Το τρίτο μάτι

Η Τρίτη Ηλικία Γιορτάζει…


Την τιμητική τους έχουν σήμερα οι συνταξιούχοι καθότι παγκόσμια ημέρα της Τρίτης Ηλικίας.


Τα ΚΑΠΗ, όπως πολλοί από εμάς τους αποκαλούμε σήμερα γιορτάζουν και πολλοί δήμοι της χώρας, όπως και ο δήμος της Ξάνθης, έχουν ετοιμάσει σειρά εκδηλώσεων.


Έτσι σήμερα στην πλατεία της Ξάνθης έχουν στηθεί δυο περίπτερα και όπου εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό περιμένει τα άτομα που διανύουν τα δεύτερα …ήντα και πάνω για προληπτικές εξετάσεις, ενώ το βράδυ είναι και ο χορός του ΚΑΠΗ Ξάνθης.



Η Τρίτη Ηλικία Γιορτάζει…


Την τιμητική τους έχουν σήμερα οι συνταξιούχοι καθότι παγκόσμια ημέρα της Τρίτης Ηλικίας.


Τα ΚΑΠΗ, όπως πολλοί από εμάς τους αποκαλούμε σήμερα γιορτάζουν και πολλοί δήμοι της χώρας, όπως και ο δήμος της Ξάνθης, έχουν ετοιμάσει σειρά εκδηλώσεων.


Έτσι σήμερα στην πλατεία της Ξάνθης έχουν στηθεί δυο περίπτερα και όπου εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό περιμένει τα άτομα που διανύουν τα δεύτερα …ήντα και πάνω για προληπτικές εξετάσεις, ενώ το βράδυ είναι και ο χορός του ΚΑΠΗ Ξάνθης.


Αν και τα άτομα της τρίτης ηλικίας η πολιτεία θα πρέπει να τα τιμά καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, ωστόσο και αυτές οι καθιερωμένες πλέον εκδηλώσεις αποτελούν δείγμα σεβασμού και πολιτισμού μιας κοινωνίας.


Η αλήθεια είναι πως οι απόμαχοι της ζωής, όπως θεωρούνται οι συνταξιούχοι, μόνο απόμαχοι δεν είναι και δεν είναι λίγες οι φορές που βάζουν τα γυαλιά στους νέους με τις πολύ πιο φρέσκες ιδέες από τις δικές τους.


Εξάλλου το ηλικιακό γήρας δε συμβαδίζει πάντοτε με το ψυχικό και πνευματικό.


Χρόνια πολλά λοιπόν στα νιάτα της τρίτης ηλικίας, που παρά τις κουτσουρεμένες συντάξεις τους, συνεχίζουν να αισιοδοξούν και να αγωνίζονται για το καλύτερο.


 


Μπράβο στη Γεωργία Ανδρέου…


Η υποψήφια, των προηγούμενων εθνικών εκλογών, βουλευτής της Ν.Δ., κ. Γεωργία Ανδρέου απέδειξε για άλλη μια φορά ότι έχει και οξυδέρκεια, αλλά και πολιτική κρίση. Άλλο να θέλεις να στηρίξεις το κόμμα όταν σε καλεί σε μια δύσκολη στιγμή σε μια εκλογική αναμέτρηση επιπέδου βουλευτικών εκλογών, και άλλο όταν έχει να κάνει με ζητήματα τοπική αυτοδιοίκησης και τοπικών κοινωνιών.


Η κ. Ανδρέου πολύ σωστά έπραξε και είπε όχι στο κόμμα της για να ηγηθεί ψηφοδελτίου στο Δήμο Αβδήρων. Γιατί απλούστατα δεν είναι από εκεί. Δεν έχει κάποιες ιδιαίτερες σχέσεις, άσχετα βέβαια αν τη γνωρίζουν και την εκτιμούν και μερίδα των δημοτών την είχε στηρίξει ως υποψήφια βουλευτή της Ν.Δ. στις περασμένες εθνικές εκλογές.


Δεν μπορεί συνέχεια μια Γεωργία Ανδρέου να καλείται να βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά.


Άλλωστε οι λύσεις της τελευταίας στιγμής σπάνια έχουν θετικό αποτέλεσμα.


 


Χρόνος υπάρχει, υποψήφιοι όμως….;


Τυπικά χρόνος υπάρχει, αν και ελάχιστος, μέχρι τη 17η Οκτωβρίου, όπου εκπνέει η προθεσμία κατάθεσης των ψηφοδελτίων, το ερώτημα είναι αν υπάρχουν και άνθρωποι της Ν.Δ. που να θέλουν μετά τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν, να μπουν μπροστά και να ηγηθούν ενός ψηφοδελτίου στο Δήμο Αβδήρων.


