…”συνεχίζουμε μαζί” με συνέπεια και έργο για τον πολίτη και τον τόπο μας

1.Ποιος είναι ο Δήμαρχος της Ξάνθης, Μιχάλης Στυλιανίδης; Γεννήθηκα στην Ξάνθη όπου και μεγάλωσα. Από μικρό παιδί αγαπούσα το ποδόσφαιρο, και έπαιζα με τους φίλους μου στις γειτονιές της πόλης. Μεγαλώνοντας έπαιξα ως ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής στην Ασπίδα Ξάνθης.

1.Ποιος είναι ο Δήμαρχος της Ξάνθης, Μιχάλης Στυλιανίδης;


Γεννήθηκα στην Ξάνθη όπου και μεγάλωσα. Από μικρό παιδί αγαπούσα το ποδόσφαιρο, και έπαιζα με τους φίλους μου στις γειτονιές της πόλης. Μεγαλώνοντας έπαιξα ως ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής στην Ασπίδα Ξάνθης.


Από μικρό παιδί ενδιαφερόμουν για την πόλη και τις ανάγκες της, και η ζωή τελικά τα έφερε έτσι… και ασχολήθηκα με την πολιτική και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Σπούδασα Μηχανολόγος Μηχανικός και διετέλεσα επί σειρά ετών προϊστάμενος στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών – ΚΤΕΟ της Νομαρχίας Ξάνθης.


 



2. Ποια είναι η πολιτική σας πορεία στο Δήμο Ξάνθης;


Ασχολήθηκα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και δη με την Νομαρχία από το 1987, όταν εκλέχτηκα για πρώτη φορά Νομαρχιακός Σύμβουλος και συνέχισα επί 12 έτη. Το 1999 εκλέχτηκα Δήμαρχος Ξάνθης. Οι συνδημότες μου με επιβράβευσαν από τον α’ γύρο στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2002 με ποσοστό 58% και του 2006 με ποσοστό 55%.


Είμαι μέλος σε επιτροπές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέλος της ΚΕΔΚΕ, Πρόεδρος της Επιτροπής του ΕΣΠΑ, Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ξάνθης, όσο και των Ελληνικών Αντιπροσωπειών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όλα αυτά τα χρόνια διεκδίκησα δυναμικά ό,τι καλύτερο για τον τόπο μου και την χώρα μου.


 



3.Έχετε ένα μεγάλο έργο στα 12 χρόνια στη Δημοτική Αρχή του Δήμου Ξάνθης. Ποια είναι τα σημαντικότερα κατά την τελευταία τετραετία;


Έχει επιτελεστεί όλα αυτά τα χρόνια σημαντικότατο έργο σε όλους τους τομείς. Από τα έργα ανάπτυξης τα κυριότερα ο βιολογικός καθαρισμός, τα έργα για τη Δεξαμενή βιομηχανικών λυμάτων κ.λπ.


Βελτιώσαμε το επίπεδο ζωής των συμπολιτών μας με πολλαπλές παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς, όπως αναπλάσεις, βελτιώσεις κοινοχρήστων χώρων, έργα οδοποιίας κ.λπ. Η ενοποίηση των πλατειών στο κέντρο της πόλης έδωσε αισθητικό και λειτουργικό κύρος στο κέντρο της πόλης και η αγορά του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος που διαμορφώνεται σε Δημαρχιακό Μέγαρο θα προσδώσει βαρύτητα στην όλη εικόνα του κέντρου, όπως γίνεται σε όλες τις προηγμένες πόλεις.


·Βελτιώσαμε την άμεση και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών με σύγχρονες τεχνολογίες κ.λπ.


·Στον κοινωνικό τομέα έγινε μεγάλο έργο. Υπήρχε 1 ΚΑΠΗ και έγιναν 5. Υπήρξε άρτια πολιτική κοινωνικής αρωγής για την 3η ηλικία. Έγιναν 3 νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί & 1 βρεφονηπιακός και παιδικός σταθμός. Τα 400 νήπια στους ανωτέρω σταθμούς έγιναν σήμερα 700. Υλοποιήσαμε προγράμματα κοινωνικής μέριμνας ΔΙΚΕΞ, Βοήθεια στο σπίτι, ιατροκοινωνικό κέντρο στο Δροσερό (γιατρός, ψυχολόγος και νοσοκόμες).


· Στον Αθλητισμό έγινε το Κλειστό αθλητικό κέντρο στο Εύμοιρο που είναι υπό εγκαινίαση, όλα τα ποδοσφαιρικά γήπεδα έχουν πλέον χόρτο. Έγινε ανακατασκευή του κολυμβητηρίου και η πλειονότητα των παιδικών χαρών έχουν αθλητικές υποδομές.


·Στον Πολιτισμό έγινε εξαιρετικό έργο. Η Ξάνθη είναι πολιτιστικό σύμβολο για όλη την Ελλάδα: Οι Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές – και το Ξανθιώτικο Καρναβάλι, οι Γιορτές της Παλιάς Ξάνθης, το Φεστιβάλ ‘Μάνος Χατζηδάκις’, οι Γιορτές Νεολαίας, κ.λπ.


Έγινε αποκατάσταση 4 κτιρίων στην Παλιά Πόλη:


α. πλήρης αποκατάσταση του Λαογραφικού Μουσείου, κτιρίου με εκλεκτιστικό ρυθμό,


β. το Κονάκι του Μουζαφέρ Μπέη ένα από τα αξιολογότερα δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του δεύτερου μισού του 19ου αιώνα στο χώρο της Θράκης,


γ. το Κτίριο επί των οδών Βενιζέλου και Αγ. Γεωργίου όπου στεγάζεται το Λύκειο Ελληνίδων (παλιό ταχυδρομείο),


δ. η Καπναποθήκη στην οδό Σκρά, όπου στεγάζεται η ΤΕΔΚ Ξάνθης.  


