ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΟΡΙΔΗ

Ο Δημήτρης Βορίδης Αρχιτέκων Μηχανικός, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη “Πολίτες για την Αλλαγή”, σε μία συνέντευξη χείμαρρος, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους μπήκε στην εκλογική διαδικασία. Άς τον γνωρίσουμε.

Ο Δημήτρης Βορίδης Αρχιτέκων Μηχανικός, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη “Πολίτες για την Αλλαγή”, σε μία συνέντευξη  χείμαρρος, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους μπήκε στην εκλογική διαδικασία.


Άς τον γνωρίσουμε.


  “Γεννήθηκα στην Ξάνθη και είμαι Αρχιτέκτων Μηχανικός, ζω με την οικογένειά μου και εργάζομαι εδώ στην πόλη μου, έχω τεχνικό γραφείο”.


ΑΓΩΝΑΣ: Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας οδήγησαν να ζητήσετε την ψήφο των συνδημοτών σας;


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ: “Η αγανάκτηση κατά την άσκηση του επαγγέλματός μου, κυρίως με την γραφειοκρατία, όπου περισσότερο χρόνο και ενέργεια σπαταλάει κανείς για διεκπεραίωση υποθέσεων παρά για δημιουργική παραγωγή έργου και ενώ σε μένα κάποια πράγματα του μηχανισμού της διεκπεραίωσης μου φαίνονται αυτονόητα, από τον ίδιο τον μηχανισμό θεωρούνται δυσεπίλυτα προβλήματα και έτσι καταντάει να κάνεις ένα χρόνο να εκδώσεις μια οικοδομική άδεια π.χ.”


ΑΓΩΝΑΣ: Άλλοι λόγοι που σας οδήγησαν να  ασχοληθείτε με τα κοινά;


Δ. ΒΟΡΙΔΗΣ: “Ταυτόχρονα με αυτό το εμπόδιο, βίωνα και την Απαράδεκτη δημοτική κατάσταση, ξέρετε,  σκουπίδια, πεζοδρόμια, ύδρευση, κυκλοφοριακό, πράσινο, ανακύκλωση, χώρους στάθμευσης, ρυμοτομήσεις, αναίτιες κατεδαφίσεις διατηρητέων και άλλα πολλά, που στη “γύρα” συζητιούνται με ένταση και αγανάκτηση στις παρέες και η οργή έρχεται στιγμή που ξεχειλίζει και μαζί με λόγια “περίεργα” που κυκλοφορούσαν από στόμα σε στόμα, και προσπαθούσα να καταλάβω τι φταίει και δεν συμβαίνει το αυτονόητο σε τούτο τον δήμο ενώ ταυτόχρονα έβλεπα τους ίδιους και τους ίδιους να υπερψηφίζονται σαν οι πολίτες να τους αντάμειβαν για τα “καλούδια” που απολάμβαναν.


Το αίσθημα της ανικανότητάς μου, από τον ατομικό μου αγώνα, απέναντι στην κοροϊδία, τη μετριότητα, την φαυλότητα  που με διοικούσε, μαζί με την δέσμευση του Χρίστου του Πούλιου για “αγώνα μέχρι ανατροπής” του κατεστημένου, ήρθε η στιγμή το 2006, να ενώσω την φωνή και τον αγώνα μου σε μία συλλογική πλέον προσπάθεια των “πολιτών για την αλλαγή”, αγώνα που κρατάει μέχρι σήμερα και θα ολοκληρωθεί η πρώτη του φάση με τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010.


ΑΓΩΝΑΣ: Μετά τι θα γίνει;


Η δεύτερη φάση θα είναι ο αγώνας ν’ ανεβάσουμε την Ξάνθη ψηλά εκεί που της αξίζει! Επιτρέψτε μου όμως να πω πως ποτέ μου δεν θεώρησα τον εαυτό μου καλύτερο από άλλους, θα έλεγα ότι a priori πάντα τον θεωρώ λιγότερο ικανο, όμως μου αναγνωρίζω την πολιτική βούληση και την θέληση να πετυχαίνω τους στόχους μου σε όσους αγώνες κάνω με καρδιά.


