“Οι γιορτές συνεχίζονται…..”

Χρόνια Πολλά, εύχομαι η γέννηση του θεανθρώπου να αναπτέρωσε την ελπίδα και την αισιοδοξία σας…… Τα Χριστούγεννα πέρασαν, όχι όμως και οι γιορτές, οι οποίες συνεχίζονται…… Η Πρωτοχρονιά και τα Φώτα μας κρατούν ακόμη στο πνεύμα των γιορτών…. Το εορταστικό κλίμα έχει κατακλύσει για τα καλά τούτη τη στήλη….. Ως δια μαγείας έσβησαν όλα τα άσχημα, τα προβληματικά και τα περίεργα, τα βασανιστικά, η γκρίνια και η μιζέρια….

Χρόνια Πολλά, εύχομαι η γέννηση του θεανθρώπου να αναπτέρωσε την ελπίδα και την αισιοδοξία σας……


Τα Χριστούγεννα πέρασαν, όχι όμως και οι γιορτές, οι οποίες συνεχίζονται……


Η Πρωτοχρονιά και τα Φώτα μας κρατούν ακόμη στο πνεύμα των γιορτών….


Το εορταστικό κλίμα έχει κατακλύσει για τα καλά τούτη τη στήλη…..


Ως δια μαγείας έσβησαν όλα τα άσχημα, τα προβληματικά και τα περίεργα, τα βασανιστικά, η γκρίνια και η μιζέρια….


Δε βλέπω, δεν ακούω, δε μυρίζω τίποτε, παρά μόνο αυτά που με κάνουν να νιώθω παιδί…..


Λίγες μέρες απομένουν για να μας τελειώσουν και οι πιο χαρούμενες γιορτές του χρόνου, οπότε λέω να παραμείνω στο πνεύμα των ημέρων…..


Οι προσπάθειες που καταβάλω βέβαια είναι μεγάλες, καθώς μια δημοσιογραφική πένα δύσκολα αντιστέκεται στα θέματα της επικαιρότητας και όσα απασχολούν τον πολίτη….



όΜπορείς να αντισταθείς στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα…..;


Στην οικονομική κρίση και στην αύξηση της φτώχειας……;


Στα νέα τρομοκρατικά χτυπήματα….;


Στο σύγκρυο που διαπερνά το Μαξίμου με τον προϋπολογισμό και το πρόγραμμα Σταθερότητας…..;


Στα άγρυπνα και αυστηρά βλέμματα των οικονομολόγων του Κλιμακίου της Κομισιόν…..;


Τελικά δε θα ξέρουμε ποιος θα κυβερνά αυτή τη χώρα, ο Παπανδρέου ή η Κομισιόν, το Ecofin και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο……;


Αχ, και να ξέρατε πώς περιμένουν ένα στραβοπάτημά μας……


Για να μην αναφερθώ και στις αλλαγές του φορολογικού συστήματός……


Ξεκίνησε λέει η δημόσια κοινωνική διαβούλευση και στη σχετική ιστοσελίδα γίνεται χαμός…..


Σύννεφο πάνε οι προτάσεις και οι διαμαρτυρίες …..


Πείτε μου ποιος Έλληνας έχει φορολογική συνείδηση και ποιος αδιαμαρτύρητα θα βάλει το χέρι στην τσέπη για να πληρώσει …..; Κανείς ……


Και για αυτό δε φταίει ο Έλληνας, αλλά όλες οι κυβερνήσεις που έχουν περάσει μέχρι τώρα……


Γιατί δεν τολμούν να τα βάλουν με αυτούς που τα έχουν πολλά και δεν τα δηλώνουν….


Και καταφεύγουν στην εύκολη λύση, στους μισθωτούς, οι οποίοι όχι μόνο έχουν τα λίγα και τα δηλώνουν, αλλά είναι μονίμως και αυτοί που βάζουν το ληθαράκι για τη σωτηρία της εθνικής μας οικονομίας….  


Πώς λοιπόν μπορείς να αντισταθείς στα όσα ορατά και αόρατα αιωρούνται στον τόπο μας ….



