“Καιρός για προσαρμογή στην καθημερινότητα……”

Αυτό ήταν….και ο τελευταίος κατεργάρης επέστρεψε στον πάγκο του …. Όσο γιορτάσαμε, γιορτάσαμε…ότι αναβολή ήταν να δώσουμε, δώσαμε …. Καθαγιάστηκαν τα ύδατα, φωτίστηκαν τα μυαλά και τώρα όπως λέει και ο λαός μας τα κεφάλια μέσα και ώρα για σκληρή δουλειά….. Ορίστηκαν οι νέοι αντινομάρχες και αντιδήμαρχοι στους δήμους του νομού, και απομένει όλοι οι εκλεγμένοι άρχοντες και σύμβουλοι μας να κάνουν ποδαρικό στα Δημοτικά Συμβούλια, αλλά και στο Νομαρχιακό….

Αυτό ήταν….και ο τελευταίος κατεργάρης επέστρεψε στον πάγκο του ….


Όσο γιορτάσαμε, γιορτάσαμε…ότι αναβολή ήταν να δώσουμε, δώσαμε  ….


Καθαγιάστηκαν τα ύδατα, φωτίστηκαν τα μυαλά και τώρα όπως λέει και ο λαός μας τα κεφάλια μέσα και ώρα για σκληρή δουλειά…..


Ορίστηκαν οι νέοι αντινομάρχες και αντιδήμαρχοι στους δήμους του νομού, και απομένει όλοι οι εκλεγμένοι άρχοντες και σύμβουλοι μας να κάνουν ποδαρικό στα Δημοτικά Συμβούλια, αλλά και στο Νομαρχιακό….


Και μετά τις πανηγυρικές συνεδριάσεις τους με την κοπή της βασιλόπιτας, θα είναι σε πλήρη ετοιμότητα τα καθ’ ύλην  δημοκρατικά όργανα του νομού να εργαστούν στην υπηρεσία της κοινωνίας….


Μην ξεχνάμε πως η χρονιά που πλέον διανύουμε είναι προεκλογική……


Οι πολίτες μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι και η τύχη τους θα δουλέψει και το 2010….


Τώρα αν θα δουλέψει για αυτούς ή θα τους δουλέψει είναι ένα άλλο ζήτημα…


Γεγονός πάντως είναι πως επιστρέψαμε στην καθημερινότητα μιας εργάσιμης περιόδου με ότι αυτό συνεπάγεται…..


 Οι εργαζόμενοι, ποικίλων θέσεων κα ταχυτήτων, σαν τα κράτη μέλη της Ε.Ε., επέστρεψαν με ανάμεικτα συναισθήματα στους χώρους εργασίας και ανάλογα φυσικά με το χρόνο προσαρμογής που έχουν στη διάθεσή τους για να επανέλθουν στους συνηθισμένους ρυθμούς δουλειάς…..


Υπάρχουν αυτοί που πέφτουν με τα μούτρα από την πρώτη ημέρα και υπάρχουν και εκείνοι που τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας τις αφήνουν να κυλήσουν ήρεμα και απλά….


Εξάλλου γιατί να βιάζονται…..;Έχουν τόσο χρόνο μπροστά τους….


Και φυσικά όπως θα καταλάβατε η αναφορά γίνεται για τους δημόσιους υπαλλήλους….


Γιατί οι του ιδιωτικού τομέα και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, από την πρώτη ημέρα της επιστροφής οι μηχανές τους δουλεύουν στο φουλ….


Τρόπος του λέγειν δηλαδή για τους δεύτερους, γιατί αυτοί δουλεύουν περισσότερο με το μυαλό, παρά με τους πελάτες…..


Σκέφτονται πώς θα καλύψουν τα χρέη τους και θα αυξήσουν τον τζίρο τους και στο ενδιάμεσο κάνουν και κάποιο διάλειμμα για να εξυπηρετήσουν κανέναν πελάτη, που μπαίνει σποραδικά στο κατάστημά τους…..


 Μετά είναι να μην αναπολούν τις παλιές καλές ημέρες ή να μη ζητούν από το αρμόδιο υπουργείο να τους επιτρέψει να ξεκινήσουν νωρίτερα την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων….;


Βέβαια τις εκπτώσεις δεν τις επιζητούν μόνο οι καταστηματάρχες, αλλά και οι καταναλωτές…..


Ο νέος χρόνος τους έκανε ποδαρικό με ένα σωρό ανατιμήσεις στα προϊόντα που μπαίνουν στο καλάθι της νοικοκυράς….


Κάτι ξέρουν οι της κυβέρνησης που έβαλαν στόχο να γεμίσουν τα ταμεία του κράτους μας….


Σου λένε, αν οδηγήσουμε τις ΜΜΕ του χώρου της ένδυσης και της υπόδησης, για παράδειγμα, να αυξήσουν τις τιμές στα προϊόντα τους, θα ακολουθήσουν οι εκπτώσεις, οπότε οι καταναλωτές ούτε που θα το αντιληφθούν….


 Άσε που αν η κυρία της διπλανής πόρτας δεν μπορεί να αγοράσει την μπλούζα ή τη γόβα της βιτρίνας, που την προσκαλούν σαν τις Σειρήνες τον Οδυσσέα, έχει τη δυνατότητα, να φορέσει και το περσινό παπουτσάκι, που αγόρασε και πάλι από τις εκπτώσεις…ή να στραφεί και στην…κινέζικη αγορά…..


Με τον άρτον ημών τον επιούσιον ….τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά…. 


Μπορείς να πεις στο στομαχάκι σου να βολευτεί με τα περσινά ή με αυτά που τα έστειλες εκεί πριν από μέρες…;  Όχι βέβαια….αφού μηρυκαστικό δεν είσαι….


Και όχι μόνο αυτό….Ότι καταλαμβάνει τα ράφια των σούπερ μάρκετ, τα μανάβικα και τα κρεοπωλεία, ψαράδικα, κλπ, οι τιμές τους ποτέ δεν παίρνουν την κάτω βόλτα, παρά μόνο αν κοντεύουν να πάνε για χωματερή και αυτό σπανίως….


 Και το τι δε θα ‘δινα η έρμη νοικοκυρά, να δω εκπτώσεις και σε ότι πίνεται και τρώγεται….


Να κοσμούν τα ράφια των σούπερ μάρκετ οι ταμπελίτσες με τα μείον 20-30-40-50 και 60%…..


Το μόνο που μπορεί να γίνει εδώ είναι το βερεσέ λαϊκιστί, ή επί πιστώσει με τους οικονομικούς όρους της αγοράς….


Μάλιστα είναι κάτι το οποίο συμβαίνει ήδη….


Ρωτήστε τον μπακάλη της γειτονιάς σας ή τον κρεοπώλη της Δημοτικής Αγοράς, αλλά και κάθε καταστηματάρχη και θα σας πει πως έβγαλε από το χρονοντούλαπο της ιστορίας το τεφτέρι με τα βερεσέδια…..


Για αυτό σας λέω χαρά και εργασία, μπας και καταφέρουμε να περάσουμε με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες την επέλαση των ανατιμήσεων, που όσο και αν αρνείται ένα τέτοιο ενδεχόμενο η κυβέρνηση, ουδείς την πιστεύει ….


Και πώς να την πιστέψει όταν τα σενάρια περί αύξησης του ΦΠΑ εντείνονται τις τελευταίες μέρες μετά μάλιστα τις ασφυκτικές πιέσεις από την Κομισιόν για γρήγορο νοικοκύρεμα του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας …….;

Σχετικά Άρθρα

Back to top button