«Πιο κάτω δεν πάει….»

Οι Κασσάνδρες δυστυχώς βγήκαν αληθινές….
Ενός κακού μύρια έπονται …
Σοκαρισμένη και αγανακτισμένη η ελληνική κοινωνία έφτασε πλέον η ώρα να συνειδητοποιήσει ότι όχι μόνο έχουμε πιάσει πάτο, αλλά λίγο ακόμη και θα πέσουμε στο χάος της αβύσσου, αν δε βρισκόμαστε ήδη σε ελεύθερη πτώση….
Κάποιοι, που σίγουρα δε θα πρέπει να ανήκουν στο ανθρώπινο γένος, αλλά ούτε και στα ζώα γιατί ούτε και αυτά θα συμπεριφερόντουσαν κατά αυτόν τον τρόπο, κάποια ανθρωπόμορφα τέρατα-όπως αυτά των σήριαλ του Φώσκολου-σκόρπησαν με την πράξη τους το θάνατο, τον πόνο, την απόγνωση και την καταστροφή….

Οι Κασσάνδρες δυστυχώς βγήκαν αληθινές….


Ενός κακού μύρια έπονται …


Σοκαρισμένη και αγανακτισμένη η ελληνική κοινωνία έφτασε πλέον η ώρα να συνειδητοποιήσει ότι όχι μόνο έχουμε πιάσει πάτο, αλλά λίγο ακόμη και θα πέσουμε στο χάος της αβύσσου, αν δε βρισκόμαστε ήδη σε ελεύθερη πτώση….


Κάποιοι, που σίγουρα δε θα πρέπει να ανήκουν στο ανθρώπινο γένος, αλλά ούτε και στα ζώα γιατί ούτε και αυτά θα συμπεριφερόντουσαν κατά αυτόν τον τρόπο, κάποια ανθρωπόμορφα τέρατα-όπως αυτά των σήριαλ του Φώσκολου-σκόρπησαν  με την πράξη τους το θάνατο, τον πόνο, την απόγνωση και την καταστροφή….


Δολοφονήθηκαν τρεις άνθρωποι, χάθηκαν τέσσερις ζωές…..


Το τελευταίο είναι που θα μετρήσει κανείς και πάλι τις υλικές καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας …..


 


Η Ελλάδα σε σοκ ….οι Έλληνες σε πλήρη σύγχυση, αβεβαιότητα, ίσως και αδιέξοδο…..


Η τραγική Τετάρτη αμαύρωσε τις απεργιακές κινητοποιήσεις των χιλιάδων εργαζομένων που βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τα έκτακτα και αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και αποπροσανατόλισε την κοινή γνώμη από τον καθεαυτό πρόβλημα των ημερών….


Αυτό της επιτακτικής ανάγκης να δώσουν οι πολιτικοί μας τα χέρια, να βρουν προτάσεις και λύσεις, να δουλέψουν σκληρά  για να μας βγάλουν από το τέλμα που μας έχουν στείλει με τις πολιτικές τους…..


Να μας χαρίσουν τη χαμένη αξιοπρέπεια, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία…..


Όλοι μιλούσαν και προέβλεπαν την κοινωνική έκρηξη και όμως οι ιθύνοντες δεν έκαναν κάτι για να την αποτρέψουν….


Δυναμίτιζαν καταστάσεις και οδηγήθηκαν τα πράγματα εδώ που έφτασαν….


Έγινε το πρώτο μπαμ….το ζήτημα από εδώ και πέρα είναι η κοινωνική έκρηξη που βρίσκεται προ των πυλών να της αναστρέψουμε την πορεία…..


Και αυτό είναι υποχρέωση και ευθύνη των πολιτικών αρχηγών τούτης της χώρας, να δημιουργήσουν δηλαδή όλες εκείνες τις ικανές συνθήκες που θα κρατήσουν τον κόσμο στα σπίτια και στις εργασίες τους…..


 


Το θέμα δεν είναι ποιος φταίει και ποιος όχι, ποιοι φταίνε και αν φταίνε πολύ ή λίγο….


Το ζητούμενο είναι να αφήσουν τα λόγια, να σηκώσουν τα μανίκια και μαζί τα βάρη από τις πλάτες των πολιτών….


