ΑΝ ΑΚΡΙΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ;

Μετά την επιστολή που έστειλαν τα μέλη του ΚΟΞ τα οποία διατυπώνουν με προσοχή κάποιες σκέψεις τους σχετικά με τη λειτουργία του κολυμβητηρίου, ο “ΑΓΩΝΑΣ” συνομίλησε με τον πρόεδρο του Οργανισμού Άθλησης Νίκο Παπαδόπουλο και του έθεσε υπ όψη τα ερωτήματα και τις διατυπωμένες, στην ανακοίνωση, σκέψεις για το πώς μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα το κολυμβητήριο.

Μετά την επιστολή που έστειλαν τα μέλη του ΚΟΞ τα οποία διατυπώνουν με προσοχή κάποιες σκέψεις τους σχετικά με τη λειτουργία του κολυμβητηρίου, ο “ΑΓΩΝΑΣ” συνομίλησε με τον πρόεδρο του Οργανισμού Άθλησης Νίκο Παπαδόπουλο και του έθεσε υπ όψη τα ερωτήματα και τις διατυπωμένες, στην ανακοίνωση, σκέψεις για το πώς μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα το κολυμβητήριο.


Ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε δικαιολογημένη την ανησυχία των γονιών μελών του ΚΟΞ. Αναφερόμενος στην εικόνα του κολυμβητηρίου είπε ότι όταν αυτό παρελήφθη το 2001 από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ήταν στην κυριολεξία ερειπωμένο. Και δόθηκαν πολλά χρήματα προκειμένου να βελτιωθούν κάποια πράγματα, με κύριο το πρόβλημα της στέγης όπου και αποκαταστάθηκε. Αργότερα συνεχίζει ο κ. Παπαδόπουλος άλλαξαν την δεξαμενή και την έκαναν βαθύτερη, άλλαξαν τα πλακάκια, έκαναν καινούρια αποδυτήρια.


Η καθυστέρηση της έναρξης λειτουργίας σύμφωνα πάντοτε με τον πρόεδρο του Οργανισμού οφείλεται στο γεγονός ότι τον μήνα Μάιο βγήκε μία απρόβλεπτη ζημία στον μηχανολογικό εξοπλισμό με αποτέλεσμα να καθυστερήσει την έναρξη της κολυμβητικής περιόδου.


Παράλληλα το κολυμβητήριο λειτούργησε όπως λειτούργησε μέχρι το τέλος της σεζόν ενώ παράλληλα μέσω των τεχνικών υπηρεσιών γινόταν προσπάθεια ανεύρεσης τον πόρων προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη.


Το χρονικό διάστημα των είκοσι ημερών μετά τις γιορτές παλιάς πόλης μέχρις ότου λειτουργήσει το κολυμβητήριο, ο κ. Παπαδόπουλος θεωρεί ότι δεν είναι μεγάλο τονίζοντας ότι μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την δέσμευση που ανέλαβε η εταιρεία επισκευής θα είναι σε θέση να αρχίσει η κολυμβητική περίοδος.


Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι δεν ήταν δυνατόν να προβλεφθεί μία τέτοια βλάβη, τονίζοντας είναι πράγματα τα οποία συμβαίνουν στα κολυμβητήρια και κατά το παρελθόν το κολυμβητήριο της Ξάνθης φιλοξένησε αθλητές από τους όμορους νομούς που τα κολυμβητήρια τους παρουσίασαν προβλήματα.


Ο πρόεδρος του Οργανισμού δεν ήταν σε θέση να απαντήσει αν η τιμή του πετρελαίου αυξηθεί υπέρμετρα και τα οικονομικά του δήμου δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν και αν αυτό σταθεί η αιτία να κλείσει το κολυμβητήριο και με δεδομένο ότι το κόστος θέρμανσης του νερού και του περιβάλλοντα χώρου της πισίνας είναι ήδη δυσβάστακτο. “Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορώ να πω τι μπορεί να γίνει”.


ΑΓΩΝΑΣ: Υπάρχει περίπτωση να κλείσει;


Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: “Εάν αυξηθεί το πετρέλαιο και φτάσει στις τιμές που ακούγεται και οι επιχορηγήσεις στους δήμους είναι μικρές, ήδη έχουν κόψει κοντά στο 40% και συνεχίζουν να είναι τα πράγματα δύσκολα δεν μπορώ να σας απαντήσω ποιο θα είναι το μέλλον”.


Στο θέμα της τοποθέτησης φωτοβολταικών προκειμένου να εξοικονομηθεί η θέρμανση με ήπιας μορφής ενέργεια ανέφερε ότι ήδη προχωρούνε στην μελέτη τοποθέτησης αλλά εκεί υπάρχει το πρόβλημα της επιχορήγησης λόγω της κακής οικονομικής συγκυρίας που περνά η χώρα μας. Το ύψος της τοποθέτησης αγγίζει τις 600.000 ευρώ με επιδότηση από την περιφέρεια γύρω στις 400.000 ευρώ, κάτι που στην παρούσα φάση αδυνατεί να τα καλύψει. Ο κ. Παπαδόπουλος απορρίπτει την περίπτωση συνεργασίας με κάποιον ιδιώτη γιατί επιθυμεί προφανώς να ανήκει στον δήμο και εκτός αυτού επιθυμία της δημοτικής αρχής είναι ότι σε μία τέτοια περίπτωση συνεργασίας ο ιδιώτης μπορεί να ζητά πολύ περισσότερα χρήματα από όσο μπορούν να δίνουν οι συνδημότες και οι σύλλογοι.


