Οργανωμένα βήματα στην παραγωγή και διάθεση

Την Κυριακή στο Δημοτικό αμφιθέατρο το Ινστιτούτο σαλιγγαριτροφίας το οποίο εδρεύει στην Ιταλία οργάνωσε ημερίδα προκειμένου να ενημερώσει τους μελλοντικούς παραγωγούς αλλά και τους συμπολίτες μας για το σαλιγκάρι ως διατροφικό προϊόν.

Την Κυριακή  στο Δημοτικό αμφιθέατρο το Ινστιτούτο σαλιγγαριτροφίας το οποίο εδρεύει στην Ιταλία οργάνωσε ημερίδα προκειμένου να ενημερώσει τους μελλοντικούς παραγωγούς αλλά και τους συμπολίτες μας για το σαλιγκάρι ως διατροφικό προϊόν.


 


Ο κ. Βλάχος διευθύνων σύμβουλος της Fereikos Helix και η κυρία Παναγιώτα Βλάχου  η οποία αντιπροσωπεύει το διεθνές ινστιτούτο σαλιγγγαροτροφίας το οποίο εδρεύει στο Κεράσκο της Ιταλίας με μία 39χρονη εμπειρία στην έρευνά του σαλιγκαριού δίνει την τεχνικοοικονομική υποστήριξη σε 33 χώρες και μία εξ αυτών η Ελλάδα, βρέθηκαν στην Ξάνθη την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στα πλαίσια ενημέρωσης των αγροτών του Νομού σχετικά με την σαλιγκαροτροφία, προκειμένου οι μελλοντικοί παραγωγοί να γνωρίσουν την αλήθεια γύρω από το θέμα της, η οποία σύμφωνα με τον κ. Βλάχο είναι καινοτόμος και κάποιος, ο οποίος το επιθυμεί μπορεί να συμπληρώσει το εισόδημά του αλλά και αν επιθυμεί μία επιχειρηματική εξέλιξη το ινστιτούτο είναι παρών  για να τον βοηθήσει.


Στην συνέχεια ο κ. Βλάχος δεσμεύτηκε ως Ινστιτούτο ότι με συμβόλαιο και εξασφαλισμένη τιμή μπορεί να απορροφά όλη την παραγωγή από τους καλλιεργητές


Η  κυρία Παναγιώτα Βλάχου ανέφερε ότι σκοπός αυτής της ενημέρωσης δεν είναι να μεταδώσουν στους καλλιεργητές ότι είναι μία εύκολη υπόθεση με μεγάλο κέρδος τονίζοντας ότι δεν αρκεί μόνο ο ενθουσιασμός για να επιτευχθεί ένα οικονομικό αποτέλεσμα αλλά κάτω από προϋποθέσεις, όρεξη για δουλειά καλή ψυχολογία γιατί ο παραγωγός έχει να κάνει και με ζωντανό οργανισμό.


Ακολούθως η κυρία Βλάχου ανέφερε ότι η παραγωγή σαλιγκαριών στην περιοχή μας είναι μία καλή εναλλακτική καλλιέργεια φέρνοντας σαν παράδειγμα μονάδες που ξεκίνησαν στην Δράμια και στην Κομοτηνή.


Τέλος η κυρία Βλάχου ανέφερε ότι η σαλιγκαροκολτούρα άρχισε και καταγράφεται στην Ελληνική κοινωνία που σημαίνει ότι τώρα μαθαίνουμε τον κόσμο να τρώει σαλιγκάρια  και να το εκτιμά  ως νέο διατροφικό προϊόν και παράλληλα οι καλλιεργητές να την προτιμήσουν ως μία νέα και αποδοτική καλλιέργεια.


 


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button