Όλο το έργο του πολιτισμού επιβραβεύτηκε με τη


Διεθνή Βράβευση της Πόλης της Ξάνθης και των κατοίκων της για τη συμβολή στον πολιτισμό και τον εθελοντισμό από τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca, στη Ρώμη το 2008 που θεωρούνται τα δεύτερα Nobel στον κόσμο.


· Η τουριστική ανάπτυξη στην πόλη μας οφείλεται στην ουσιαστική πολιτική προβολής της Πόλης και των ευρύτερων περιοχών που την πλαισιώνουν, καθώς και στις φημισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλη τη διάρκεια του έτους. Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα τα οικονομικά οφέλη των κατοίκων καθώς επίσης και το brand name που αποτελεί η πόλη για όλη την Ελλάδα. Η Ξάνθη έγινε μοντέλο μίμησης πολιτιστικών εκδηλώσεων και τουριστικής ανάπτυξης.



Ποιο είναι το πρόγραμμά σας για τα επόμενα χρόνια;


Οι διεκδικήσεις και τα καθημερινά προβλήματα των δημοτών μας είναι η μεγάλη μας πρόκληση. Προγραμματίζουμε με μελέτες και δράσεις για να αναβαθμίσουμε την ποιότητα της ζωής του πολίτη. Αναδεικνύουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά, με τις Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές – Ξανθιώτικο Καρναβάλι, τις Γιορτές της Παλιάς Ξάνθης και το Φεστιβάλ Μάνος Χατζηδάκις.


Αξιοποιούμε κάθε γωνιά για να κάνουμε πιο πράσινο και κυρίως πιο ανθρώπινο το αστικό περιβάλλον. Με σύγχρονες υποδομές κάνουμε τον τόπο μας πρότυπο δημιουργίας σε όλους τους τομείς. Υλοποιούμε προγράμματα αξιοποιώντας εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους προς όφελος των δημοτών μας. Δημιουργούμε δεσμούς φιλίας και προϋποθέσεις επιχειρηματικής, πολιτισμικής και τουριστικής συνεργασίας.


Στο κέντρο του προγράμματός μας είναι ο πολίτης και η κοινωνική ευθύνη απέναντί του και φυσικά ο σεβασμός του στο περιβάλλον.



Η περικοπή των πόρων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση,  οι δυσχέρειες του Μνημονίου και τα νέα δεδομένα του Καλλικράτη πόσο θα επηρεάσουν την υλοποίηση του προγράμματός σας;


Τα νέα μοντέλα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα οικονομικά δεδομένα της κυβερνητικής πολιτικής καθώς και του Μνημονίου απαιτούν μια έμπειρη Δημοτική Αρχή με γνώση, εμπειρία, δυναμική και αποτελεσματική λήψη αποφάσεων, την οικονομική αξιοποίηση των νέων πόρων και τη δημιουργία νέων μοντέλων λειτουργίας της πόλης.  


Η μείωση των πόρων θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στα οικονομικά δεδομένα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η μακρόχρονη πορεία μας στο Δήμο Ξάνθης, τόσο εμού όσων και των συνεργατών μου, μας επιτρέπει να υλοποιούμε με ρεαλισμό ό,τι προγραμματίζουμε, να διεκδικήσουμε, να αξιοποιήσουμε και να διαχειριστούμε ‘εθνικούς και  Ευρωπαϊκούς πόρους’.



·Τι θα κάνετε με την ενσωμάτωση της Σταυρούπολης;


Ειδικά για την ευρύτερη περιοχή της Σταυρούπολης συνεχίζουμε την ανοδική πορεία της, αξιοποιώντας τις υποδομές και το ανθρώπινο δυναμικό της.


Θα ανταποκριθούμε με σθεναρότητα στις ανάγκες της περιοχής και στις νέες προκλήσεις που δημιουργούνται. Θα αξιοποιήσουμε το πρόγραμμα της σημερινής δημοτικής αρχής, τις μελέτες και τις προτάσεις της, καθώς και τις ολοκληρωμένες παρεμβάσεις που προτείνει για το ΕΣΠΑ 2007-2013.


Θα αναδείξουμε τον φυσικό πλούτο του οικοσυστήματος του Νέστου και θα δημιουργήσουμε τουριστικές υποδομές και προοπτικές για την ευρύτερη περιοχή της Σταυρούπολης με ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο ανάπτυξης.



· Ποιο είναι το μήνυμά της υποψηφιότητάς σας;


Όλα αυτά τα χρόνια έδωσα εξετάσεις με επιτυχία σε όλους τους τομείς.


“‘Συνεχίζουμε μαζί’, με ήθος, γνώση, εμπειρία και διαφάνεια μια επιτυχημένη πορεία ετών εδραιώνοντας το νέο  Δήμο μας, Ξάνθης – Σταυρούπολης ως χώρο πρότυπης δημιουργίας, ενότητας, ανάπτυξης, με σεβασμό στον άνθρωπο, στο περιβάλλον και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής. Ό,τι υποσχόμαστε, το υλοποιούμε με σωστή οργάνωση, καλή διαχείριση, γνώση και εμπειρία και γνωρίζω ότι ο κόσμος θα μας ανταμείψει με την ψήφο εμπιστοσύνης του για να ‘συνεχίσουμε μαζί’

Σχετικά Άρθρα

Back to top button