Πολύ κουβέντα για το τίποτα

Ανοιχτό μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής άφησε το θέμα της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ  ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Στέλιος Μωραϊτης, με την ελπίδα  ότι οι μεγαλομέτοχοι δήμοι θ’ αλλάξουν γνώμη και θα συναινέσουν  στην εξουσιοδότηση του κ.

Ανοιχτό μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής άφησε το θέμα της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ  ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Στέλιος Μωραϊτης, με την ελπίδα  ότι οι μεγαλομέτοχοι δήμοι θ’ αλλάξουν γνώμη και θα συναινέσουν  στην εξουσιοδότηση του κ. Δανδαλιάρη που ήδη βρίσκεται στην Αθήνα και όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση έχει πάρει υπό προϋποθέσεις το “πράσινο φώς” από το Υπουργείο Ανάπτυξης για την εκταμίευση των 88.000 ευρώ του ΚΕΚ.

Το τελικό συμπέρασμα της έκτακτης συνεδρίασης του Επιμελητηρίου δεν είχε θετικά αποτελέσματα, αφού οι εκπρόσωποι των μετόχων της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ δεν ήταν εξουσιοδοτημένοι να υπογράψουν οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με την πρόταση του Επιμελητηρίου, η οποία ήταν  να συγκροτηθεί μία προσωρινή επιτροπή και να εξουσιοδοτήσει έναν εκπρόσωπο της εταιρίας προκειμένου να εκταμιευτούν τα χρήματα.

Παράλληλα με το θέμα της εξουσιοδότησης φυσικού προσώπου που θ’ αναλάβει την εκπροσώπηση της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ  προκειμένου να εισπραχθούν τα χρήματα του ΚΕΚ,  “έπεσε” στην κουβέντα και η μεταφορά της εταιρείας για φιλοξενία στο χώρο του επιμελητηρίου (στον χώρο της παλιάς Β’ ΔΟΥ).

Ο κ. Αγκόρτσας είπε ότι επιθυμεί τη φιλοξενία της εταιρείας στο χώρο του Επιμελητηρίου.

Ο κ. Τσιακίρογλου,επικεφαλής της αντιπολίτευσης, πρότεινε να καθοριστεί ένα συμβολικό τίμημα.

Ο κ. Μωραίτης ανέφερε ότι αυτό νομικά δεν στέκει.

Ο κ. Καραμπίνης, ως εκπρόσωπος του μικρομετόχου του Πανεπιστημίου, τόνισε ότι μέχρι τώρα δεν γνώριζαν τα προβλήματα της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ και για αυτό ήρθε στη συνεδρίαση και είπε ότι δεν έχει καμία εξουσιοδότηση από τη σύγκλητο για να δεσμευθεί για οποιοδήποτε θέμα.

Ο κ. Θ.  Ξυνίδης ανέφερε ότι από την τελευταία έκτακτη συνεδρίαση της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ  και τον ορισμό  της επιτροπής προκειμένου να δημιουργήσει μία προσωρινή διοίκηση μέσω του  πρωτοδικείου, η εμπλοκή μέχρι τώρα αυτού του θέματος ήταν ότι δεν βρέθηκε φυσικό πρόσωπο ν’ αναλάβει την ευθύνη της  προσωρινής διοίκησης και εκείνο που μπορούσε να κάνει ήταν μόνο η σύγκληση της γενικής έκτακτης συνέλευσης. Τόνισε ότι ποτέ δεν ήταν αντίθετος με τη λειτουργία της.

Ο κ. Μωραίτης ανέφερε ότι με την κατάθεση του αιτήματος στο Πρωτοδικείο κατοχυρώνεται το δικαίωμα εκταμίευσης των χρημάτων του ΚΕΚ και υπάρχει σχετική πρόταση.

Ο κ. Ξυνίδης δεν συμφώνησε με αυτή την πρόταση λέγοντας ότι νομικά αυτό δεν στέκει και ζήτησε να δει τη νομική γνωμοδότηση.  Όμως, σημείωσε, ότι με το 100% των μετόχων εκλέγεται νέο ΔΣ με αυτόβουλη Γενική Συνέλευση. Ο κ. Μωραίτης είπε ότι αυτό είναι το επιθυμητό και εκφράζοντας την αγωνία του τόνισε ότι δεν πρέπει να χαθούν τα χρήματα.

Παράλληλα πληροφορήθηκε το σώμα, ότι η Περιφέρεια μέσω του κ. Καραλίδη εκχωρεί το ποσοστό των μετοχών και στην πορεία της κουβέντας το ίδιο έκανε και ο δήμος Ξάνθης, αντί του μετοχικού κεφαλαίου που θα χρειαστεί για την αύξηση του στο μέλλον,  ο δήμος Ξάνθης να εκχωρήσει το μερίδιο των μετοχών που κατέχει κάτι που σαφώς ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου δεν έκανε αποδεκτό, γιατί όπως είναι φυσικό θα έπρεπε να καταβάλλει τα αντίστοιχα κεφάλαια.

Τον λόγο πήρε ο κ. Μπένης,  ο οποίος ο οποίος ανέφερε ότι δεν υπάρχει πρόταση του Επιμελητηρίου με νομικό έρεισμα το οποίο θα μπορούσε να στηρίξει οποιαδήποτε απόφαση.

Ο κ. Μωραίτης παρενέβη λέγοντας ότι υπάρχει πρόταση και λύση, σημειώνοντας ότι ο κ. Δανδαλιάρης βρίσκεται στην Αθήνα. “Αν υπογράψουμε πρακτικό εξουσιοδότησης μπορεί να εξασφαλίσει τα χρήματα” είπε,  για να συμπληρώσει ο κ. Μπένης ότι κανένας από τους παρόντες εκπροσώπους δεν είναι εξουσιοδοτημένος να υπογράψει τέτοιο πρακτικό.

Ο κ. Ξυνίδης πρότεινε να γίνει ανάκληση των παραιτήσεων του παλιού ΔΣ . Σε αυτή την πρόταση το σώμα και οι παραβρισκόμενοι σύμβουλοι και εκπρόσωποι των μετόχων της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ δεν πήραν θέση.

Το θέμα έκλεισε σε αυτό το σημείο της συνεδρίασης με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου να ζητά επειγόντως μία λύση. Οι εκπρόσωποι των μετόχων να λένε ότι δεν υπάρχει νομικό έρεισμα για να δοθεί λύση και οι εκπρόσωποι των δήμων να λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά να μπούνε στο ταμείο της εταιρείας για την πολυπόθητη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και τη συνέχιση της λειτουργίας.

Οι εργαζόμενοι δυστυχώς για μία ακόμη φορά έμειναν στον αέρα …

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button