ΗΣΥΧΙΑ… Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ…

Διάβασα σε τοπική εφημερίδα (Επικαιρότητα της 11-12-2009) δημοσίευμα με αφορμή απειλητική επιστολή κάποιας οργάνωσης νέων Εχίνου προς τον τοπικό μουσουλμάνο βουλευτή.

Διάβασα σε τοπική εφημερίδα (Επικαιρότητα της 11-12-2009) δημοσίευμα με αφορμή απειλητική επιστολή κάποιας οργάνωσης νέων Εχίνου προς τον τοπικό μουσουλμάνο βουλευτή.


Ξεχωρίζω στην συγκεκριμένη επιστολή κάποιες φράσεις όπως : “δεν θα εγκρίνουμε σε περίπτωση πιθανών αρνητικών βημάτων σας, τα λάθη σας… να είστε προσεκτικός στις αποφάσεις που θα πάρετε και στα βήματα που θα κάνετε… ας κάνετε και το ναμάζι στις Βρυξέλλες ώστε να ακούγεται δυνατά και αποφασιστικά η φωνή της Τουρκικής Κοινότητας της Δυτικής Θράκης στις Βρυξέλλες, στη Γενεύη, στα Ηνωμένα Εθνη, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην Αθήνα και στην Άγκυρα… Ο καιρός είναι καιρός αντίστασης, ξυπνήματος και επανάστασης!… Ο Θεός να δώσει ο καιρός να είναι καιρός αντίστασης, ξυπνήματος και ΤΖΙΧΑΝΤ”.


 Θα ήθελα πραγματικά να μας εξηγήσουν οι νεαροί αυτοί συμπατριώτες μου, τι εννοούν με τις τελευταίες φράσεις τους, για ποια αντίσταση, για πιο ξύπνημα ομιλούν και εν τέλει για ποια επανάσταση; Επανάσταση ενάντια σε ποιόν, με τι σκοπό, ποιος είναι ο εχθρός ενάντια στον οποίο θα επαναστατήσουν; Μήπως ο βουλευτής, μπορεί να μας εξηγήσει πώς ο ίδιος αντιλαμβάνεται αυτήν την παραίνεση, αυτήν την ευχή! Τι εννοούν με την λέξη ΤΖΙΧΑΝΤ; Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 192 ΠΚ αποτελεί ποινικό αδίκημα η με οποιονδήποτε τρόπο πρόκληση ή διέγερση των πολιτών σε αμοιβαία διχόνοια που είναι η αποστροφή και το μίσος και η διατάραξη της κοινής ειρήνης, της εμπιστοσύνης των πολιτών στην αδιατάρακτη ειρηνική συμβίωση. Η διάταξη αυτή, τεθείσα για την προστασία της δημόσιας τάξης και την από το Κράτος Δικαίου αντιμετώπιση των οξυτήτων εκείνων, τις οποίες δεν μπορεί η δημοκρατική έννομη τάξη, να ανεχθεί, προβλέπει, όπως και τα άρθρα 190 και 191, το έγκλημα “της διατάραξης της ειρήνης των πολιτών”. 


Είναι αλήθεια πως η κατάσταση στην περιοχή μας μετά τις τελευταίες εθνικές εκλογές έχει γίνει κάπως περίεργη. Το τελευταίο εκλογικό απαρτχάιντ που τείνει να γίνει κανόνας στην Θράκη, προκαλεί αναταράξεις στο σύστημα αναλογικής αντιπροσώπευσης του εκλογικού σώματος στην περιοχή και στέλνει λάθος μηνύματα προς πολλές κατευθύνσεις.


