Η Εύα μπαίνει στο παιχνίδι;

Τελικά η Ντόρα είναι ακόμη επικεφαλής της ΝΔ στην Ξάνθη αφού οι “σκληροί” σε μια προσπάθεια να στείλουν μηνύματα στην Ρηγίλης “έφαγαν” όπως δείχνουν τα πράγματα τον Δημήτρη Γαλανόπουλο αφού όπως λένε οι πληροφορίες το μπλοκ του Κοντού “κοντράριζε” κάθε φορά που ο Γαλανόπουλος πρότεινε έναν υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο προκειμένου να στελεχώσει το ψηφοδέλτιό του.

Τελικά η Ντόρα είναι ακόμη επικεφαλής της ΝΔ στην Ξάνθη αφού οι “σκληροί” σε μια προσπάθεια να στείλουν μηνύματα στην Ρηγίλης “έφαγαν” όπως δείχνουν τα πράγματα τον Δημήτρη Γαλανόπουλο αφού όπως λένε οι πληροφορίες το μπλοκ του Κοντού “κοντράριζε” κάθε φορά που ο Γαλανόπουλος πρότεινε έναν υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο προκειμένου να στελεχώσει το ψηφοδέλτιό του.


Δικαιώθηκε το xanthi-times όταν εδώ και καιρό γράφει ότι η Εύα Τσακίρη δεν είπε ακόμη την τελευταία της λέξη και όπως δείχνουν τα πράγματα ακόμη δεν την είπε αφού πληροφορίες θέλουν συμμαχία με Νίκο Ζλάτκο, Αλέκο Κοντό και…Παναγιώτη Σγουρίδη. (Ο τελευταίος διέψευσε αυτές τις φήμες πριν λίγες ημέρες). Σύμφωνα πάντοτε με τον Δημήτρη Γαλανόπουλο αυτά που γράφονται είναι εικασίες και το θέμα της απομάκρυνσης του δεν έχει τελειώσει.


Η φημολογία που αναπτύχθηκε αναμένεται να επιβεβαιωθεί και επισήμως ενώ άγνωστη παραμένει η στάση της Νέας Δημοκρατίας στο δεύτερο μεγαλύτερο Δήμο της περιοχής που μένει- φαινομενικά- χωρίς υποψήφιο από την παράταξη της Ν.Δ.


Σίγουρα η κίνηση αυτή δεν αποτελεί έκπληξη καθώς ήταν αναμενόμενες οι δυσκολίες που θα συναντήσει ο υποψήφιος από τη Λευκόπτερα, τόσο εξαιτίας της καθυστερημένης εκκίνησης της προσπάθειάς του σε σχέση με το Βασίλη Τσολακίδη, όσο και από την περιορισμένη κινητικότητα των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στα όρια του νέου Δήμου.


Επίσημα η προεκλογική περίοδος ξεκινά σε μερικές μέρες, οι κινήσεις θα πρέπει να έχουν ξεκαθαριστεί από όλους μέσα στην εβδομάδα.


ΑΠ


 


 


Ο Σπύρος Μαζαράκης


είναι γνώστης του


υπ’ αριθμόν ένα προβλήματος των δημοτών της Ξάνθης


 


Πολύ θετική κρίνουν την κίνησή του οι γνωρίζοντες την επιλογή του Χρήστου Πούλιου στη συμμετοχή του Σπύρου Μαζαράκη, διευθυντή του ΟΑΕΔ Ξάνθης,  στο ψηφοδέλτιο του.


Γνώστης του θέματος της ανεργίας που μαστίζει όχι μόνο τον δήμο Ξάνθης αλλά ολόκληρο τον νομό. Είναι ένα θέμα όπως ο ίδιος λέει που τον αγγίζει και τον πονά, ζώντας καθημερινά το μεγαλύτερο πρόβλημα των κατοίκων του δήμου, την ανεργία. Ένας λόγος που αποφάσισε για πρώτη φορά να ασχοληθεί με τα κοινά πιστεύοντας πώς αν η παράταξή του εκλεγεί θα δώσει στα μέτρα των δυνατοτήτων της δημοτικής αρχής τον μεγαλύτερο αγώνα που δόθηκε ποτέ από δημοτική αρχή στην χώρα μας για την ανακούφιση των ανέργων συνδημοτών μας που κάθε μέρα που περνά ο αριθμός τους μεγαλώνει.


