Στο πειθαρχικό Συμβούλιο ο προϊστάμενος διεύθυνσης του Επιμελητηρίου Ξάνθης

Σε έκτακτη σύσκεψη το βράδυ της Δευτέρας το ΔΣ του Επιμελητηρίου Ξάνθης αποφάσισε το πειθαρχικό συμβούλιο να αποφασίσει για το θέμα της επιβολής κυρώσεων ή όχι στον προϊστάμενο της διεύθυνσης, που κατηγορείται για πλαστογραφία, προκειμένου να μεταταχθεί γυναίκα συνάδελφός του σε διευθυντική θέση.

Σε έκτακτη σύσκεψη το βράδυ της Δευτέρας το ΔΣ του Επιμελητηρίου Ξάνθης αποφάσισε το πειθαρχικό συμβούλιο να αποφασίσει για το θέμα της επιβολής κυρώσεων ή όχι στον προϊστάμενο της διεύθυνσης, που κατηγορείται για πλαστογραφία, προκειμένου να μεταταχθεί γυναίκα συνάδελφός του σε διευθυντική θέση.Αυτό αποφασίστηκε στο έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο, όπου εμφανώς επικρατούσε ένταση καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης.


Επί μακρόν συζητήθηκε στην προηγούμενη Διοικούσα Επιτροπή που είχε σαν θέμα το πρόβλημα που προέκυψε στους κόλπους του Επιμελητηρίου και σαφέστατα φέρουν μερίδιο της ευθύνης και τα μέλη του ΔΣ, τα οποία δεν έκαναν τους ανάλογους ελέγχους, αφού μέσα στην όλη υπόθεση, περιλαμβάνεται πλαστογραφία από την πλευρά του προϊσταμένου διεύθυνσης, όπως ο ίδιος ο κ. Ανδρικόπουλος αναφέρει, της υπογραφής του ιδίου του προέδρου.


συζητήθηκε το θέμα λόγω του γεγονότος ότι δεν κρατήθηκαν πρακτικά στην κεκλεισμένων των θυρών σύσκεψη της προηγουμένης εβδομάδος.


Σύμφωνα με μέλος του ΔΣ που συμμετείχε στην σύσκεψη της περασμένης εβδομάδος ζήτησε από το προεδρείο η απόφαση που πάρθηκε και ήταν ομόφωνη να υλοποιηθεί, δηλαδή το πειθαρχικό συμβούλιο να αποφασίσει την ενοχή ή μη του εν λόγω διευθυντή ή όχι.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο κ. Ανδρικόπουλο, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι εφ όσον η προαγωγή της εν λόγω υπαλλήλου δεν έγινε σύννομα, δεν ισχύει, γνώρισε στο σώμα ότι ο ίδιος έκανε μηνυτήρια αναφορά στον  εισαγγελέα Ξάνθης, με την αιτιολογία ότι ο εν λόγω διευθυντής του Επιμελητηρίου πλαστογράφησε τη δική του υπογραφή και ανακοίνωσε την παραπομπή του στο πειθαρχικό συμβούλιο με το ερώτημα της έκπτωσης του αξιώματός του.


Η θέση που υποστηρίχθηκε από μέλος της αντιπολίτευσης να ακούσει το ΔΣ την απολογία του συγκεκριμένου υπαλλήλου, ο κ. Κατσαρίκας ανέφερε ότι ο  διευθυντής κλήθηκε σε έγγραφη απολογία και η απάντησή του εγγράφως ήταν ότι δεν έχει να αναφέρει τίποτα.Γ. Αθανασιάδης:


 “Να παραιτηθείτε κύριοι της διοίκησης,


είστε ανεπαρκείς”


Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο κ. Αθανασιάδης, επικεφαλής της αντιπολίτευσης του επιμελητηρίου, όπου κατέθεσε τις απόψεις του για ανεπάρκεια της διοίκησης και ζήτησε την παραίτησή της τονίζοντας πώς πλέον δεν προσφέρει έργο στην κοινωνία και στον επαγγελματικό κόσμο της Ξάνθης και άφησε να εννοηθεί ότι η διοίκηση του επιμελητηρίου δεν διαχειρίστηκε καλά κάποια προγράμματα και κλήθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης να πληρώσει πρόστιμο.  Ο κ. Αθανασιάδης μίλησε για  ανυπαρξία έργου από την παρούσα διοίκηση, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του αντιπροέδρου του επιμελητηρίου Στέλιου Μωραίτη, ο οποίος τον προκάλεσε λέγοντας ότι το δικαστήριο είναι εκεί και αν έχει στοιχεία να τα καταθέσει.Σ. Μωραίτης: “Είσαστε τουρίστας στους αγώνες


 του Επιμελητηρίου κύριε Αθανασιάδη”


Ανέβηκαν οι τόνοι όταν ο κ. Μωραίτης αναφέρθηκε στους αγώνες που έδινε ο ίδιος και κάποια μέλη του επιμελητηρίου σε αποφάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου, σχετικά με την έλευση της Αθωνικής, όντας Νομαρχιακός σύμβουλος ο ίδιος με την παράταξη Παυλίδη που έφερε προς συζήτηση το θέμα. “Εσείς όμως κ. Αθανασιάδη απουσιάζατε από αυτή την μάχη. Κάνατε τουρισμό”.Συνεδρίαση οπερέτα


Τέλος αν ήταν κάποιος παρατηρητής στην αίθουσα του ΔΣ του ΕΒΕ, ο οποίος δεν γνώριζε την όλη υπόθεση, θα είχε την αίσθηση ότι βρίσκεται σε έναν χώρο όπου ο ένας κατηγορεί  τον άλλον, όπου μιλάνε όλοι μαζί και δεν λένε τίποτα, την στιγμή που ο επαγγελματοβιοτεχνικός κόσμος του νομού βυθίζεται στο τέλμα και την οικονομική απελπισία.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ


Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button