Η μειονότητα ποδηγετημένη από διάφορους ηγετίσκους (θρησκευτικούς, πολιτικούς, προξενικούς) μοιάζει να ασφυκτιά, συμπεριφέρεται ως αγέλη. Κάποιοι έφθασαν να ομιλούν περί Τζιχάντ, περί αυτονόμησης της Δυτικής Θράκης, κάποιοι “εμπρηστές” της κοινωνικής ειρήνης φωτογραφίζονται με την σημαία της αυτόνομης Δυτικής Θράκης, κάποιοι μιλούν για ψήφο σε Τούρκο κιας είναι και από λάσπη, κάποιοι αναμασούν ιστορίες περί Τούρκων και Γκιαούρηδων, και όμως το επίσημο ελληνικό Κράτος, δείχνει να κοιμάται, άρρωστο και παράλυτο, παραδομένο στα χέρια των Δραγώνων και των Ρεπούσηδων, κουφό και τυφλό, φοβισμένο και κομπλεξικό, μήπως κακοχαρακτηριστεί,  ως ιστορικά ελληνικό!.  


Θαυμάστε τοποθέτηση Ελληνίδας Μουσουλμάνας πολίτου που μεγάλο κόμμα τοποθέτησε υποψήφια βουλευτή στις τελευταίες εκλογές: “Στο μέλλον με μία καλύτερη μοιρασιά πραγματικά είναι πολύ πιθανό να βγάλουμε δύο βουλευτές (εννοεί στη Ξάνθη). Οι ψήφοι μας συνεχώς αυξάνουν, και αυξάνουν συνεχώς οι ψήφοι που δίνουν οι Τούρκοι σε Τούρκους. Αφού το πετύχουμε αυτό, μπορούμε πολύ όμορφα να κάνουμε την μοιρασιά. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με διαχωρισμό πεδιάδας και βουνών, είτε με το να ψηφίζουμε οι άντρες τους άντρες, και οι γυναίκες τις γυναίκες(!)… Εγώ πιστεύω ότι η μάνα πατρίδα τα έπραξε όλα σωστά. Και είμαι σίγουρη πως και τα ερεύνησε τα πάντα πολύ καλύτερα από εμάς και στατιστικές έκανε. Γιαυτό λέω πως κάτι θα ήξεραν… Πιστεύω πως αυτοί που με ψήφισαν δεν έδωσαν την ψήφο τους στην Ν.Δ αλλά στην… (αναφέρει το όνομα της)…


Σας ευχαριστώ πολύ όλους (βλ. εφημερίδα Αντιφωνητής 16-10-2009 αφορά τοποθέτηση της κατά την εκλογοαπολογιστική συνεδρίαση της αποκαλούμενης “Συμβουλευτικής” Επιτροπής).


 Εδώ ομολογείται ξερά και θρασύτατα ότι οι εθνικές εκλογές στην περιοχή μας, οργανώθηκαν και υποκινήθηκαν από ξένα προς την Πατρίδα μας κέντρα, σχεδιάστηκαν επί χάρτου, κατόπιν στατιστικών και ερευνών με βάση τα πληθυσμιακά δεδομένα και κυρίως με βάση τον βαθμό εξάρτησης της μειονότητας από τα ξένα αυτά, κέντρα.


Διότι πώς αλλιώς να ερμηνευθεί αυτή η απίστευτης ελαφρότητας και υπερμεγέθους πολιτικής οξυδέρκειας, αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος από την συγκεκριμένη πολιτευτή, η οποία λίγο έως πολύ χαρακτηρίζει την μειονότητα ως ένα κοπάδι πρόβατα κατευθυνόμενα από Τούρκο τσομπάνη, που ψηφίζουν μαζικά πρόσωπα που τους υποδεικνύουν οι διάφορες αυτές παράνομες (κατά την άποψη μου) οργανώσεις που σε συνεννόηση και συνεργασία με το Τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή, έχουν “λοβοτομήσει” την μειονότητα της Θράκης και την έχουν πλέον απόλυτα ελεγχόμενη.


Σε λίγο θα ψηφίζουν με βάση γεωγραφικά κριτήρια (άλλον η πεδιάδα, άλλον τα βουνά) ή με βάση το φύλλο (άνδρες τον άνδρα, γυναίκες την γυναίκα) και όλοι θα καμαρώνουν μετά ότι η μειονότητα ψήφισε τους άξιους και τους ικανούς!


Αν η μειονότητα θέλει να εκπροσωπείται από τέτοια πρόσωπα που θεωρούν τους ομόθρησκους τους άβουλους και κατευθυνόμενους όπου φυσά ο τουρκικός άνεμος, ας τους χαίρεται.


