Κ. Μαρκόπουλος «αναμέτρηση πολιτική με ψήφο κατά του μνημονίου»

Στην Ξάνθη βρέθηκε το περασμένο Σάββατο ο πρώην υπουργός και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ., Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, προκειμένου να παραστεί στην εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου του βουλευτή Ξάνθης της Ν.Δ. Αλέξανδρου Κοντού. Με την ευκαιρία της παραμονής του στην Ξάνθη, επισκέφτηκε τα γραφεία της ΝΟΔΕ Ξάνθης, όπου παραχώρησε συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ενώ στη συνέχεια πήρε μέρος στη σύσκεψη της νομαρχιακής οργάνωσης της Ν.Δ., όπου συζητήθηκαν τα τρέχοντα ζητήματα και ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

    Στην Ξάνθη βρέθηκε το περασμένο Σάββατο ο πρώην υπουργός και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ., Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, προκειμένου να παραστεί στην εκδήλωση παρουσίασης του νέου  βιβλίου του βουλευτή Ξάνθης της Ν.Δ. Αλέξανδρου Κοντού. Με την ευκαιρία της παραμονής του στην Ξάνθη, επισκέφτηκε τα γραφεία της ΝΟΔΕ Ξάνθης, όπου παραχώρησε συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ενώ στη συνέχεια πήρε μέρος στη σύσκεψη της νομαρχιακής οργάνωσης της Ν.Δ., όπου συζητήθηκαν τα τρέχοντα ζητήματα και ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.


   Ο κ. Μαρκόπουλος συνοδευόμενος από την πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ν.Δ, κ. Θεοδοσία Ιακωβίδου στη συνάντησή του με τους δημοσιογράφους τοποθετήθηκε σε θέματα της τρέχουσας πολιτικής  επικαιρότητας, ενώ επανέλαβε για μια ακόμη φορά τις θέσεις του κόμματος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.


   Επισημαίνοντας ότι ένα χρόνο μετά την ήττα της Ν.Δ.  και την εσωτερική της αναδιοργάνωση με αυτοκριτική και διεκπεραίωσης των εσωκομματικών της διαδικασιών και τη δημοκρατική νομιμοποίηση των οργάνων της, δηλώνει πανέτοιμη  να ανταποκριθεί στο θεσμικό της ρόλο αυτόν της αξιωματικής αντιπολίτευσης, άσκησε σκληρή κριτική  τόσο στην απόφαση της κυβέρνησης να υπογράψει το Μνημόνιο, αλλά και όσων προηγήθηκαν και ακολούθησαν των σκληρών μέτρων που επιβλήθηκαν.


Επίσπευση των διαδικασιών ανάπτυξης


   «Η χώρα βρίσκεται στην περιδίνηση μιας οικονομικής κρίσης. Ξέραμε ότι θα έρθει. Μόνο που τώρα βρισκόμαστε και στην περιδίνηση της λύσης της οικονομικής κρίσης εξαιτίας ενός μνημονίου που η κυβέρνηση σύρθηκε να υπογράψει με πάρα πολύ κακούς όρους.    Έχουμε στασιμότητα στην ανάπτυξη και μηδενική δυνατότητα της χώρας να ανταποκριθεί στους όρους του μνημονίου. Η αξιωματική αντιπολίτευση  τα είχε προβλέψει και η κοινωνία πλέον συζητά όλα αυτά που έλεγε η Ν.Δ.»σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκόπουλος, παραθέτοντας και κάποια στατιστικά στοιχεία.


   Σύμφωνα με τα οποία, το μνημόνιο προέβλεπε αύξηση των εσόδων 13,7 και μέχρι στιγμής είναι στο 3,7 και μείωση της ανεργίας στο 12%, ενώ ήδη ξεπερνά το 13% χωρίς να υπολογίζονται και οι απολυμένοι των τουριστικών επαγγελμάτων. Και για το λόγο αυτό πολύ φοβάται ότι διακυβεύεται η τρίτη δόση, λόγω μη εκπλήρωσης των στόχων.