Τελικά η ίδια η Νέα Δημοκρατία εκτέθηκε και έβγαλε από μόνη της τα ματάκια της με τις τακτικές που εφάρμοσαν τα στελέχη της από τα κεντρικά.


Ίσως θα έπρεπε να ήταν περισσότερο ενημερωμένη και να έδινε ουσιαστική και όχι τυπική προτεραιότητα στις συζητήσεις με τους εν ενεργεία δημάρχους, ασκώντας και τις ανάλογες πιέσεις και όχι να βάλει όλες τις υποψηφιότητες σε επίπεδο σεναρίων στο ίδιο «τσουβάλι».


Βέβαια πολλοί από τη βάση της Ν.Δ. τοπικά, επιρρίπτουν μερίδιο ευθυνών και στα στελέχη της ΝΟΔΕ που δε φρόντισαν εγκαίρως να πιέσουν και να διεκδικήσουν από τα κεντρικά του κόμματος, ο ρόλος τους να ήταν  πιο ενεργός σε ότι αφορά στην επιλογή των υποψηφίων.


 


 


Ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβάζει στην Ξάνθη Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη τον


 Ζεϊμπέκ Χουσεϊν…


Μετά από αρκετή καθυστέρηση και άσκοπες τελικά συζητήσεις με τους Οικολόγους Πράσινους και τη Δημοκρατική Αριστέρα,  ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει σήμερα τους υποψηφίους του για τις Περιφερειακές Εκλογές.


Έτσι και η ΝΕ Ξάνθης του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ στις δωδεκάμισι το μεσημέρι  σε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ παρουσιάζει το ψηφοδέλτιο για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ με επικεφαλής τον Τάκη Χαρίτο και υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης τον Ζεϊμπέκ Χουσεϊν, στέλεχος του Συνασπισμού και πρώην υποψήφιο βουλευτή.


Τελικά επαληθεύεται ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης Ξάνθης του ΣΥΝ, Νίκος Καλιαμπάκας, ο οποίος ήταν από εκείνους που πίστευαν ότι παρά τις συζητήσεις και τις προσπάθειες για συνεργασίες ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε αυτόνομη κάθοδο στις περιφερειακές εκλογές.


 


Η Δημοκρατική Αριστερά προετοιμάζεται για μετά….


Τοπικά στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς μετά την αποτυχία των συζητήσεων για συνεργασία με άλλα σχήματα του αριστερού χώρου, όπως τους Οικολόγους και τον ΣΥΝ, κρίνουν ότι θα πρέπει να απέχουν από αυτές τις περιφερειακές εκλογές.


Αν και θα μπορούσαν  να κατεβάσουν ψηφοδέλτιο, έτσι προς εντυπωσιασμό, θεωρούν ότι μόνο καλό δε θα έκανε στο χώρο της αριστεράς, αφού με τον κατακερματισμό των κομμάτων και σχημάτων, εύλογο είναι το ερώτημα αν θα υπάρξει και το ανάλογο ευτυχές για αυτά εκλογικό αποτέλεσμα.


Έτσι προς το παρόν η Δημοκρατική Αριστερά απέχει από τις περιφερειακές εκλογές για την ΑΜ-Θ και προετοιμάζεται και συντάσσει τις δυνάμεις της για μετά τις εκλογές. Μάλιστα μέσα στο Νοέμβριο ή Δεκέμβριο προγραμματίζεται επίσκεψη στην Ξάνθη του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.


 


Νέα έκθεση της Ανθής Γκέρμαν στην Ξάνθη…


Η καταξιωμένη Ξανθώτισσα καλλιτέχνης Ανθή Γκέρμαν, που ζει πλέον μόνιμα στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιεί αύριο στη Δημοτική Πινακοθήκη «Χρήστος Παυλίδης» τα εγκαίνια της νέας έκθεσης με έργα ζωγραφικής από την τελευταία της δουλειά.


Η ζωγράφος Ανθή Γκέρμαν με το πλούσιο βιογραφικό της, μια και έχει εκθέσει έργα της στις περισσότερες ελληνικές πόλεις, αλλά και στο εξωτερικό, θα καταπλήξει και πάλι το φιλότεχνο κοινό της Ξάνθης με τα μοναδικά κολάζ και τα έργα της σε λάδι και μουσαμά με αγαπημένα θέματα, όπως  τις γυναίκες και  τους ιππείς.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button