Ας τρέξουν λοιπόν να ψηφίσουν αυτόν που θα τους υποδεικνύει το τουρκικό προξενείο, οι συμβουλευτικές επιτροπές, και οι άλλες αμφίβολης νομιμότητας οργανώσεις, για να μπορούν όλοι αυτοί οι “φωτισμένοι” συμβουλάτορες της μειονότητας να καμαρώνουν ως αυτόκλητοι σωτήρες της.


Έτσι, οι εκλεγμένοι μειονοτικοί βουλευτές θα χωρίζουν τον λαό σε ορεινούς και καμπίσιους, σε άνδρες και γυναίκες, και όλα αυτά στο όνομα της δημοκρατίας όπως οι ίδιοι την αντιλαμβάνονται, μα κυρίως στην πλάτη αυτής της χώρας της Ελλάδας που τους έδωσε το δικαίωμα να αναδειχθούν και να γίνουν σπουδαίοι, για να μπορούν να “δυναμιτίζουν” άφοβα την ομαλή συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων σε ένα αμιγώς ευρωπαϊκό περιβάλλον, με τις απίστευτης ελαφρότητας εθνικιστικές και διχαστικές κραυγές τους.


Θλίβομαι και αναρωτιέμαι πως ανέχεται η μειονότητα τέτοιους διαχωρισμούς, τέτοια παιχνίδια στην πλάτη της; Κυρίως όμως αναρωτιέμαι πού είναι το επίσημο ελληνικό Κράτος;


1).Ποιός θα ελέγξει τους κάθε λογής ψευτομουφτήδες, όταν αντιποιούνται την θρησκευτική ιδιότητα του Μουφτή; Γιατί αδράνησε η ποινική διερεύνηση του συγκεκριμένου ποινικού αδικήματος; Πώς ανέχεται το επίσημο ελληνικό κράτος συμπεριφορές ψευδομουφτήδων να απευθύνονται με επιστολές τους σε όλες τις εν Ελλάδι ξένες πρεσβείες και να ζητούν ραντεβού για να ενημερώσουν επί των προβλημάτων της μειονότητας;


2).Ποιός θα ελέγξει το διαδίκτυο και τις προπαγανδιστικές του εκτροπές με την περιοχή μας από τους πάσης φύσεως μειονοτικούς συλλόγους με τους αμφίβολης νομιμότητας σκοπούς και δραστηριότητες;


3).Ποιός θα ελέγξει ως σοβαρός κρατικός φορέας την ανεξέλεγκτη κα ανθελληνική δράση ορισμένων μειονοτικών θρακικών εφημερίδων, που έχουν ξεφύγει προ πολλού από τα όρια κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας;


4).Ποιός θα ξυπνήσει κάποιους εκλεγμένους της περιοχής μας να σταματήσουν να επιδεικνύουν οσφυοκαμπτική στάση απέναντι στις ανθελληνική προπαγάνδα του τουρκικού προξενείου;


5).Ποιός Ελλην πολιτικός από την Αθηναϊκή Κυβέρνηση θα σκύψει σοβαρά να αφουγκρασθεί τις ανησυχίες των κατοίκων και τα τεκταινόμενα στην Θράκη, πριν να είναι αργά;


Μήπως το παιχνίδι είναι στημένο; Μήπως έχει προαποφασισθεί κάτι, ερήμην των κατοίκων της περιοχής;           


Μήπως η τοποθέτηση προσώπων όπως η κα Δραγώνα, ή της κας Διαμαντοπούλου, στον κυβερνητικό μηχανισμό, σηματοδοτούν μία συγκεκριμένη ιδεολογία και πολιτική για την περιοχή, σε συνέχεια των πρωτοβουλιών Λιάκου και Ρεπούση από προηγούμενες κυβερνήσεις; 


Μήπως η αποσιώπηση ξυλοδαρμού εκπαιδευτικού σε μειονοτικό σχολείο που εσχάτως πληροφορήθηκα, εντάσσεται σε αυτήν την πολιτική ανοχής και υποβάθμισης;


