Ο ΝΕΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ

Ο Νομικός κόσμος συμφωνεί αλλά παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι πρέπει να δοθεί η ιθαγένεια μόνο στους νόμιμα διαμένοντας στην χώρα Η αφομοίωση και ένταξη στην ελληνική κοινωνία των οικονομικών μεταναστών που διαβιούν και εργάζονται στην Ελλάδα στην οποία απέβλεπε η προ ολίγων ετών καθιερωθείσα Νέα Μεταναστευτική Πολιτική της χώρας μας, με χαλαρούς και ήπιους κανόνες δικαίου, συλλήβδην και αδιακρίτως, δημιούργησε τεράστια προβλήματα μαζί με αταξία και χάος κατά την εφαρμογή της στην πράξη, γεγονός που επέβαλε άμεση διορθωτική ρύθμιση νομοθετική, προσαρμοσμένη στα σύγχρονα δεδομένα και μάλιστα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ευχή όλων οι πολιτείες να ενσκύψουν σοβαρά στο πρόβλημα και αυτό το φαινόμενο της ανθρώπινης αναξιοπρέπειας να λείψει.

Ο Νομικός κόσμος συμφωνεί αλλά παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι πρέπει να δοθεί η ιθαγένεια μόνο στους νόμιμα διαμένοντας στην χώρα


Η αφομοίωση και ένταξη στην ελληνική κοινωνία των οικονομικών μεταναστών που διαβιούν και εργάζονται στην Ελλάδα στην οποία απέβλεπε η προ ολίγων ετών καθιερωθείσα Νέα Μεταναστευτική Πολιτική της χώρας μας, με χαλαρούς και ήπιους κανόνες δικαίου, συλλήβδην και αδιακρίτως, δημιούργησε τεράστια προβλήματα μαζί με αταξία και χάος κατά την εφαρμογή της στην πράξη, γεγονός που επέβαλε άμεση διορθωτική ρύθμιση νομοθετική, προσαρμοσμένη στα σύγχρονα δεδομένα και μάλιστα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ευχή όλων οι πολιτείες να ενσκύψουν σοβαρά στο πρόβλημα και αυτό το φαινόμενο της ανθρώπινης αναξιοπρέπειας να λείψει.


Ο εμπλουτισμός ανέκαθεν των κοινωνιών των εθνών με “νέο αίμα” είναι μία υγιής ένδειξη ανανέωσης και δυναμισμού, κυρίως αυτών που λόγω υπογεννητικότητας γηράσκουν και παρακμάζουν ή αποθνήσκουν, πράγμα που συμβαίνει και στην εποχή μας, όπου οι δείκτες γεννήσεων ανά τον κόσμο συρρικνώνονται με γοργούς ρυθμούς, κυρίως όμως στα κράτη της ΕΕ, τα οποία τείνουν να καταστούν χώρες γερόντων. Με αυτό το σκεπτικό θα αναρτηθεί σε κοινωνική διαβούλευση η προσπάθεια της Κυβέρνησης για την απόκτηση της Ελληνικής ιθαγένειας νομίμων μεταναστών που ζουν στην χώρα μας.


Αποβλέποντας στην επίλυση όλων των ανωτέρω προβλημάτων, ο Νέος Κώδικας δίδει μεγαλύτερη έμφαση στο παρελθόν του αιτούντος αλλοδαπού και επιπλέον τυχόν έκδοση σε βάρος της απόφασης απέλασης επιφέρει διαρκή απαγόρευση απόκτησης της Ελληνικής Ιθαγένειας.


Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Κώστας Γούναρης αναφέρει ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι πολύ οξύ κυρίως στις χώρες της Ε.Ε. από πολίτες άλλων χωρών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα όπως φτώχεια, πόλεμοι κ.λ.π. τονίζοντας ότι ο αριθμός των εισελθόντων παράνομα ανθρώπων στην χώρα μας χωρίς επιβεβαιωμένα στοιχεία αγγίζει το ένα εκατομμύριο.  Και δημιουργούνται πολλά προβλήματα όπως στην εκπαίδευση, στην ενσωμάτωση αλλά κυρίως στα παιδιά των μεταναστών ως προς την απόκτηση της Ελληνικής ιθαγένειας κρίνοντας παράλληλα ότι το σχέδιο νόμου που ετοιμάζει η Κυβέρνηση κινείται στην σωστή κατεύθυνση


Επίσης κρίνει θετικό το γεγονός ότι για να πολιτογραφηθούν οι μετανάστες στην χώρα μας πρέπει να έχουν μόνιμη παρουσία τουλάχιστον πέντε ετών. Κάτι που λύνει ένα ακόμη πρόβλημα αποκαθιστώντας μία αταξία που υπάρχει σε χιλιάδες μετανάστες


Απαντώντας στις αιτιάσεις μερίδας συμπολιτών μας στην περίπτωση που αλλοιωθεί ο πληθυσμός λόγω της αύξησης του αριθμού των μεταναστών ο κ. Γούναρης διευκρινίζει ότι αφορά τους μετανάστες που ζουν νόμιμα στην χώρα μας.


Στις αιτιάσεις μερίδας συμπολιτών ότι πιθανώς αυτό να γίνεται για ψηφοθηρικούς λόγους αναφέρει ότι όλοι οι πολίτες που κατοικούν στην Ελλάδα θα πρέπει να έχουν γνώμη για την τοπική αυτοδιοίκηση.


Αναφερόμενος στο θέμα της λαθρομετανάστευσης και του μεγάλου αριθμού της εισροής κάτι που πιθανόν να αλλοιώσει το δημογραφικό αποτέλεσμα είπε ότι είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα και δεν λύνεται απλά με νομοθετήματα.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ



Σχετικά Άρθρα

Back to top button