Απαντητική επιστολή του Προέδρου της ΤΕΔΚ Νομού Ξάνθης στον Χρήστο Πούλιο

Κε. Πούλιο,
Η παρούσα απάντηση προέρχεται μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΕΔΚ Ν. Ξάνθης, το οποίο έλαβε υπόψη τις απόψεις που εκφράσατε μέσω της επιστολής σας σχετικά με την σύγκλιση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΤΕΔΚ για το Σχέδιο “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ”

Η παρούσα απάντηση προέρχεται μετά  από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΕΔΚ Ν. Ξάνθης, το οποίο έλαβε υπόψη τις απόψεις που εκφράσατε μέσω της επιστολής σας σχετικά με την σύγκλιση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΤΕΔΚ για το Σχέδιο “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ”


Ορθώς αναφέρεσθε στην εισαγωγή της επιστολής σας ότι “πρόσφατα κατατέθηκε προς διαβούλευση το νέο Σχέδιο Καλλικράτης”. Συγκεκριμένα η διαδικασία αυτή ξεκίνησε την Δευτέρα 11/1/2010. Το σχετικό κείμενο της διαβούλευσης που μας κοινοποιήθηκε στάλθηκε σε όλους από την ΤΕΔΚ άμεσα και ταυτόχρονα ορίσθηκε Διοικητικό Συμβούλιο  στο οποίο κλήθησαν να εκφράσουν τις απόψεις τους και οι υπόλοιποι Δήμαρχοι και Πρόεδροι των ΟΤΑ του Νομού μη μέλη του ΔΣ της ΤΕΔΚ.


Η συνεδρίαση ορίσθηκε για την Τετάρτη 13/1/2010, αναβλήθηκε όμως μετά από πρόταση της αντιπολίτευσης για την Πέμπτη 14/1/2010. Σημειωτέον ότι το Δ.Σ. με διαδικασία που περιγράφεται στο σχετικό Π.Δ. έχει την αρμοδιότητα σύγκλισης Γενικής Συνέλευσης και όχι ο Πρόεδρος όπως αναφέρεται στην επιστολή σας.


Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. ομόφωνα αποφασίσθηκαν τα εξής :


-Έγιναν αποδεκτά τα σημεία της απόφασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης 12/1/2010


-Καταγράφηκαν σε πρώτη φάση επιμέρους παρατηρήσεις


-Ορίσθηκε η παραπέρα διαδικασία διαβούλευσης η οποία περιλαμβάνει:


α) Την συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ σε διευρυμένη μορφή για τη συζήτηση επιμέρους θεμάτων του σχεδίου, μετά την παρακολούθηση του Συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ από όλα τα μέλη του Δ.Σ.


β) Την σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης της ΤΕΔΚ, αφού έχουν διευκρινισθεί σε βάθος “ανοικτά” σήμερα θέματα και οπωσδήποτε πριν την σύγκλιση έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ, μετά την αποσαφήνιση των οικονομικών, του χωροταξικού και άλλων γενικών θεμάτων, το οποίο συνέδριο προγραμματίζεται.


Επιπλέον όπως ήδη γνωρίζετε η ΤΕΔΚ Ν. Ξάνθης έχει αφιερώσει το τελευταίο συνέδριό της στην νέα Διοικητική Μεταρρύθμιση και ως εκ τούτου έχει το πλαίσιο που την διευκολύνει σήμερα στην διαχείριση επιμέρους θεμάτων.


Όσον αφορά στην επιστολή που επικαλείσθε του Προέδρου της ΚΕΔΚΕ, την οποία λάβαμε στις 2/12/2009 αυτή αφορά στην απόφαση σύγκλισης του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ και σε καθαρά οργανωτικά και γενικά ζητήματα και δεν αναφέρεται στην διαβούλευση αφού εξάλλου το σχετικό σχέδιο στάλθηκε από την Κυβέρνηση την Δευτέρα 11/1/2010.


Είμαι σίγουρος ότι εσείς και η παράταξή σας θα συμβάλλετε στο διάλογο που έχει ξεκινήσει και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε σχετική πρότασή σας, που θα προάγει το διάλογο αυτό.



Εκ μέρους του Δ.Σ.


Ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν. Ξάνθης


ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ


(Δήμαρχος Ξάνθης)

Σχετικά Άρθρα

Back to top button