   «Η κυβέρνηση αυτό που πρέπει να κάνει είναι επειγόντως να προχωρήσει στην ανάπτυξη, να κινητοποιήσει το ΕΣΠΑ, να κινητοποιήσει κάθε εστία δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και παραγωγής πλούτου γιατί αυξάνοντας τους φόρους χωρίς να αυξάνουμε τον πλούτο μιας χώρας, είναι σα να προσπαθούμε να αρμέξουμε μια αγελάδα που δεν την ταϊζουμε. Όπως καταλαβαίνεται θα στερέψει», σημείωσε χαρακτηριστικά.


Για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου


   Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι οι Περιφερειακές εκλογές και οι δημοτικές εκλογές στους μεγάλους δήμους για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν χαρακτήρα πολιτικής αναμέτρησης και καταψήφισης του Μνημονίου.


   «Η Ν.Δ. έχει σηκώσει ψηλά τον πήχη της πολιτικής αναμέτρησης δηλώνοντας ότι οι ψήφοι που πάνε στην πλευρά αυτών που στηρίχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ είναι ψήφοι υπέρ του Μνημονίου και πρέπει οι πολίτες να σκεφτούν πολύ καλά πώς θα χρησιμοποιηθεί η ψήφος τους  την Κυριακή το βράδυ. Αυτό είναι ένα μήνυμα το οποίο στέλνουμε στους πολίτες και βεβαίως είστε ελεύθεροι να ψηφίσετε αυτό που πιστεύετε, προσέξτε πώς θα χρησιμοποιηθείτε.


   Το δεύτερο είναι ότι εμείς πιστεύουμε ότι αυτή η αναμέτρηση θα απομονώσει το ΠΑΣΟΚ, διότι όλες οι άλλες παρατάξεις βρίσκονται στην απέναντι όχθη του Μνημονίου, εκτός από το ΛΑΟΣ το οποίο το ψήφισε μέσα στη Βουλή και κανά δυο ανεξάρτητοι βουλευτές. Κοντολογίς το σκηνικό λογίζεται ως εξής, οι δυνάμεις υπέρ του μνημονίου, τα παπαγαλάκια και οι πολλαπλασιαστές και οι δυνάμεις οι οποίες είναι εναντίον αυτού του μνημονίου και εκφράζουν την αγωνία αυτού του τόπου»


Δεν επιζητά η Ν.Δ. την πτώση της κυβέρνησης


  Με την επισήμανση ότι η Ν.Δ. με την πολιτική αντιπαράθεση  και την πίεση που ασκεί στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με το Μνημόνιο δε έχει στόχο να τη ρήξει, αλλά να την πιέσει ο κόσμος να αλλάξει στάση, σε ότι αφορά τις επιλογές της.


  «Δεν επιθυμούμε να ζητήσουμε εκλογές γιατί εν μέσω κρίσης η χώρα θέλει λύσεις και όχι αναμετρήσεις που θα δημιουργήσουν ανασφάλεια και άλλα προβλήματα και άλλου είδους διαλόγου»


Η Ν.Δ. επέλεξε να στηρίξει κυρίως αυτοδιοικητικούς


   Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για τα όσα εξελίσσονται στο Δήμο Αβδήρων, όπου μέχρι στιγμής η Ν.Δ. δεν έχει υποψήφιο, ο Κώστας Μαρκόπουλος σημείωσε ότι από τους 328 δήμους σε όλη τη χώρα το κόμμα έδωσε υποστήριξη σε υποψηφίους 145 δήμους και κυρίως αυτοδιοικητικά πρόσωπα.


   Παραδέχτηκε ότι υπάρχει μια ανασφάλεια και μια δυσκολία στο να υπάρξουν υποψήφιοι λόγω των οικονομικών συγκυριών και των αλλαγών που φέρνει ο Καλλικράτης. Ωστόσο τόνισε ότι υπάρχει ακόμη χρόνος μέχρι την κατάθεση των ψηφοδελτίων, εκφράζοντας τη αίσθηση ότι θα υπάρξει λύση.


