Απογοήτευση και απελπισία…

Ιδιαίτερα προβληματισμένος και ανήσυχος για αυτά που έρχονται για τους εργαζόμενους επέστρεψε από την Αθήνα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, Άγγελος Μπεμπεκίδης. Η ανεργία, οι εργασιακές σχέσεις (επιχειρησιακές συμβάσεις) και ο προϋπολογισμός ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση της ΓΣΕΕ, αν και αυτό που τελικά κυριάρχησε ήταν η αποχώρηση της ΔΑΚΕ και της Αυτόνομης Παρέμβασης από το προεδρείο και από το συνέδριο.

Ιδιαίτερα προβληματισμένος και ανήσυχος για αυτά που έρχονται για τους εργαζόμενους επέστρεψε από την Αθήνα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, Άγγελος Μπεμπεκίδης.


Η ανεργία, οι εργασιακές σχέσεις (επιχειρησιακές συμβάσεις) και ο προϋπολογισμός ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση της ΓΣΕΕ, αν και αυτό που τελικά κυριάρχησε ήταν η αποχώρηση της ΔΑΚΕ και της Αυτόνομης Παρέμβασης από το προεδρείο και από το συνέδριο.


“Περισσότερη σημασία δόθηκε στην αντιπαράθεση μεταξύ των παρατάξεων, παρά στα προβλήματα των εργαζομένων. Παρόλα αυτά, συμφώνησαν όλοι να δώσουμε δυναμικό παρόν στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 15 Δεκεμβρίου” μας δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΥΚ Ξάνθης, Άγγελος Μπεμπεκίδης.


Ο οποίος μάλιστα εμφανίστηκε περισσότερο απαισιόδοξος από ποτέ, καθώς τα μηνύματα που εισέπραξε από κυβερνητικά στελέχη προκαλούν μόνο αρνητικές σκέψεις.


“Θα ζήσουμε το πρώτο εξάμηνο του 2011 κόλαση.  Μέχρι το τέλος του 2011 οι άνεργοι θα αγγίξουν το 1,5 εκατομμύριο. Αυτά εισέπραξα από την Αθήνα, οπότε τι να πω, είμαι απογοητευμένος και τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα”.



Σύσκεψη


στο Εργατικό Κέντρο….


Συνεδριάζει αύριο Πέμπτη στις 6 το απόγευμα το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ξάνθης για τις εξελίξεις στα εργασιακά αλλά και για την προετοιμασία για την απεργία της 15 Δεκεμβρίου. Αμέσως μετά στις 7 μμ, η διοίκηση έχει καλέσει τα Σωματεία και τη δύναμη του ΕΚΞ σε σύσκεψη προκειμένου να γίνει ενημέρωση για τα αιτήματα της απεργίας αλλά και τις εξελίξεις στη ΓΣΕΕ, αλλά και να παρθούν και οι σχετικές αποφάσεις για το συλλαλητήριο που θα γίνει στην Ξάνθη στις 15 του μηνός.



Ξεκίνησαν οι μειώσεις αποδοχών


 στον ιδιωτικό τομέα….


Πριν καλά-καλά υπογραφούν οι συμφωνίες και γίνει νόμος το καθεστώς των επιχειρησιακών συμβάσεων, στην Ξάνθη έχουμε ήδη και τις πρώτες μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα.


Δυο γνωστές επιχειρήσεις προχώρησαν στην ενημέρωση των εργαζομένων που απασχολούν ότι θα υπάρξει μείωση των αποδοχών τους. Το ένα εργοστάσιο θα προχωρήσει σε περικοπή μισθών της τάξης του 20% και το άλλο η μείωση των αποδοχών των εργαζομένων θα αγγίξει το 30%.


Όσο για την αντίδραση των εργαζομένων δε γεννάται ερώτημα, αφού προκειμένου να μη βρεθούν στην ουρά της ανεργίας θέλοντας και μη θα το δεχτούν.



Μόνο 4 δασοφύλακες….


Για 900.000 στρέμματα δάσους η Δ/νση Δασών Ξάνθης διαθέτει μόλις 4 δασοφύλακες με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολο το έργο της στην προστασία του φυσικού πλούτου του νομού.


Τεράστιες είναι οι ζημιές από την παράνομη υλοτομία και την παράνομη βοσκή, ενώ πολλές φορές τα χρήματα που διατίθενται για αναδασώσεις δεν πιάνουν τόπο.


Να σημειωθεί ότι έως τώρα έχουν διατεθεί 3 εκατομμύρια ευρώ για έργα αναδάσωσης.


Σχετικά Άρθρα

Back to top button