ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας κατηγορεί τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Εμπόρων Επαγγελματιών και Βιοτεχνών της Ξάνθης Σωτήρη Τσιακίρογλου για μηδενιστή όμως η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι μέρα με την μέρα όλο και περισσότεροι επαγγελματίες βάζουν λουκέτο και η διαπίστωση του είναι ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα κλείσει το 30% των μικρομεσαίων και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας κατηγορεί τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Εμπόρων Επαγγελματιών και Βιοτεχνών της Ξάνθης Σωτήρη Τσιακίρογλου για μηδενιστή όμως η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι μέρα με την μέρα όλο και περισσότεροι επαγγελματίες βάζουν λουκέτο και η διαπίστωση του είναι ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα κλείσει το 30% των μικρομεσαίων και πολύ μικρών επιχειρήσεων.


“Ορατότης μηδέν” επικρατεί για την βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αναφέρει ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΕ Ξάνθης Σωτήρης Τσιακίρογλου αφού βλέπει ότι το 30% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ξάνθη έως τον Σεπτέμβριο θα βάλει λουκέτο λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, κάτι που θα αυξήσει σημαντικά των αριθμό των ανέργων αλλά και των αυτοαπασχολουμένων. “Αυτά που λέω, αναφέρει ο κ. Τσιακίρογλου, είναι η σκληρή πραγματικότητα. Είναι πολύς ο κόσμος που με βρίσκει στο δρόμο και μου λέει ότι στεναχωριούνται με αυτά που λέω αλλά δυστυχώς όμως αυτή είναι η πραγματικότητα”.


Σύμφωνα με τον κ. Τσιακίρογλου σε αυτά που λέει ως θεσμικό όργανο των επαγγελματιών είναι αυτά που αποτυπώνουν την σκληρή πραγματικότητα στους κόλπους της αγοράς της Ξάνθης. “Είναι η αλήθεια που βγαίνει από τα στόματα των μικρομεσαίων και των μικρών επαγγελματιών”


Στην συνέχεια ο κ. Τσιακίρογλου επισημάνει ότι δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα στην Ξάνθη και από τον μήνα Σεπτέμβριο αναμένεται το 30% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ξάνθη λόγω των πολαπλών υποχρεώσεών τους να βάλει “λουκέτο”


Με αφορμή την τελευταία τοποθέτηση του κ. Τσιακίρογλου σχετικά με τις αποφάσεις των Νομαρχιακών και δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι αποφασίζουν για προβλήματα που αφορούν την αγορά και τους επαγγελματίες, αποδεικνύονται πολλές φορές ότι οι αποφάσεις τους εκ του αποτελέσματος δεν δημιούργησαν εκείνο το κλίμα για την στήριξη της Ξανθιώτικης αγοράς.


ο αριθμός των ανέργων το 2010 δεν θα είναι όπως λένε οι στατιστικές υπηρεσίες 150.000 αλλά μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους θα αγγίξουν τις 250.000 συμπολίτες μας. “Όλα αυτά δημιουργούν ένα αρνητικό κλίμα, τα έξοδα είναι υπέρογκα σε σχέση με τα έσοδα και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κλείσουν επιχειρήσεις. Το κλείσιμο όμως των επιχειρήσεων δεν σημαίνει ότι στην ανεργία θα οδηγούν μόνο οι εργαζόμενοι αλλά και οι αυτοαπασχολούμενοι”.


Τονίζει ότι δεν υπάρχει μέλλον και ορατότητα για ανάπτυξη.


Φοροεισπρακτικά χαρακτηρίζει τα νομοσχέδια που φέρνει προς ψήφιση η Κυβέρνηση και όχι αναπτυξιακά, κάτι που θα έχει σαν αποτέλεσμα το κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων που θα φτάσει το 30 με 35%


Σχετικά με το κλείσιμο των επιχειρήσεων, τονίζει ο κ. Τσιακίρογλου, αυτές που τις αναπληρώνουν είναι δυστυχώς οι πολυχώροι οι οποίοι τον τελευταίο καιρό στοχεύουν στην περιφέρεια με αποτέλεσμα να πάρουν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι τζίρου και κύκλου εργασιών από την τοπική αγορά δημιουργώντας έτσι μονοπωλιακές καταστάσεις, ανεβάζοντας τις τιμές εκεί που αυτές οι εταιρείες θέλουν. “Έχουμε δει όλοι στους πολυχώρους το μονοπωλιακό καθεστώς όπου τιμές προϊόντων τα οποία πωλούνται στο εξωτερικό στην ίδια εταιρεία να πωλούνται φτηνότερα από ότι στην Ελλάδα”, αναφέρει χαρακτηριστικά.


Ο κ. Τσιακίρογλου ασκεί σκληρή κριτική στους κυβερνώντες αλλά είναι ιδιαίτερα καυστικός με τους αυτοδιοικητικούς οι οποίοι ανοίγουν κερκόπορτες στην Ξανθιώτικη αγορά με την έγκριση εγκατάστασης πολυχώρων οι οποίοι δημιουργούν μονοπωλιακές καταστάσεις για να τελειώσει λέγοντας ότι αποφασίζουν Νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι για τους επαγγελματίες οι οποίοι δεν είναι επαγγελματίες. “Αυτό πάει να γίνει με την ανοχή βέβαια της προηγούμενης και της νυν πολιτικής αρχής αλλά κυρίως των τοπικών αρχών και συγκεκριμένα δήμος και Νομαρχία διότι οι πολυχώροι περνούν από το Νομαρχιακό Συμβούλιο”.


Στην συνέχεια έκανε αναφορά σε απόφαση προηγούμενου Νομαρχιακού Συμβουλίου όπου ψηφίστηκε αρνητικά η εγκατάσταση στην Ξάνθη ενός πολυχώρου παρ όλα αυτά οι περισσότεροι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης ήθελαν να εγκατασταθεί ο πολυχώρος στην πόλη μας. “Αυτό γίνεται γιατί η πλειονότητα των αιρετών δεν είναι ελεύθεροι επαγγελματίες”


Στην συνέχεια προτείνει οι ελεύθεροι επαγγελματίες να αναλάβουν δράση λέγοντας χαρακτηριστικά. “Διότι δεν μπορεί να αποφασίζουν μη επαγγελματίες για τους επαγγελματίες”


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ



Σχετικά Άρθρα

Back to top button