Το τρίτο μάτι

Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής για το σεισμό στη δυτική Ελλάδα έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Η σκέψη μου αυτές τις ώρες είναι στους συμπολίτες μας που πλήττονται. Μαζί με τη θλίψη όλων για τα συμβαίνοντα και για την απώλεια ανθρωπίνων ζωών, θέλω να τονίσω και να υπογραμμίσω ότι η Πολιτεία και πάλι θα βρεθεί στο πλευρό όσων δοκιμάζονται.

*Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής  για το σεισμό στη δυτική Ελλάδα έκανε την ακόλουθη δήλωση: 


“Η σκέψη μου αυτές τις ώρες είναι στους συμπολίτες μας που πλήττονται. Μαζί με τη θλίψη όλων για τα συμβαίνοντα και για την απώλεια ανθρωπίνων ζωών, θέλω να τονίσω και να υπογραμμίσω ότι η Πολιτεία και πάλι θα βρεθεί στο πλευρό όσων δοκιμάζονται. 


Έδωσα ήδη εντολές στους αρμόδιους Υπουργούς να κινήσουν τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν πέρυσι, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, ώστε αμέσως όσοι έχασαν τη μόνιμη κατοικία τους να λάβουν μια πρώτη οικονομική αρωγή”.


 



*Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας με αφορμή δημοσιεύματα και σχόλια περί δήθεν μετάβασης των βουλευτών στην Αυστρία και Ελβετία για την τελική φάση των αγώνων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση:


 “Ουδέποτε τέθηκε, ούτε καν συζητήθηκε, ούτε ως ιδέα, ούτε ως σκέψη, ούτε ως εισήγηση και ασφαλέστατα ούτε ως απόφαση, θέμα μετάβασης των 300 βουλευτών με πρωτοβουλία ή συμμετοχή της Βουλής των Ελλήνων στις χώρες διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.  Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας. Βεβαίως, την Εθνική Ελλάδας Ποδοσφαίρου συνοδεύουν οι ευχές όλων μας για νέες επιτυχίες”.


 



*Ένα πολύ ενδιαφέρον, πρωτοποριακό για τη χώρα μας,  Συνέδριο πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 9 Ιουνίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αβδήρων, με θέμα  ‘Ο ΙΧΘΥΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ – ΠΙΛΟΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ, ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ’.


Το Συνέδριο διοργάνωσε ο Δήμος Αβδήρων στο πλαίσιο του προγράμματος “FISH TOURISM INTERREG IIIB – ARCHIMED” όπου συμμετέχει, ως εταίρος, με συντονιστή εταίρο την Αγροτουριστική Α.Ε.. 


Το εν λόγω Συνέδριο είναι το πρώτο σχετικό με τον Αλιευτικό Τουρισμό που διοργανώνεται στην  Ελλάδα και ουσιαστικά αποτελεί εφαλτήριο για την περαιτέρω προώθηση και ανάπτυξη της συγκεκριμένης μορφής Τουρισμού στην περιοχή μας, αλλά και γενικότερα, στη χώρα μας .


Στο Συνέδριο παραβρέθηκαν : ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ Παντελεήμων, εκπρόσωπος του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Αντινομάρχης Ξάνθης κος Περικλής Καρβουνίδης, ο Δήμαρχος Βιστωνίδας και ο Δήμαρχος Αιγείρου, ενώ με την παρουσία τους τίμησαν το Συνέδριο η Πρόεδρος της Αγροτουριστικής Α.Ε. κα. Μπριγκίτα Παπασταύρου και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών κος Παναγιώτης Παπασταύρου.


Στο Συνέδριο συμμετείχαν επίσης ομιλητές  από την Ιταλία, οι οποίοι με τις παρουσιάσεις τους μετέφεραν την εμπειρία και τις γνώσεις τους πάνω στον Αλιευτικό Τουρισμό, που ήδη εφαρμόζεται στη χώρα τους από το 1999.


Τα Άβδηρα και ο Άγιος Κήρυκος Ικαρίας αποτελούν τις πρώτες περιοχές, από όλη την Ελλάδα, στις οποίες εφαρμόζεται πιλοτικά ο Αλιευτικός Τουρισμός, πριν ψηφιστεί το σχετικό Νομοσχέδιο.


 Μέσα από το συγκεκριμένο Συνέδριο αναδείχθηκαν οι δυνατότητες και οι προοπτικές ανάπτυξης  του Αλιευτικού Τουρισμού γενικότερα.


Επίσης, στο Συνέδρίο, οι παρευρισκόμενοι αλιείς του Δήμου μας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν τόσο για την απαραίτητη σχετική υλικοτεχνική υποδομή και τεχνογνωσία, όσο και για τις δυνατότητες που τους δίνει ο αλιευτικός τουρισμός να ασχοληθούν με μια συμπληρωματική οικονομική δραστηριότητα, παράλληλα με το επάγγελμα του αλιέα καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου.  

Σχετικά Άρθρα

Back to top button