   Προσθέτοντας «την ευθύνη των επιλογών την έχει η Γραμματεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η εκτίμηση των προσώπων, ο υπολογισμός των τοπικών κοινωνιών είναι αποτέλεσμα πολλών προτάσεων και ασφαλώς έχει ερωτηθεί και έχει εκφράσει τις απόψεις της και η ΝΟΔΕ και εξετάζονται όλα τα δεδομένα».


   Επίσης απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον υποψήφιο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ , Νομάρχη Ξάνθης, Γιώργο Παυλίδη σημείωσε:
 «Ο κ. Παυλίδης είναι ένας πετυχημένος Νομάρχης, η ΝΔ τον στηρίζει γιατί πιστεύει στις τοπικοαυτοδιοικητικές του ικανότητες, έχει όλο το δικαίωμα να θεωρεί ότι είναι περισσότερο ανεξάρτητος, εξάλλου η στήριξη σε ένα πρόσωπο δε σημαίνει χειραγώγηση ή αιχμαλωσία, όμως καμιά φορά οι τοπικές συνθήκες ή ο τρόπος που ο καθένας θέλει ν’ αναπτύξει τον δικό του συνδυασμό, του δίνει ενδεχομένως τη δυνατότητα να αισθανθεί λιγότερο εξαρτημένος από έναν πολιτικό φορέα. Αν τον ρωτήσετε όμως, δε νομίζω ότι θα σας πει πως είναι υπέρ του μνημονίου».

   Για τις εξεταστικές επιτροπές και για το Βατοπαίδι


   Με την υπογράμμιση ότι δεν μπορούμε πλέον να μιλάμε για σκάνδαλο Βατοπεδίου, γιατί απλούστατα δεν προέκυψε τίποτε και άρα δεν υπάρχει σκάνδαλο, σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ προχώρησε στη σύσταση εξεταστικών επιτροπών με στόχο να στριμώξει, να αιχμαλωτίσει τη Ν.Δ., επιζητώντας ένα εξιλαστήριο θύμα και ένα άλλοθι για τις πολύ ζοφερές επιλογές που έκανε.


  Ενώ πρόσθεσε «η χώρα μέσα στην περιδίνηση μιας πολύ μεγάλης κρίσης και πολύ μεγάλης ανασφάλειας των πολιτών ζει στην πραγματικότητα πέντε εξεταστικών επιτροπών. Μέχρι σήμερα καμιά Εξεταστική δεν οδήγησε σε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα και θα έλεγα μεταπολιτευτικά και σε αυτό έχουμε απογοητεύσει τους πολίτες».


Στα εσωκομματικά της ΝΔ.


   Ικανοποιημένος από την πορεία της Ν.Δ. δήλωσε ο κ. Μαρκόπουλος, καθώς το κόμμα  σε πολύ λιγότερο χρόνο από ότι το ΠΑΣΟΚ, κατόρθωσε να ξεπεράσει τα εσωκομματικά της προβλήματα μετά από την ήττα και να ξαναβρεί τους ρυθμούς της.


    «Πατάμε πλέον γερά στα πόδια και ότι είμαστε έτοιμοι να χαράξουμε κυβερνητικό πρόγραμμα και πρόταση ουσιαστική για όλους τους τομείς με καθρέφτη και καθοδήγηση το πρότυπο του κοινωνικού φιλελευθερισμού».


  Στο μεταξύ παραδέχτηκε ότι δεν φαίνεται μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η Ν.Δ. να απορροφά τη δυσαρέσκεια των πολιτών έναντι της κυβέρνησης, ωστόσο υπογράμμισε ότι κατ’ ελάχιστον το 1/3 που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ έχουν πάει στην κατηγορία των αναποφάσιστων.


  Τέλος απέκλεισε το ενδεχόμενο της ίδρυσης νέου κόμματος από τη Ντόρα Μπακογιάννη. «Πολύ αμφιβάλλω αν θα υπάρξει κόμμα Ντόρας. Κρατήστε το αυτό από τον Κώστα Μαρκόπουλο» κατέληξε χαρακτηριστικά.


 


                                                                                                   Δέσποινα Γκούμα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button