“ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΣΥΛΙΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ”

Αρκετές οι καταγγελίες για βίαιη συμπεριφορά της αστυνομίας προς τους αλλοδαπούς κατοίκους της χώρας μας και σίγουρα είναι κατακριτέες, όμως στον αντίποδα μήπως από την πολύ δημοκρατία έφτασαν τα όργανα της τάξης να συμμετέχουν στην προστασία του πολίτη κάνοντας χρήση της “λευκής απεργίας”; με δεδομένο ότι τα κρούσματα βίας έχουν αυξηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα και η οπλοφορία και χρήση είναι καθημερινό φαινόμενο.

Αρκετές οι καταγγελίες για βίαιη συμπεριφορά της αστυνομίας προς τους αλλοδαπούς κατοίκους της χώρας μας και σίγουρα είναι κατακριτέες, όμως στον αντίποδα  μήπως από την πολύ δημοκρατία έφτασαν τα όργανα της τάξης να συμμετέχουν στην προστασία του πολίτη κάνοντας χρήση της “λευκής απεργίας”; με δεδομένο ότι τα κρούσματα βίας έχουν αυξηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα και η οπλοφορία και χρήση είναι καθημερινό φαινόμενο.


 Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων με αφορμή τα κατά καιρούς κρούσματα βίας από αστυνομικούς και με τελευταίο την βάναυση κακοποίηση αλλοδαπού κρατουμένου στην Αθήνα, καταδικάζει με ανακοίνωσή της κάθε μορφή βίας από αστυνομικούς υπαλλήλους.


 “ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ


ΚΑΜΙΑ ΑΣΥΛΙΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ”


“Όταν καταδικάζουμε την διαφθορά, δεν σημαίνει πως ζητούμε να πέσουν στα μαλακά οι “δικοί μας”.


Με αυτή τη φράση καταδικάζει η πανελλήνια ομοσπονδία αστυνομικών υπαλλήλων, κάθε είδους βία που υφίστανται οι πολίτες της Ελλάδας, από αστυνομικούς οι οποίοι πολλές φορές λειτουργούν απερίσκεπτα και κατά το δοκούν, με αποτέλεσμα αντί να προστατεύσουν τον πολίτη, να στιγματίζουν την πορεία της αστυνομίας, θέτοντας παράλληλα σε κίνδυνο τη ζωή πολιτών και κρατουμένων, ειδικότερα όταν πρόκειται για αλλοδαπούς.


Η ΠΟΑΣΥ καταδικάζει την βία  από αστυνομικούς  οι οποίοι προβαίνουν σε πράξεις που κάθε άλλο παρά αντιπροσωπεύουν την δράση της αστυνομίας όλα αυτά τα έτη.


Εκείνο λοιπόν που ζητούν αυτή τη στιγμή οι συνδικαλιστές είναι η δημιουργία μιας ανεξάρτητης επιτροπής διερεύνησης της αστυνομικής αυθαιρεσίας, αψηφώντας τους υπηρεσιακούς κανονισμούς και τους νόμους του κράτους.



Ο πρόεδρος της Συνδικαλιστικής κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης αναφέρει χαρακτηριστικά:


“Όταν μιλούμε για κάθαρση στην αστυνομία, εννοούμε καμία υπεράσπιση από νομικό σύμβουλο συνδικαλιστικής οργάνωσης των αστυνομικών που κατηγορούνται για υποθέσεις διαφθοράς” τονίζοντας ότι δεν έχει το δικαίωμα κανένας συνάδελφος να αμαυρώνει το Σώμα και τον μόχθο χιλιάδων αστυνομικών όπου παίζουν την ζωή τους καθημερινά κορόνα γράμματα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button