Ακούστηκαν – Ειπώθηκαν

Κάθε Κυριακή και διαφορετικό σενάριο…..
Παρακολουθώντας των κυριακάτικες εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας κάθε φορά που αναφέρονται στα νεότερα για το Πρόγραμμα Καλλικράτης παρουσιάζουν και διαφορετικό χωροταξικό χάρτη, τουλάχιστον σε ότι αφορά το δικό μας νομό, πάντα όμως ο αριθμός των δήμων να συμφωνεί στον αριθμό 4.

Κάθε Κυριακή και διαφορετικό σενάριο…..


Παρακολουθώντας των κυριακάτικες εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας κάθε φορά που αναφέρονται στα νεότερα για το Πρόγραμμα Καλλικράτης παρουσιάζουν και διαφορετικό χωροταξικό χάρτη, τουλάχιστον σε ότι αφορά το δικό μας νομό, πάντα όμως ο αριθμός των δήμων να συμφωνεί στον αριθμό 4.


Την πιο προηγούμενη Κυριακή κυριαρχούσε το σενάριο που για τους περισσότερους φέρεται και το επικρατέστερο, αυτό των γνωστών τεσσάρων Δήμων, Ξάνθη-Σταυρούπολη, Τόπειρος, Άβδηρα-Βιστωνίδα-Σέλερο και Μύκη-Σάτρες-Θέρμες-Κοτύλη.


Την περασμένη όμως Κυριακή ρεπορτάζ των εφημερίδων Έθνος και Ελευθεροτυπία, έφεραν την Ξάνθη να συνενώνεται με τις Σάτρες και τη Σταυρούπολη με τον Τόπειρο.


Η παραπάνω πρόταση θα πρέπει να σημειωθεί ότι ουδέποτε κατατέθηκε στα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ από τα τοπικά όργανα, αλλά αποτελεί την προτεινόμενη πρόταση του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΚΕ.


Πάντως για το θέμα του χωροταξικού και όχι μόνο του Καλλικράτη το Δ.Σ. της ΤΕΔΚ Ν. Ξάνθης είχε και νέα συνάντηση, ενόψει τόσο της δημοσιοποίησης του σχεδίου από την κυβέρνηση, αλλά και του έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ στις 3 Μαϊου.


Έκτακτο Συνέδριο για τη διοικητική μεταρρύθμιση αποφάσισε και η ΕΝΑΕ στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν οι νομάρχες της χώρας στην πρωτεύουσα.


 


Αίμα και άμμος…..


Συνεδριάζει σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Ξάνθης και αναμένεται να είναι ιδιαίτερα υψηλών τόνων.


Μετά μάλιστα και από το πρόσφατο πράσινο φως που άναψε το Νομαρχιακό Συμβούλιο για την έλευση του Εμπορικού Πάρκου της Αθωνικής Τεχνικής, το βέβαιο είναι πως κάποια μέλη του Δ.Σ. δεν αποκλείεται να μιλήσουν έξω από τα δόντια.


Άλλωστε ένα από τα θέματα της συνεδρίασης είναι και το πώς θα κινηθούν νομικά κατά της σχετικής απόφασης του ΝΣ. Ξάνθης.


Και όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε και από το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Νίκο Τσάβα, αίμα και άμμος αναμένεται να είναι το κλίμα στην αποψινή συνεδρίαση του οργάνου.


Εξάλλου τα προβλήματα των επαγγελματιών συνεχίζονται και επιδεινώνονται και από την οικονομική κρίση, η οποία και θα αποτελέσει και πάλι θέμα συζήτησης και σε αυτή τους τη συνάντηση.


 


Αλλαγή ημερομηνίας για την έλευση Σαμαρά


Στην περιφερειακή κομματική σύσκεψη της Ν.Δ. που πραγματοποιήθηκε προχθές στην Κομοτηνή στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την  εκδήλωση με θέμα την Περιφερειακή Ανάπτυξη, που είχε προγραμματισθεί για τις 24 Απριλίου, αποφασίσθηκε τελικά η μετάθεση της ημερομηνίας. Η αιτία όχι κάποιες υποχρεώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, αλλά η ηφαιστειακή λάβα και οι προβλέψεις της ΕΜΥ.


Συμφώνησαν η εκδήλωση στα πλαίσια των προσυνεδριακών διαδικασιών να γίνει στ την Κυριακή 2 Μαϊου στην Κομοτηνή,  όπου θα παραστεί και ο ίδιος ο πρόεδρος, ο οποίος μέχρι στιγμής δε φέρεται να κάνει κάποια στάση και στην Ξάνθη, καθώς ο χρόνος του θα είναι περιορισμένος. Αν και την τελευταία στιγμή πολλά μπορεί να αλλάξουν.


 Στην απόφαση αυτή κατέληξαν οι συμμετέχοντες στην κομματική σύσκεψη με το σκεπτικό ότι μέχρι τότε θα έχουν αποκατασταθεί και τα όποια προβλήματα προκαλεί στις πτήσεις των αεροπλάνων το ηφαιστειακό νέφος, γεγονός που θα κάνει πιο εύκολη και τη άφιξη στην Κομοτηνή των κομματικών στελεχών του κέντρου που θα θελήσουν να παραστούν στην Προσυνεδριακή Εκδήλωση για την Περιφερειακή Ανάπτυξη.  

Σχετικά Άρθρα

Back to top button