Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

Αρκετοί πιστεύουν ότι είναι κακό για μια χώρα να πάει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο γιατί είναι πιο αυστηρά τα μέτρα που χρειάζεται να πάρει η κάθε χώρα .
Πιστεύω όπως είναι η διαμόρφωση της Ελληνικής Κοινωνίας, πιο πολύ μας συμφέρει το ΔΝΤ παρά αυτά που μας ζητάνε οι ευρωπαίοι Εταίροι μας .

Αρκετοί  πιστεύουν ότι είναι κακό για μια χώρα να πάει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο γιατί είναι πιο αυστηρά τα μέτρα που χρειάζεται να πάρει η κάθε χώρα .


Πιστεύω όπως είναι η διαμόρφωση της Ελληνικής Κοινωνίας,  πιο πολύ μας συμφέρει το ΔΝΤ παρά αυτά που μας ζητάνε οι ευρωπαίοι Εταίροι μας .


Καταρχήν θα μας κόστιζε λιγότερο ο δανεισμός μας , θα εξοικονομούσαμε περίπου 30 με 40 δις ευρώ , θα μπορούμε να βάλουμε μπρος πιο εύκολα την μηχανή τις ανάπτυξης, ενώ όσο περιμένουμε από τους εταίρους μας το μόνο που γίνεται και θα γίνεται , είναι να μας ζητάνε περισσότερα μέτρα που πολλές φορές δεν θα καλύπτουν τις δανειακές ανάγκες . Μας ζητάνε απλά να πάρουμε μέτρα αλλά δε μας δίνουν εγγύηση αν τα μέτρα αυτά ( τα παραπάνω από  το  ΠΣΑ ) δεν πετύχουν τι θα κάνουν , θα γίνουμε πάλι τροφή για τους κερδοσκόπους και αυτοί απλά θα μας κοιτάνε ;


Σίγουρα δεν θα είναι πανάκεια το να  πάμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο .


Θα πρέπει να πάρουμε σκληρά μέτρα , μερικά είναι και κοινά από αυτά που μας ζητάνε οι εταίροι μας αλλά δεν θα είναι το ίδιο με το άρθρο 126 παρ. 11 , που στις 16 Μαρτίου θα μπορούν να παίρνουν μέτρα χωρίς καν να ρωτούν την Κυβέρνηση . Δηλαδή για παράδειγμα ο 14ος μισθός του Έλληνα , δεν έχει νόημα να καταργηθεί αφού οι μισθοί οι δικοί μας είναι ψίχουλα κοντά στους μισθούς των ευρωπαίων . 


Μας ζητάνε επίσης να φύγουμε και από τη ζώνη του ευρώ.


Εγώ προσωπικά θα έφευγα αλλά θα έδειχνα και τους Άσσους στο Μανίκι ,  Ρωσία για τα ενεργειακά και Κίνα για Δανεικά , θα πήγαινα στους Κινέζους να πάρουν χρέη μας με λιγότερο κόστος δανεισμού , και Ρωσία για τα ενεργειακά αφού έτσι και αλλιώς ξεκίνησε η συνεργασία μαζί τους .


Επίσης δεν θα ήταν και τόσο κακό να βλέπαμε ξανά την δραχμούλα μας , μήπως θα είναι και καλύτερα ;


Έχουμε έναν ασθενή και εμείς θέλουμε να γίνει καλά .


Με τα μέτρα των εταίρων μας δεν μπορεί να ζήσει ο ασθενής αλλά θα ματώσει ολόκληρη  η Ελληνική κοινωνία και δεν έχουμε ενδείξεις ότι ο ασθενής θα περπατήσει , δηλαδή δεν θα υπάρχει ανάπτυξη , εν ολίγοις θα πέσουμε σε διαρκή ύφεση , δηλαδή σε κώμα .


 Αυτό είναι και το χειρότερο σενάριο που πρέπει να αποφύγουμε και να αποφύγει η Κυβέρνηση .  


Επίσης δεν μας λένε όταν πάμε πάλι σε λίγο στις αγορές για δάνειο τι μέτρα θα πάρουν αυτοί ( οι ευρωπαίοι ) για να μη γίνουν κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος μας .Ήδη πληρώνουμε μεγάλο κόστος , ενώ θα μπορούσαμε να το αποφύγουμε .


 


Μήπως να δούμε την ρεαλιστική πλευρά , μήπως τα συν είναι περισσότερα από τα  πλην και να πάμε  στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ; Φυσικά πριν τις 16 Μαρτίου .


Φυσικά είναι  μία άποψη προσωπική .


Απλά να ξέρουμε ότι υπάρχουν και άλλες λύσεις από αυτές των


( φίλων ) και εταίρων μας .


 


 


Με τιμή


Δημοσθένης Παυλίδης


Χρηματιστής

Σχετικά Άρθρα

Back to top button