμος δεν λειτουργεί όπως πρέπει, δεν λειτουργεί νόμιμα σε ότι αφορά τις προσλήψεις και τις οικονομικές του προτεραιότητες, τονίζοντας πώς η δημοτική αρχή, λόγω του Καλλικράτη, έχει την ευκαιρία να βάλει σωστούς ρυθμούς στην λειτουργία του και φέρνοντας σαν παράδειγμα τους παιδικούς σταθμούς, είπε ότι έχουν σύμφωνα με τον Καλλικράτη 6 μήνες να ξεκαθαρίσουν το θέμα της λειτουργίας τους, τονίζοντας ότι η αντιπολίτευση δεν θα δείξει άλλη ανοχή.Συμπαραστάτης του δημότη δεν βολιδοσκοπήθηκε η παράταξη


Σύμφωνα με τον Χ. Πούλιο, δεν βολιδοσκοπήθηκε η παράταξη του από τον κ. Στυλιανίδη για το θέμα του συμπαραστάτη – συνήγορου του δημότη, τονίζοντας πώς όταν έρθει η ώρα θα τεθεί από την παράταξη του η πρόταση  τους.


Στη συνέχεια ο κ. Ξυνίδης ανέφερε ότι ο συνήγορος του δημότη πρέπει να είναι έξω από τα δημοτικά συμφέροντα, γιατί η λογική του θεσμού είναι να ελέγξει τη σωστή λειτουργία του δήμου και χαρακτήρισε λανθασμένη τη λογική ότι πρέπει να επιλεγούν παραταξιακά πρόσωπα.


 


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ:


“Μόλις τελειώσει η απογραφή θα ξέρουμε επακριβώς


τα περιουσιακά στοιχεία του δήμου”.


Ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Βορίδης, ο οποίος συμμετέχει από την πλευρά της αντιπολίτευσης στην καταμέτρηση των περιουσιακών στοιχείων του δήμου, είπε ότι θα υπάρξει σαφή εικόνα όταν αυτή τελειώσει και δεσμεύθηκε ότι μόλις απογραφούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία, αυτά θα κοινοποιηθούν.


 ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ


Κάνοντας αναφορά στο νέο δημαρχείο ο Χ. Πούλιος είπε ότι εκτός του μεγάλου κόστους απόκτησής του, είναι ακατάλληλο να φιλοξενήσει το νέο δημαρχείο, καυτηριάζοντας παράλληλα την έγκριση μελέτης ανάπλασης του παλιού δημαρχείου ύψους 1, 4 εκ ευρώ το οποίο ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί η χρήση του, λέγοντας πώς αυτά τα χρήματα θα έπιαναν τόπο σε άλλες ανάγκες του δήμου.


 ΞΥΝΙΔΗΣ  – ΠΑΤΣΙΔΟΥ


Στην συνέχεια απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ανέφερε ότι έγινε από πλευράς του η τοποθέτηση του κ. Θ. Ξυνίδη ως μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ και της κ. Πατσίδου στον τομέα Πολιτισμού και αθλητισμού, προφανώς μη θέλοντας ακόμη ν’ ανοίξει τα χαρτιά του, δεν ανακοίνωσε τα πόστα για τους υπόλοιπους δημοτικούς του συμβούλους, οι οποίοι θα τοποθετηθούν στους διάφορους τομείς της διοίκησης του δήμου


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button