ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗ ΞΥΝΙΔΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2010

Παναγιότατε Κυρίες και Κύριοι Πρωθυπουργέ Κύριε Πρόεδρε της Διεθνούς Έκθεσης Κύριοι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων Αυτό το “βήμα” έχει καταστεί πολλές φορές το σημείο εκκίνησης για σημαντικές εξελίξεις στην πολιτική και οικονομική ζωή της Πατρίδας μας. Σήμερα, παρά το γεγονός ότι έχουμε εξοικειωθεί πλέον όλοι μας με τα οικονομικά στοιχεία και την ορολογία, τους πάντες απασχολούν ουσιαστικά ερωτήματα: -Θα τα καταφέρουμε; -Θα πιάσουν τόπο οι κόποι και οι θυσίες μας; -Θα βγούμε από την δυσκολία και την ύφεση;

Παναγιότατε


Κυρίες και Κύριοι


Πρωθυπουργέ


Κύριε Πρόεδρε της Διεθνούς Έκθεσης


Κύριοι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων


Αυτό το “βήμα” έχει καταστεί πολλές φορές το σημείο εκκίνησης για σημαντικές εξελίξεις στην πολιτική και οικονομική ζωή της Πατρίδας μας.


Σήμερα, παρά το γεγονός ότι έχουμε εξοικειωθεί πλέον όλοι μας με τα οικονομικά στοιχεία και την ορολογία, τους πάντες απασχολούν ουσιαστικά ερωτήματα:


-Θα τα καταφέρουμε;


-Θα πιάσουν τόπο οι κόποι και οι θυσίες μας;


-Θα βγούμε από την δυσκολία και την ύφεση;


Η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη αποτέλεσαν πάντα κινητήριο μοχλό για την ελληνική οικονομία.


Έχοντας πάντα το μειονέκτημα της απόστασης από την κεντρική εξουσία που αρνήθηκε πεισματικά να της παραχωρήσει οξυγόνο. Σήμερα η νέα αρχιτεκτονική στο κράτος με την εφαρμογή του σχεδίου “Καλλικράτης.” αλλάζει τα δεδομένα. Κι εμείς οι βορειοελλαδίτες έχουμε αποφασίσει να μην αφήσουμε αυτήν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Η αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων, θα γίνουν τα όπλα μας. Ο αναμενόμενος νέος αναπτυξιακός νόμος, η ενίσχυση της δύναμής μας. Το ανθρώπινο δυναμικό και η γνώση, το βασικό συστατικό της προσπάθειας.


Πρωθυπουργέ- Γιώργο Παπανδρέου


Την άνοιξη μας έδειξες το δρόμο του αγώνα για να αποφύγουμε την αναμενόμενη από όλους πτώχευση, την ώρα που κάποιοι είτε ήδη είχαν αυτομολήσει, είτε εγκατέλειπαν πανικόβλητοι την μάχη.


Σήμερα, όλοι εμείς, η Κυβέρνηση σου, οι παραγωγικοί και οικονομικοί φορείς, όλος ο ελληνικός λαός σε ακολουθούμε σε ένα σκληρό καθημερινό αγώνα για την αναμόρφωση της χώρας, την επανεκκίνηση της οικονομίας, την πρόοδο και την ανάπτυξη. Να θεμελιώσουμε μια νέα περίοδο για την Ελληνική Δημοκρατία και την Ελληνική κοινωνία.


Η νέα κοινωνική συμμαχία που διαμορφώνεται, καθημερινά αναμένει από εμάς να μην φοβηθούμε, να μην συμβιβαστούμε, να την εκφράσουμε.


Σε καλώ στο βήμα με την αγωνία και την προσμονή του πολίτη αυτής της χώρας που έχει αποφασίσει να ζεί με αξιοπρέπεια και να ονειρεύεται ο πολίτης για τα παιδιά του μια καλύτερη ζωή

Σχετικά Άρθρα

Back to top button