Η προσπάθεια γκετοποίησης της μειονότητας και καθοδήγησης της από πρόσωπα που σκοπό έχουν να την “δηλητηριάσουν” με ανθελληνική προπαγάνδα, πρέπει να ανακοπεί. Επιχειρείται απροκάλυπτα η τελεία αποκοπή της μειονότητας από την Ελλάδα, δια της καθοδήγησης της Τουρκίας μέσω των εγκαθέτων της, δια της καλλιέργειας αισθημάτων εχθρικών προς την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό γενικότερα.


Κατά την άποψη μου επιχειρείται μία προσπάθεια περιθωριοποίησης της μειονότητας, απομόνωσης της από τα κοινωνικά δρώμενα με μοναδικό σκοπό να αγκιστρωθεί – εξαρτηθεί από την φερόμενη ως μητέρα – Τουρκία και να προσμένει από αυτήν, τα πάντα.


Πώς θα αντιδράσουμε στην προσπάθεια αλλοτρίωσης της μειονότητας, στην προσπάθεια καταπίεσης των συμπατριωτών μας μουσουλμάνων από ορισμένους – ευτυχώς λίγους – εγκαθέτους, που το μόνο που επιζητούν είναι κοινωνική αναταραχή και έκρηξη, γιατί αυτός και μόνο είναι ο λόγος ύπαρξης τους.


Ελπίζω πως η ελληνική Πολιτεία θα αφουγκρασθεί τα τεκταινόμενα και με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα θα ελέγξει την κατάσταση που δείχνει να επιδεινώνεται. Εξ όσων δύναμαι να γνωρίζω συνιστούν ποινικό αδίκημα και οι πράξεις συνεννόησης ή διαπραγμάτευσης με ξένη κυβέρνηση με σκοπό τον πόλεμο ή εχθροπραξίες εναντίον του Ελληνικού Κράτους, πράξεις ή ενέργειες που από  πρόθεση (ή ακόμα και από αμέλεια) εκθέτουν σε κίνδυνο το ελληνικό κράτος, ή εκθέτουν σε κίνδυνο διατάραξης τις φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του με ξένο κράτος (αρ.141 Π.Κ) , καθώς και πράξεις που επιβουλεύονται την δημόσια τάξη (άρθρα 183 και επόμενα του Π.Κ).


Ως πότε τέτοιες συμπεριφορές δεν θα υπόκεινται σε έλεγχο, ως πότε θα αφεθούν όλοι αυτοί να πληγώνουν ανεπανόρθωτα και τραυματίζουν το γόητρο και την ίδια την κρατική μας υπόσταση; Κλείνοντας, επισημαίνω πως καθίσταται  επιτακτική ανάγκη η Ελληνική Πολιτεία να κινηθεί, να επανεπιβεβαιώσει και να βελτιώσει ποιοτικά την παρουσία της στην περιοχή, αναβαθμίζοντας το κύρος της και προστατεύοντας τους πολίτες της χριστιανούς και μουσουλμάνους, από την αυθαιρεσία και την θρασύτητα ορισμένων που απειλούν να διαταράξουν την ειρηνική συμβίωση στη Θράκη.


Αναβαθμισμένη παρουσία και αποφασιστική απάντηση στις προκλήσεις δια της ενεργοποίησης μηχανισμών διπλωματίας που δεν θα επιτρέψουν την περαιτέρω δυσφήμηση της πατρίδας μας από τους εσωτερικούς εχθρούς της.  


Άλλωστε εμείς οι Θρακιώτες, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα και τίποτε, να διαταράξει την μέχρι τώρα ειρηνική μας συμβίωση. Μαζί γεννηθήκαμε, μαζί συμβιώνουμε, μαζί αναπτυσσόμαστε, μαζί εξελισσόμαστε, μαζί θα αντιμετωπίσουμε και αυτούς που παίζουν παιχνίδια στην πλάτη μας. Ο μακάριος ύπνος μας πρέπει να λάβει τέλος.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button