Να πιάσουν δουλειά για την ανατροπή της καταρακύλας μας…..


Να περισώσουν ότι περισώζεται από την εικόνα και θέση που έχουμε σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο…..


Αρκετά ρεζίλι γίναμε….δεν μπορούμε να είμαστε άλλο οι αποδιοπομπαίοι τράγοι της Ε.Ε. …..


Χρειάστηκε να δολοφονηθούν τρεις άνθρωποι και η θυσία τους να γίνει αφορμή στο να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι όλοι  οι πολιτικοί αρχηγοί υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια….


Να αποδεχτούν τώρα την πρόσκληση που τους είχε απευθύνει ο πρωθυπουργός πριν από τα τραγικά και αποτρόπαια γεγονότα της μαύρης Τετάρτης….


 


Τι θα πρέπει να σκέφτεται ο Έλληνας όταν ακούει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να λέει ότι «η χώρα έφτασε στο χείλος της αβύσσου»……;


Πώς θα πρέπει να ερμηνεύσει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού όπως ότι «ανεύθυνες δηλώσεις πυροδότησαν το κλίμα» ή «δικαίωμα οι διαδηλώσεις, όχι όμως η βία»…..;


Πώς θα πρέπει να αντιδράσει όταν ακούει από τον πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά να επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «είμαστε ως Βουλή οι εγγυητές της ομαλότητας» ή να μας καλεί «να κρατήσουμε την ομοψυχία και την ψυχραιμία μας»….;


Ή τι να υπονοούν οι δηλώσεις του Γιώργου Καρατζαφέρη ότι «κάποιοι πόνταραν στο χάος» και να μιλά για «μίνιμουμ συνεννόηση»…..;


Από την άλλη είναι δυνατόν η Αλέκα Παπαρήγα, η Γραμματέας του ΚΚΕ, ενώ η χώρα «καίγεται» αυτή να βλέπει παντού ορκισμένους εχθρούς του κόμματός της με το να χαρακτηρίζει όλα αυτά τα έκτροπα της περασμένης Τετάρτης «ακροδεξιά προβοκάτσια κατά του ΚΚΕ»……;


Ή τον Αλέξη Τσίπρα του ΣΥΡΙΖΑ από τη μια να δηλώνει «ότι δε θα πέσουμε στην παγίδα της διχόνοιας» και από την άλλη να κατηγορεί ότι « η κυβέρνηση πυροδοτεί την κοινωνική έκρηξη»…..;


 


Για γέλια και για κλάματα είναι οι δηλώσεις των πολιτικών μας …..


Υποτίθεται ότι είναι οι φρουροί της δημοκρατίας μας και οι εγγυητές της ασφάλειας και των δικαιωμάτων μας, οι καθοδηγητές που θα πάνε τον τόπο μας μπροστά διασφαλίζοντας μας έναν καλύτερο αύριο…..


Μόνο που δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο να λέμε ότι καλύτερο ήταν το χθες…..


Αλλά σε μια δημοκρατία, που κυρίαρχος είναι ο λαός, μήπως και αυτός δεν είναι άμοιρος των ευθυνών….;


Μήπως σε τελική ανάλυση φταίμε πιο πολύ εμείς, γιατί η δική μας ψήφο τους στέλνει σε θέσεις εξουσίας ….;


 


 


«Ας όψεται το προσδόκιμο ζωής….»


 


Σε μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων προχωρούν οι εργαζόμενοι της χώρας αυτές τις ημέρες και με κορύφωση του αγώνα τη σημερινή…..


Ιδιωτικός και δημόσιος τομέας παραλύουν….


Οι εργαζόμενοι προσπαθούν να αντισταθούν στην επιβολή των μέτρων –σοκ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ……


Δίνουν τον ύστατο αγώνα για την τιμή των όπλων…..


Γιατί κατά βάθος όλοι γνωρίζουμε καλά πως ο κύβος ερίφθη για την επιστροφή στο μεσαίωνα, όπως λένε κάποιοι…..


Στο χέρι όλων μας είναι αυτός ο μεσαίωνας να έχει μικρή διάρκεια….