Αυτός ο αγώνας έχει καρδιά για μένα και είναι βέβαιο ότι η συλλογικότητα θα δρέψει και την νίκη. Είναι αγώνας με δίκαιο, με ψαγμένες θέσεις και αρχές, με αληθινή αγάπη για την πόλη μου, και έχω πολύ θυμό προς αυτούς που τόσα χρόνια ασελγούσαν σε βάρος της, χρησιμοποιώντας την σαν ένα “πεδίο βολής φθηνό”.


ΑΓΩΝΑΣ: Ενώ είσθε τεχνοκράτης μιλάτε από καρδιάς.


Δ. ΒΟΡΙΔΗΣ: “Ναι, είμαι τεχνοκράτης και είναι η πρώτη φορά που με χαρακτηρίζω με αυτόν τον προσδιορισμό, όμως στους αγώνες μου και στους στόχους μου θεωρώ απαραίτητο και το συναίσθημα και αυτό είναι η κινητήριος δύναμή μου.


Όπως σας είπα και πριν αυτός ο αγώνας έχει “καρδιά”. Και φίλοι μου και ψηφοφόροι μου είναι “άνθρωποι” αληθινοί και όχι κατ ανάγκη κουστουμαρισμένοι φληναφιάριδες”.


ΑΓΩΝΑΣ: Πείτε μας για τον Καλλικράτη


Δ. ΒΟΡΙΔΗΣ: “Ο Καλλικράτης αν δεν γινόταν θα τον είχαμε εφεύρει. Η ανάγκη για λογοδοσία, διαφάνεια, έλεγχο, ισότητα, μη σπατάλη, στόχους μετρήσιμους, απέναντι στον σκοταδισμό και τις πλειοψηφίες των διοικούντων, την ανέλεγκτη και συνγκαλυπτόμενη συμπεριφορά, την προνομιακότητα των “δικών μας ανθρώπων”, την ανεξέλεγκτη σπατάλη του δημοτικού και δημόσιου χρήματος, την εξύψωση δια των λόγων και μόνον έργων μετρίων και επαναλαμβανόμενων (όπως πεζοδρομήσεις, ασφαλτοστρώσεις, μπογιάτισμα διαβάσεων πεζών και άλλα), για όλα αυτά έχω μιλήσει και πριν τον Καλλικράτη. Είναι επίτευγμα και καλούμαστε να τον υλοποιήσουμε.


Οργίζομαι όταν ακούω πως η πείρα της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής είναι πλεονέκτημα της. Ποιοι; Αυτοί που δεν σεβάστηκαν επί 30 χρόνια αυτές τις αρχές, τώρα θα αλλάξουν και θα εφαρμόσουν τον Καλλικράτη; Αλλάζει ο λύκος; Τους χαρίζω το τελευταίο ποίημα του Σεφέρη, το “επί ασπαλάθων”.


ΑΓΩΝΑΣ: Σας αρέσει η πόλη που ζείτε;


Δ. ΒΟΡΙΔΗΣ: “Η πόλη που ζω αν μου αρέσει; Όχι δεν μου αρέσει γιατί είναι φέουδο ορισμένων, όπως αποδείχτηκε με την κοπή των δέντρων που ο κ. Δήμαρχος δεν προστάτεψε.


Είναι πολιτισμός να κόβονται δέντρα; Χωρίς αιτία και χωρίς νόμιμες διαδικασίες; Τώρα η σκιά και το οξυγόνο τους μας λείπουν! Πώς θα τα αντικαταστήσουμε; Με τις τριανταφυλλιές που φύτεψαν; Αυτό ήταν το όραμα του κ. Στυλιανίδη; Αλλά όχι μόνον για αυτό τον λόγο.


Σκουπίδια και καθαριότητα. Το σύστημα διαχωρισμός στη βάση, αποθήκευση, αποκομιδή, απόρριψη θα σχεδιαστεί από μηδενικής βάσης. Είναι ανεπίτρεπτο η πόλη να είναι γεμάτη από κάδους βρώμικους και σκουπίδια που ξεχειλίζουν και χαλούν την εικόνα της πόλης.