όΛογικά δεν μπορείς να το πράξεις …..


Επειδή όμως σε τούτη τη ζωή πέρα από τη λογική υπάρχει και το συναίσθημα και η φαντασία, όλο και κάτι μπορεί να γίνει….


Μεταφερόμαστε λοιπόν για λίγο στη δική μας εικονική πραγματικότητα και στην οποία και θα παραμείνουμε μέχρι και τη στιγμή που θα τραγουδήσουμε το …πάει ο παλιός ο χρόνος…


Το 2009 βρίσκεται στα τελευταία του και όλοι τρέχουν να κλείσουν τις εκκρεμείς υποθέσεις τους ή να προετοιμάσουν το έδαφος για νέες κινήσεις πριν το νέο 2010 προβάλλει….


Σε πολλούς πάλι  η γιορτινή ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων και φυσικά της Πρωτοχρονιάς προκαλεί μελαγχολική διάθεση, όχι γιατί δε θα ήθελαν να νιώσουν τη χαρά των γιορτών αυτών, αλλά γιατί δεν μπορούν να αφεθούν λόγω του σκληρού αγώνα που δίνουν καθημερινά για τον άρτο τον επιούσιο….


Γιατί πολλοί δεν μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους αυτά που υποτίθεται ότι θα τους φέρει ο Αι Βασίλης ….


Πολλοί και ποικίλοι σίγουρα είναι οι λόγοι που μπορεί να σου προκαλέσει μελαγχολική διάθεση ακόμη και αν η γύρω σου ατμόσφαιρα  είναι πολύχρωμα φωτεινή και εορταστική….


Μια ανάλογη μελαγχολική διάθεση προσπάθησα να πνίξω και εγώ… 


Φρόντισα να επισκεφτώ την Ονειρούπολη της Δράμας και το σπιτάκι του Αι Βασίλη….



όΣτην πλατεία της πόλης, η οποία εδώ και ένα περίπου μήνα έχει κυριολεκτικά αλλάξει όψη, έχει μετατραπεί σε παραμυθένιο χωριό του Αι Βασίλη και μαζί με το καρουζέλ αποτελεί τον παράδεισο των παιδιών, μικρών και μεγάλων, έδιωξα μακριά τη μελαγχολική μου διάθεση….


Εκεί πήρα και την απόφαση να αφήσω για λίγο να με κατακλύσει το χαρούμενο συναίσθημα των γιορτών των Χριστουγέννων και να γίνω και εγώ παιδί μαζί με τα παιδιά μου…..


Ανεβήκαμε στο καρουζέλ, επισκεφτήκαμε τα σπίτια της σοκολάτας και της παραμυθούς, γευτήκαμε γλυκές γεύσεις, παίξαμε, ζωγραφίσαμε και φυσικά δεν παραλείψαμε να επισκεφτούμε και το σπίτι του κοκκινουσκούφη άγιου….



όΚαι αφού επιστρέψαμε στο σπίτι, βρήκα χρόνο να κάνω κάτι και για μένα, να βρω χρόνο και να δω μια ταινία, που ήθελα από πολύ καιρό να ξαναδώ……


Τον Βιολιστή στη Στέγη, μια μοναδική ταινία με διαχρονικά  και επίκαιρα μηνύματα….


Το κλασικό μιούζικαλ του Νόρμαν Τζουίσον που πήρε τρία Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και για τη μουσική του Τζον Γουίλιαμς, και δυο Χρυσές Σφαίρες της πρώτης προβολής του, παραμένει σύμβολο των παραδοσιακών αξιών και του θετικού πνεύματος…….


Αξίζει πραγματικά να τη δείτε …….γιατί είναι μια ταινία που καταπιάνεται με την αγάπη και το φόβο, την αφοσίωση και την άμυνα, την οδύνη και τη φτώχεια, την περηφάνια και την αξιοπρέπεια, που απηχεί σε κοινό όλων των ηλικιών και εθνοτήτων……

Σχετικά Άρθρα

Back to top button