Φαβορί ο Ξυνίδης για γραμματέας του ΠΑΣΟΚ

Το ότι ο νέος Βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, κ. Σωκράτης Ξυνίδης τυγχάνει της ιδιαίτερης εκτίμησης και εμπιστοσύνης προσωπικά του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου είναι γνωστό εδώ και καιρό στην τοπική κοινωνία, αλλά και στη νομαρχιακή οργάνωση της Ξάνθης. Άλλωστε ο πρόεδρος του Κινήματος και νέος πρωθυπουργός της χώρας αναγνώρισε τις ικανότητες και το έργο του Σωκράτη Ξυνίδη πολύ πριν τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, όταν τον είχε συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας το 2007.

   Το ότι ο νέος Βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, κ. Σωκράτης Ξυνίδης τυγχάνει της ιδιαίτερης εκτίμησης και εμπιστοσύνης προσωπικά του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου είναι γνωστό εδώ και καιρό στην τοπική κοινωνία, αλλά και στη νομαρχιακή οργάνωση της Ξάνθης.


   Άλλωστε ο πρόεδρος του Κινήματος και νέος πρωθυπουργός της χώρας αναγνώρισε τις ικανότητες και το έργο του Σωκράτη Ξυνίδη πολύ πριν τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, όταν τον είχε συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας το 2007. Μπορεί τότε η θέση να μην ήταν εκλόγιμη, αλλά τιμητική και συμβολική, όπως αποδείχθηκε και με τη μετέπειτα εξέλιξή του.


   Στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου, σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας ήθελαν το νέο πλέον Βουλευτή Ξάνθης, Σωκράτη Ξυνίδη να είναι το πρόσωπο που φέρεται να αντικαθιστά το Γιάννη Ραγκούση στη θέση του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ.


   Όλο αυτό το διάστημα οι φήμες παρέμειναν και παραμένουν φήμες, που όμως γίνονται πιο έντονες.


   Τελευταίο παράδειγμα πρωτοσέλιδο αθηναϊκής εβδομαδιαίας εφημερίδας (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και 13), όπου δημοσίευμά του τον θέλει φαβορί για τη θέση του Γραμματέα. (σελίδα 5)


   Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα, έγκυρες πληροφορίες δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος αναμένεται να προτείνει πρόσωπο έκπληξη για τη θέση του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Ειδικότερα προσανατολίζεται να προτείνει για τη θέση αυτή το νεοεκλεγέντα Βουλευτή Ξάνθης, Σωκράτη Ξυνίδη.


    Ωστόσο για τη ίδια θέση ακούγονται και άλλα ονόματα, όπως του Βασίλη Τόγια και του Γιάννη Μίχα, αλλά και του Θανάση Τσούρα. Επικρατέστερη όμως υποψηφιότητα φέρεται αυτή του Ξανθιώτη Βουλευτή.


   Στο μεταξύ σε τηλεφωνική  επικοινωνία που είχε η εφημερίδα μας  με τον κ. Σωκράτη Ξυνίδη χθες το μεσημέρι-τον πετύχαμε να προετοιμάζεται για την απογευματινή συνεδρίαση της Βουλής για τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης( η συζήτηση θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής με την ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βούλης)- ο Ξανθιώτης Βουλευτής μας επεσήμανε πως ο ίδιος δε γνωρίζει τίποτε για το όλο θέμα, καθώς δε δέχθηκε καμία κρούση από το γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργού της χώρας.


  “Ειλικρινά σας λέω δεν γνωρίζω κάτι. Δεν ειπώθηκε κάτι ούτε επίσημα, ούτε ανεπίσημα.    Η αλήθεια είναι πως με πλησίασαν συνάδελφοι βουλευτές για την είδηση αυτή που κυκλοφορεί, ωστόσο επαναλαμβάνω και πάλι δε γνωρίζω τίποτε. Δεν είχα καμία συνάντηση για το θέμα αυτό”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σωκράτης Ξυνίδης.


Θα πρέπει να σημειωθεί ωστόσο πως όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά.


   Άλλωστε από την μέχρι τώρα πορεία του στην πολιτική όλα έγιναν ξαφνικά  και όχι με σχεδιασμό.


   Πάντως το τι τελικά θα ισχύσει αναμένεται να το μάθουμε κατά πάσα πιθανότητα μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ για την εκλογή του νέου Γραμματέα-σύμφωνα με το καταστατικό του Κινήματος γραμματέας δεν πρέπει να είναι και υπουργός-, όπου και θα ανοίξει τα χαρτιά του ο Γιώργος Παπανδρέου.


Δέσποινα Γκούμα


Σχετικά Άρθρα

Back to top button