Η καθαριότητα όμως είναι υπόθεση και της καθαρότητας των δρόμων, και ενώ ο Δήμος έχει ειδικά μηχανήματα, αυτά μένουν αχρησιμοποίητα λογω έλλειψης ενδιαφέροντος από τους υπεύθυνους.


Σε αυτή την κατεύθυνση πρότεινα για το πρόγραμμά μας και θα κατεβάσω στο Δημοτικό Συμβούλιο σχέδιο εβδομαδιαίας καθαριότητας των οδοστρωμάτων με μηχάνημα – βούρτσα που θα επιμελείται κυρίως τις γωνίες στη συμβολή του οδοστρώματος και του κρασπέδου διότι εκεί είναι που δείχνει η καθαριότητα περισσότερο, αφού με πινακίδες θα σημειώνεται ποιες μέρες και ώρες θα απαγορεύεται η στάθμευση των οχημάτων για να μπορούν οι εργασίες να διεξάγονται απρόσκοπτα.


ΑΓΩΝΑΣ: Κυκλοφοριακό, Κ.Ο.Κ έχετε προτάσεις;


Δ. ΒΟΡΙΔΗΣ: “Η τήρηση των κανόνων θα επιτηρείται με την απομάκρυνση από γερανό των οχημάτων και τη συγκέντρωση σε μάνδρα όπου για να το παραλάβει κανείς θα πληρώνει το πρόστιμο και τα φύλακτρα.


Ο γερανός θα λειτουργεί και για την απελευθέρωση των πεζοδρομίων από παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια όλης της μέρας και την απόδοσή τους στους πεζούς. Βλέπετε, μόνο η κλήση με το χρηματικό πρόστιμο δεν φτάνει..


Σας έδωσα ένα παράδειγμα του πως μπορεί να αλλάξει η πόλη με μικρές κινήσεις, έξυπνες λύσεις, και που δεν είναι νέες αλλά εδώ το αυτονόητο είναι πολυτέλεια, η δημοτική αρχή είναι ράθυμη, δεν έχουν τίποτα άλλο να δώσουν και είναι κοροϊδία, ακόμη και για τους ίδιους που προσπαθούν να μας πείσουν ότι έκαναν ανανέωση.


Όταν ο κορμός είναι ίδιος οποιοδήποτε μπόλιασμα πάλι τον ίδιο καρπό θα δώσει.


ΑΓΩΝΑΣ: Ποιο είναι τι μήνυμα σας προς τους συνδημότες ψηφοφόρους σας.


Δ. ΒΟΡΙΔΗΣ: “Ζητώ σταυρό εμπιστοσύνης στο πρόσωπο μου από τους ψηφοφόρους.  Αυτούς που με ψήφησαν το 2006 πιστεύω ότι τους αντιπροσώπευσα επάξια και πρέπει να είναι υπερήφανοι που έδωσαν σταυρό εμπιστοσύνης στον Βορίδη.


Τους ευχαριστώ τώρα γιατί νιώθω ότι τώρα λήγει η εντολή που μου έδωσαν Δεν το έκανα μετά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας το 2006, γιατί η ψήφος δεν είναι νεραντζάκι που προσφέρεται και λες ευχαριστώ και το θέμα κλείνει εκεί.


Τους ευχαριστώ γιατί μου άνοιξαν  έναν δρόμο ευθύνης,  νοιώθω ότι δεν μπορώ να τους απογοητεύσω και αισθάνομαι περήφανος για τον αγώνα που έκανα αυτά τα τέσσερα χρόνια.


Ζητώ ακόμη μία φορά σταυρό εμπιστοσύνης και αν είναι περισσότεροι θα μου δώσουν δύναμη και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο να έχω δυνατή φωνή. Οι πονηρούτσικοι παραμονεύουν παντού”.Σχετικά Άρθρα

Back to top button