Σε εκτίμηση για τα ποσοστά συμμετοχής των εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις δε θα προχωρήσω, αφού πλέον με τις περικοπές, τις μειώσεις και το πάγωμα στους μισθούς, όλοι πλέον υπολογίζουν και το δεκάλεπτο του ευρώ….


Πάντως προβλέπεται να είναι δυναμικές……


 


Αλλά τι να σου κάνουν και οι απεργίες, όταν το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό πήρε την τελική του μορφή μετά και από τις εντολές του ΔΝΤ προκειμένου να μας δώσει το πακέτο με τα πολλά δις …..


Αυξάνονται τα όρια ηλικίας για να  συνταξιοδοτηθεί κάποιος…..


Τα παπούτσια του ο ποδοσφαιριστής τα κρεμάει το πολύ στα σαράντα του…..


Ο οικοδόμος θα αφήνει το μυστρί στα 65 του ή στα 60 του ….;


Πάμε καλά…..;


Ο βουλευτής μέχρι τώρα, δεν έχω ενημερωθεί αν αλλάζει κάτι, με δυο τετραετίες εξασφάλιζε σύνταξη…..


Η νέα γενιά όμως από εδώ και πέρα θα πρέπει να δουλεύει σαράντα χρόνια για να μπορέσει να εξασφαλίσει μια σύνταξη και αυτή κουτσουρεμένη…..


Και όχι μόνο η νέα γενιά αλλά και οι ασφαλισμένοι μετά το 1990…..


Αν υπολογίσει κανείς ότι ένας πρωτοεισέρχεται στην αγορά εργασίας μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, που πλέον ο χρόνος αυτός αυξάνεται καθώς υπάρχουν και τα μεταπτυχιακά, αλλά και η ουρά της ανεργίας που θα πρέπει να υπερκεράσεις-άμα δεν έχεις μπάρμπα στην Κορώνη για να σε βολέψει-, όταν δηλαδή κάνεις όλο αυτόν τον κύκλο και φτάσεις κοντά στα τριάντα παρά κάτι, πρόσθεσε και τα σαράντα χρόνια εργασίας, φτάνεις κοντά στα 70…..


 


Μάλιστα στα 67 μας χρόνια θα μας δίνουν μια σύνταξη πείνας ως επιβράβευση του χρέους μας απέναντι στην πατρίδα…..


Αφού δώσουμε και την τελευταία σταγόνα αίματός μας, τότε θα μας δώσουν την άδεια να ξεκουραστούμε και εμείς ως συνταξιούχοι πλέον…..


Συνταξιούχοι που σημειωτέον θα ζουν στα όρια της φτώχειας…..


Και ξέρετε γιατί αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, μα γιατί αυξήθηκε και το προσδόκιμο όριο ζωής…..


Αφού λοιπόν αργεί να μας πάρει κοντά του ο καλός Θεούλης, κάποιοι αποφάσισαν να μας κάνουν γερά καψόνια μέχρι την έκτη και βάλε δεκαετία της ζωής μας…..


Είδατε τι κάνει η καλοπέραση….μας κρατάει νέους και σε φόρμα…..


Και το έλεγα στις φίλες μου τι τα θέλουν τα μπότοξ και τα λίφτινγκ…..


Για αυτό και εγώ αποφάσισα να εφαρμόσω από εδώ και πέρα τις τέσσερις συνήθειες που μας γερνούν…..


Θα αρχίσω το κάπνισμα, θα πίνω, θα κάνω καθιστική ζωή και φτωχή διατροφή, που συνδυασμένες είναι δυνατόν να «γεράσουν» τον άνθρωπο μέχρι και κατά 12 χρόνια….


Θα κάνω ανθυγιεινή ζωή μπας και κατεβάσω το προσδόκιμο ζωής και άρα γλυτώσω και τα σαράντα χρόνια εργασίας…..


Αν φαίνομαι γιαγιά-άσχετα με το τι γράφει η ταυτότητά μου- δε θα με λυπηθούν και θα μου δώσουν πιο γρήγορα τη σύνταξη…..;


Βρε τι τρέλες είναι ικανή να κατεβάσει η κούτρα μου με αυτά που σοφίζονται και υλοποιούν οι πολιτικοί μας…..


Σχετικά Άρθρα

Back to top button