Το τρίτο μάτι

Έξω από τη Βουλή οι Αβδηρίτες…..
Καθιστική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή των Ελλήνων με πανό και μαύρες σημαίες πραγματοποίησαν κάτοικοι του Δήμου Αβδήρων θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να εκφράσουν την έντονη αντίθεση και αγανάκτησή τους για την αλλαγή της έδρας του νέου Δήμου Αβδήρων από τα Άβδηρα στη Γενισέα.

Έξω από τη Βουλή οι Αβδηρίτες…..


Καθιστική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή των Ελλήνων  με πανό και μαύρες σημαίες πραγματοποίησαν κάτοικοι του Δήμου Αβδήρων θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να εκφράσουν την έντονη αντίθεση και αγανάκτησή τους για την αλλαγή της έδρας του νέου Δήμου Αβδήρων από τα Άβδηρα στη Γενισέα.


Με δυο λεωφορεία κατέφθασαν χθες το πρωί στην Αθήνα, όπου τους περίμενε η Δήμαρχος Αβδήρων, κ. Εύα Τσακίρη, η οποία βρισκόταν από την προηγούμενη μέρα στην πρωτεύουσα.


Τους κατοίκους των Αβδήρων συνόδευαν και δημοτικοί σύμβουλοι τόσο της συμπολίτευσης, όσο και της αντιπολίτευσης.


Όπως μας ενημέρωσε σε επικοινωνία που είχαμε μαζί της, αυτές τις ημέρες τόσο η Βουλή όσο και το Υπουργείο Εσωτερικών αποτελούν τον πόλο έλξης εκατοντάδων δεκάδων κατοίκων πολλών δήμων της χώρας που διαμαρτύρονται για τις αλλαγές που αναμένεται να φέρει στη ζωή τους ο χωροταξικός χάρτης του Καλλικράτη.


Φυσικά έντονη είναι και η παρουσία της αστυνομικής δύναμης στους παραπάνω χώρους.


 


Δεν υποστέλλουν τη σημαία του αγώνα ακόμα….


Το δικό τους αγώνα συνεχίζουν οι κάτοικοι του Δήμου Σταυρούπολης προκειμένου να πετύχουν τη διατήρηση του Δήμου τους. Μπορεί να μην κατέβηκαν στην Αθήνα, ωστόσο εντείνουν τις πιέσεις τους μέσω της νομικής οδού που επέλεξαν να κινηθούν.


Ήδη έχει φύγει για τις αρμόδιες δικαστικές αρχές ο σχετικός φάκελος, τόσο τις ελληνικές, όσο και τις ευρωπαϊκές. Ο δήμος Σταυρούπολης ελπίζει αρκετά από την προσφυγή του στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αλλά και στο ΣτΕ.


 


Ερώτημα συμπολίτη μας ….


Σε επικοινωνία που είχε με την εφημερίδα μας συμπολίτης μας, μας κατέθεσε τον προβληματισμό του αναφορικά με τα όσα σχεδιάζονται για το νομό Ξάνθης με το πρόγραμμα Καλλικράτης. Εκφράζει την απορία του για την συγχώνευση κάποιων δήμων, αλλά και την επιλογή των εδρών.


Χαρακτηριστικά μας είπε μεταξύ άλλων « δεν είναι περίεργο που δυο έδρες δήμων του νομού, όπου δεν υπήρχε ούτε ένα τζαμί, τώρα καταργούνται;».


Ο νοών νοείτω και τα συμπεράσματα δικά σας. 


 


Λιγότεροι δήμοι περισσότεροι υποψήφιοι….;


Μπορεί ο Καλλικράτης να μειώνει τον αριθμό των δήμων στο νομό και να καταργεί τις τρεις Κοινότητες της ορεινής περιοχής με αποτέλεσμα να μειώνονται και οι δημαρχιακοί θώκοι, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι δημιουργεί πρόβλημα σε όσους θελήσουν να κατέλθουν υποψήφιοι δήμαρχοι. Απλά αυξάνει τον ανταγωνισμό.


Όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά, τόσο για τους εν ενεργεία δημάρχους, για τους πρώην δημάρχους, αλλά και για τα νέα πρόσωπα που φιλοδοξούν να διεκδικήσουν για πρώτη φορά θέση και λόγο στην τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού. Οι μήνες που ακολουθούν μέχρι το Σεπτέμβριο θα είναι καθοριστικοί για τους επίδοξους διεκδικητές των δημαρχιακών θώκων, καθώς θα πρέπει όχι μόνο να βολιδοσκοπήσουν καταστάσεις και πρόσωπα, αλλά να μετρήσουν και την απήχηση που έχουν στις τοπικές κοινωνίες του νομού.


Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρχει πληθώρα μνηστήρων για τους τέσσερις δημαρχιακούς θώκους. 


 


Γενική Συνέλευση του ΟΕΒΕ Ξάνθης…..


Την εκλογοαπολογιστική της συνέλευση αναμένεται να πραγματοποιήσει την ερχόμενη Παρασκευή η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Ν. Ξάνθης.


Η συνάντηση των μελών της ΟΕΒΕ σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί σε γνωστή ταβέρνα της πόλης. Η συζήτηση των πεπραγμένων της παρούσας διοίκησης είναι το πρώτο στάδιο για τις διαδικασίες που ξεκινούν για την προετοιμασία των εκλογών στην Ομοσπονδία το ερχόμενο φθινόπωρο, όπου αναμένεται να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου ο Σωτήρης Τσιακίρογλου, ο οποίος μάλιστα δεν αποκλείεται να κατέβει και ως υποψήφιος πρόεδρος και στις Επιμελητηριακές εκλογές του 2011.


 


Έξι οι αντιπρόσωποι της Ξάνθης στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ…


Χωρίς εκπροσώπηση από τα κεντρικά του κόμματος πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες η ολομέλεια της Ν.Ε. ΣΥΝ –ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, με θέμα το επικείμενο συνέδριο, όσο και την εκλογή των αντιπροσώπων, που θα εκπροσωπήσουν τη νομαρχιακή οργάνωση της Ξάνθης.


Έτσι για το ΣΥΡΙΖΑ της Ξάνθης όλα είναι έτοιμα για το συνέδριο του κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και κατά το τετραήμερο 3-4-5 και 6 Ιουνίου.


Όσο για τους αντιπροσώπους που θα παρακολουθήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου είναι τέσσερις άντρες και δυο γυναίκες, οι Καλιαμπάκας Νίκος,  Κώστας Γούναρης, Σαμή Καραμπουγιουκλού, Ρούτση Χριστίνα, Μαρία Λουκουπούλου και  Κοσμίδης Αντώνης.


 


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button