Περιμένει σοβαρή κοινωνική αναστάτωση στη χώρα μας, αν δεν γίνει κάτι, η οποία, όπως υποστηρίζει θα ξεκινήσει από τους ανέργους.


Με αυτό το σκεπτικό πρότεινε στον επικεφαλής της παράταξης Χρήστο Πούλιο, στην ήδη υπάρχουσα πρόταση της παράταξής τους για ίδρυση γραφείου εξυπηρέτησης πολιτών, ένα τμήμα του να ασχοληθεί με το θέμα της ανεργίας προκειμένου να ενημερώνονται οι συνδημότες μας για τα τρέχοντα προγράμματα του ΟΑΕΔ.


Επίσης θα στηρίξει την προώθηση ανέργων στα υπό έναρξη δημοτικά έργα και την κυκλική πρόσληψη των συνδημοτών στις δίμηνες συμβάσεις προκειμένου να συμπληρώνονται τα ένσημα εκείνα που θα τους επιτρέπουν να έχουν την δικαιούμενη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από την κεντρική διοίκηση.


Άνθρωποι με αυτές τις ευαισθησίες πρέπει να στηρίζονται από όλους για να μπορέσουν να προσφέρουν στα κοινά.


Αλέξανδρος Παυλικιάνος


 


 


Έκλεισε


ο Μπηρόλ


Σύμφωνα με δήλωση του Βασίλη Τσολακίδη, υποψηφίου δημάρχου Αβδήρων, με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ, “έκλεισε” τελικά ο δήμαρχος Σελέρου στο συνδυασμό του. Μετά από διαπραγμάτευση μαζί του κατέληξαν στην συμφωνία να συμμετάσχει ο Μπηρόλ στον συνδυασμό του ξεφουσκώνοντας τα σενάρια που τον ήθελαν να κατέβει ανεξάρτητος επικεφαλής συνδυασμού κατ εντολή του προξενείου.


Νεότερες όμως ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κυβέρνηση Ερντογάν επιθυμεί οι μειονοτικοί πλέον να μην κατεβαίνουν ανεξάρτητοι γιατί μπορούν πιο εύκολα να επιτύχουν την εξωτερική πολιτική της γείτονας χώρας εκ των έσω των παρατάξεων.


Απαντώντας σε σχετικό μας ερώτημα ο Βασίλης Τσολακίδης σχετικά με τα ανταλλάγματα που ζήτησε ο Μπηρόλ ανέφερε ότι δεν ζήτησε τίποτε. Αυτό όμως είναι αδύνατο σύμφωνα με εκτιμήσεις.


Κατά πάσα πιθανότητα η αντιδημαρχία του Σελέρου θα την έχει ο Μπιρόλ αν εκλεγεί.


Όσο για την εκλογή του Βασίλη Τσολακίδη αυτή θεωρείται βέβαιη, με δεδομένο ότι η ΝΔ στον δήμο Αβδήρων τα “θαλάσσωσε”, αφού ο σκληρός πυρήνας που επικρατεί στους κόλπους της ΝΔ στην Ξάνθη και πρόσκειται στη Ντόρα Μπακογιάννη έφεραν σε σημείο τον Δημήτρη Γαλανόπουλο να τα βροντήξει μετά από πολλές πιέσεις που δέχτηκε, προκειμένου να μην μπορέσει να σχηματίσει συνδυασμό, προβάλλοντας άμεσα πλέον ως μοναδικό πολιτικό αντίπαλο δέος για τον Βασίλη Τσολακίδη τον ανεξάρτητο συνδυασμό που ετοιμάζει η Εύα Τσακίρη υποστηριζόμενη από το Ντορικό πυρήνα.


Ζητούμενο βέβαια είναι αν ο συμπαγής πυρήνας που διαθέτει στα Άβδηρα θα μπορέσει να “σώσει” μία τέτοια πολιτική πράξη της νυν δημάρχου Αβδήρων.



Αλέξανδρος


Παυλικιάνος

Σχετικά Άρθρα

Back to top button