Σχετικά με τον περιβάλλοντα χώρο που ακούστηκαν κάποιες φωνές συμπολιτών μας οι οποίες δεν ήταν ικανοποιημένοι με την εικόνα που παρουσίαζε κατά καιρούς, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι η έλλειψη εργατικών χεριών συνέβαλε ούτως ώστε να μην είναι και ότι καλύτερο. Ευελπιστεί όμως ότι αυτό το πρόβλημα θα λυθεί.


Εκλεισε τη συζήτηση λέγοντας ότι δεν θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος αλλά αν από την διοίκηση του Οργανισμού Άθλησης του ζητήσουν την βοήθειά του θα είναι στο πλάι τους.


ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΟΞ


Στον αντίποδα οι γονείς και τα μέλη του ΚΟΞ αναφέρουν ότι κάποια πράγματα είναι όπως τα λέει ο πρόεδρος του Οργανισμού άθλησης και δεν μπορούν να γίνουν και βάζουν το ερώτημα, όχι ως ειδικοί αλλά ως απλοί πολίτες και προ πάντων γονείς, μήπως θα έπρεπε η συντήρηση και ο έλεγχος να γίνεται σε πιο τακτά χρονικά διαστήματα; Έπρεπε να περιμένουν δεκαπέντε  χρόνια για να κάνουν την συγκεκριμένη συντήρηση που η επισκευή του μηχανολογικού εξοπλισμού είναι χρονοβόρα;


Σχετικά με τη δημοσιοποίηση των προβληματισμών τους είπαν ότι σκοπός ήταν απλά να εκφράσουν την επιθυμία τους για ένα καλύτερο κολυμβητήριο και κάποιες εργασίες να γίνονται πολύ πιο μπροστά και να μην φτάνουν οι γονείς στο “αμήν”.


“Το κολυμβητήριο είναι πραγματικά ένα κόσμημα. Πάμε σε άλλα κολυμβητήρια άλλων πόλεων και είναι πολύ χειρότερα από το δικό μας. Το δικό μας είναι υπέροχο”, λέει η κυρία Κ…, ας  προσπαθήσουμε όμως να το συντηρήσουμε στην ώρα του και να το κρατήσουμε όμορφο, γιατί κακά τα ψέματα όταν γίνεται τακτικά η συντήρησή του σε περίπτωση βλάβης δεν θα έχει μεγάλο κόστος  η παρέμβαση.


Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κ. Παπαδόπουλου ο οποίος δήλωσε στον super fm, ότι  το κολυμβτήριο κάθε χρόνο σχεδόν ανοίγει μετά τον Σεπτέμβριο, το μέλος του ΔΣ του ΚΟΞ είπε ότι αυτό που γίνεται φέτος γίνεται σχεδόν κάθε χρόνο. “Κάθε χρόνο παλεύουμε με αυτό το πράγμα. Κάθε φορά, Χριστούγεννα είναι, αποκριές είναι; Κατά την διάρκεια των απόκρεων δεν λειτουργούν τα φώτα, γιατί πέφτει η ασφάλεια επειδή λειτουργεί έξω το παζάρι. Μας ενημερώνουν ότι το τριήμερο του καρναβαλιού πρέπει να κλείσουμε για 3 μέρες γιατί δεν φτάνει το ρεύμα. Φεύγουμε και πάμε σε άλλη πόλη. Το κολύμπι είναι ένα άθλημα που δεν μπορείς να το αφήνεις. Μία ημέρα έξω από το νερό είναι σαν να μην έκανες προπόνηση”.


Ακολούθως το μέλος του ΔΣ ανέφερε ότι πάντα όταν μαζεύονται σαν σύλλογος καλούνε τον κ. Παπαδόπουλο και πάντα τα συζητούνε. Παρίσταται και δεν εκφράζουν παράπονο ως προς την παρουσία του αλλά ως προς την εξέλιξη των πραγμάτων μετά από τις συναντήσεις. “Εμείς ίσως να είμαστε και λίγο υπερβολικοί λόγου του πάθους μας με αυτό που αγαπούν τα παιδιά μας και δεν έχουμε την απαίτηση να κάνουν τα πράγματα όπως εμείς θέλουμε. Εμείς απλά αυτό που ζητάμε είναι να μας ακούνε καμιά φορά”.


Στο θέμα της αύξησης της τιμής του πετρελαίου είναι κάτι που απασχολεί όλα τα μέλη και το κουβεντιάζουν μεταξύ τους γιατί αντιλαμβάνονται ότι χωρίς το πετρέλαιο είναι αδύνατο να θερμανθεί η πισίνα. Είναι σχεδόν βέβαιοι ότι αν ακριβαίνει και άλλο το πετρέλαιο το κολυμβητήριο θα κλείσει. Πιστεύουν ότι η δημοτική αρχή θα πρέπει να είχε μεριμνήσει για εναλλακτική λύση. “Αυτά τα λέμε εδώ και χρόνια αλλά ποιος να μας ακούσει. Δεν θέλουμε να μαλώσουμε με κανέναν, θέλουμε να μας ακούνε”.


Με ήπιο τρόπο και ήρεμα τα μέλη του ΔΣ θέλουν να συνομιλούν με τους αρμόδιους προκειμένου να παραμείνει όμορφο το κολυμβητήριο που είναι ένα κόσμημα για την πόλη μας και το αποτέλεσμα να το απολαύσουν τα παιδιά και οι συνδημότες μας.


Αλέξανδρος Παυλικιάνος



Σχετικά Άρθρα

Back to top button