Όλα συντελούν στην επανεκλογή Στυλιανίδη

-Η Επίσκεψη αρχιεπισκόπου και το ασυμβίβαστο Σάββα Μελισσόπουλου είναι ένα χτύπημα στην παράταξη Πούλιου.
-Άραγε το ΠΑΣΟΚ θέλει τον Δήμο Ξάνθης;
-Δρομολογείται διάδοχη κατάσταση στην Παράταξη Πούλιου;

Τελικά παρακολουθώντας κανείς τα πολιτικά τεκταινόμενα στην Ξάνθη, θα δει ξεκάθαρα ότι όλα συντελούν στην επανεκλογή του Μιχάλη Στυλιανίδη στον Δήμο.

 

Κουτσουρεμένος κατά ένα καλό χαρτί είναι ο συνδυασμός του Χρίστου Πούλιου, αφού ξεκαθάρισε μετά από διευκρινιστικές εγκυκλίους του ΥΠΕΣ το θέμα του ασυμβίβαστου για τον Σάββα Μελισσόπουλο, έτσι για …πολύ λίγες ημέρες δεν έχει το δικαίωμα ούτε καν να θέσει υποψηφιότητα.

 

“Πληρώνει” τον Σγουρίδη ο Μελισσόπουλος;

 

Βέβαια αυτά που ακούγονται ως ψίθυρος στο παρασκήνιο μπορεί να έχουν και μια δόση αλήθειας. Κάποιοι ανέφεραν για “φωτογραφική” ερμηνεία του νόμου αφού ξεκάθαρα ο Σάβας Μελισσόπουλος ως διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν έχει άμεση σχέση με τον Δήμο αλλά μόνο με την Περιφέρεια. Φαίνεται πώς κάποιοι που έχουν άμεση πρόσβαση στο ΥΠΕΣ “φωτογράφισαν” την περίπτωση Μελισσόπουλου, ο οποίος έδωσε πολλά και αγωνίστηκε για την παράταξη, και αυτό ίσως να είναι το θέμα που βγάζει πικρία από τον δημοτικό σύμβουλο, ο οποίος επί τέσσερα χρόνια δούλεψε στην παράταξη. Θα ήθελε έστω και για πολύ λίγο να δει αν ο κόσμος εκτίμησε την προσφορά του αυτά τα τέσσερα χρόνια που ήταν στην αντιπολίτευση. Θεωρείται στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια ότι ξεκάθαρα, ο “αποκεφαλισμός” του αποφασίστηκε από “κάτω” δηλαδή την Αθήνα, προκειμένου να δοθεί ακόμη ένα χτύπημα στον Παναγιώτη Σγουρίδη, ο οποίος ίσως στην τελική κατέβει ως ανεξάρτητος Περιφερειάρχης προκειμένου να δώσει το μήνυμα ότι δεν “τελείωσε” πολιτικά ακόμη.

 

Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι το άλλο πρωτοκλασάτο στέλεχος του Χρήστου Πούλιου, ο Θανάσης Ξυνίδης πρέπει να πάρει το παιχνίδι πάνω του.

 

Το ερώτημα πλέον που μπαίνει ξεκάθαρα είναι αν το ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη θέλει να πάρει τον δήμο ή έχει συνειδητοποιήσει πώς ο δήμος Ξάνθης δεν “παίρνεται” με πολιτικά στοιχήματα όπως αυτό που είχε βάλει παλαιότερα με δήλωσή του ο Σωκράτης ο Ξυνίδης και που τώρα τελευταία ακούγεται λίγο πιο χλιαρό.

 

Ένα ερώτημα που έπεσε σε δημοσιογραφικό πηγαδάκι και με αφορμή φήμες που θέλουν να προετοιμάζεται η διάδοχη κατάσταση μετά τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου στην παράταξη “Πολίτες για την Αλλαγή”. Αυτό βέβαια δεν μπορεί να τεκμηριωθεί και φαντάζει σενάριο. Είναι όμως σενάριο;

 

Και σίγουρα αν από τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ γίνεται κάτι τέτοιο, δεν αξίζει στον Χρήστο Πούλιο μία τέτοια συμπεριφορά, ο οποίος έβαλε μπροστά τα στήθη του για να βγεί ασπροπρόσωπο το ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές.

 


Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Σχετικά Άρθρα

Back to top button