Ανεξάρτητος αυτοδιοικητικός Περιφερειακός Συνδυασμός

Ο Νομάρχης Ξάνθης,κ. Γιώργος Παυλίδης προέβη σήμερα στην παρακάτω δήλωση: “Πολίτες από τους πέντε (5) σημερινούς Νομούς, τις νέες περιφερειακές ενότητες της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αποφασίσαμε, να δώσουμε περιεχόμενο και ουσία στο δικαίωμα της κοινωνίας για αυτοδιοίκηση.

Ο Νομάρχης Ξάνθης,κ. Γιώργος Παυλίδης προέβη σήμερα στην παρακάτω δήλωση:

 

“Πολίτες από τους πέντε (5) σημερινούς Νομούς, τις νέες περιφερειακές ενότητες  της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αποφασίσαμε, να δώσουμε περιεχόμενο και ουσία στο δικαίωμα της κοινωνίας για αυτοδιοίκηση.

 

Κατερχόμαστε, με υπόδειξη της κοινωνίας, ως Ανεξάρτητος αυτοδιοικητικός Περιφερειακός Συνδυασμός, ενωμένοι, πέρα και πάνω από κόμματα και ιδεοληψίες, θρησκείες και καταγωγές, για την περιφερειακή κοινωνική και την αναπτυξιακή αναγέννηση. Θεωρώ τιμή αλλά και βαριά ευθύνη να ηγηθώ αυτού του συνδυασμού, με  κύριους οδηγούς  την καθαρά αυτοδιοικητική μου στάση, την συνέπεια, τις κοινωνικά οριοθετημένες αρχές και αξίες,  την  ανάπτυξη με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα.

 

Με πλήρη επίγνωση της παρούσης καταστάσεως και της κοινωνικοοικονομικής κρίσεως, είμαστε έτοιμοι και ώριμοι να εργασθούμε, με την συνέπεια που αποδείξαμε διαχρονικά, για βαθιές ανατροπές  και ρήξεις, για μια Ανατολική Μακεδονία- Θράκη, ισχυρή, με ανάπτυξη ανάλογη με την τεράστιας αξίας γεωστρατηγική – έως τώρα  αναξιοποίητη – θέση της. Nα μας κάνει περήφανους και να ανέβει στην θέση που της αντιστοιχεί και της αξίζει.

 

Ως πολίτες του Έβρου, της Δράμας, της Καβάλας, της Ξάνθης και της Ροδόπης, ως συνδυασμός,  είμαστε αποφασισμένοι  να παλέψουμε ενωμένοι για την Περιφέρεια μας, την Ανατολική Μακεδονία Θράκη, να πάρουμε τις τύχες της στα χέρια μας και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Να τοποθετήσουμε  πρώτα το τοπικό περιφερειακό συμφέρον.  Να μείνουμε μακριά από τις λογικές, τα βάρη, τους διαχωρισμούς και τα χαρακώματα του χθες, που μας πίκραναν. Να συναντήσει η αυτοδιοίκηση τις θέσεις της κοινωνίας, που προπορεύεται και οδηγεί, μακριά από ξεπερασμένες  <<πολιτικές>>. Να δούμε τους νέους μας κατάματα. Να φέρουμε την τοπική αλλαγή, την ελπίδα, την αισιοδοξία.

 

Προσβλέπουμε  στον διάλογο, την στήριξη  πολιτικών κομμάτων, των κοινωνιών, των κοινωνικών ομάδων, κυρίως όμως των ανένταχτων και δικαίως αποστασιοποιημένων πολιτών  αλλά και της έντονα προβληματισμένης νέας γενιάς”.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button