Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΑ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΙΜΕΝΑ;

Η επιδείνωση των καιρικών φαινομένων ήδη γίνεται αισθητή από τους πολίτες και η Πολιτική Προστασία του Νομού και των Δήμων καλείται να προστατεύσει συνδράμοντας στους πολίτες αν αυτό απαιτηθεί. Σύμφωνα με τον κ. Παναγιώτη Ταρενίδη υπεύθυνο για την πολιτική προστασία του νομού Ξάνθης Εμφανίσθηκαν τα πρώτα χιόνια του χειμώνα στα ορεινά αλλά η κίνηση των αυτοκινήτων από και προς τον ορεινό όγκο πραγματοποιείται χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες. Παράλληλα η Νομαρχία έχει προμηθευτεί 500 τόνους αλάτι και είναι έτοιμη να ανταπεξέλθει στην παρουσίαση τυχών ακραίων καιρικών φαινομένων.

Η επιδείνωση των καιρικών φαινομένων ήδη γίνεται αισθητή από τους πολίτες και η Πολιτική Προστασία του Νομού και των Δήμων καλείται να προστατεύσει συνδράμοντας στους πολίτες αν αυτό απαιτηθεί.

 Σύμφωνα με τον κ. Παναγιώτη Ταρενίδη υπεύθυνο για την πολιτική προστασία του νομού Ξάνθης Εμφανίσθηκαν τα πρώτα χιόνια του χειμώνα στα ορεινά αλλά η κίνηση των αυτοκινήτων από και προς τον ορεινό όγκο πραγματοποιείται χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες. Παράλληλα η Νομαρχία έχει προμηθευτεί 500 τόνους αλάτι και είναι έτοιμη να ανταπεξέλθει στην παρουσίαση τυχών ακραίων καιρικών φαινομένων.


 Αναφέρει επίσης ότι σε συνεργασία με την περιφέρεια όλος ο μηχανολογικός εκχιονιστικός μηχανισμός είναι συντηρημένος και είναι έτοιμος να ανοίξει τους δρόμους αν παραστεί ανάγκη από τα χιόνια.


 Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ξάνθης κ. Κωνσταντινίδης αφού αναφέρει ότι η περιοχή μας ακόμη δεν έχει δοκιμαστεί σε ακραία καιρικά φαινόμενα, παρ όλα αυτά όμως με τις συνεργαζόμενες δημοτικές επιχειρήσεις ευελπιστούν ότι θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για να αισθάνεται ο δημότης ασφάλεια τονίζοντας πώς κατά την διάρκεια των ακραίων καιρικών φαινομένων δεν είναι απαραίτητο οι πολίτες να κινούνται άσκοπα.


 Ο Δήμαρχος Σταυρούπολης Γιώργος Καρασακαλίδης, επιβεβαίωσε το γεγονός ότι οι πρώτες χιονοπτώσεις έκαναν την εμφάνισή τους στις κορυφές της Ροδόπης και ανέφερε ότι ο Δήμος Σταυρούπολης, που τους χειμερινούς μήνες είναι πάντοτε σε επιφυλακή λόγω των συχνών ακραίων καιρικών φαινομένων, έτσι και φέτος είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα εμφανισθούν σε συνεργασία με την πολιτική προστασία της Νομαρχίας αλλά και των όμορων δήμων.


 


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button