“Ξέχασε τα πάντα ο κ. Κοντός;”

Ο κ. Κοντός, σε σημερινή του συνέντευξη σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, παραδέχθηκε επιτέλους και είπε κατά λέξη πως “Η Ν.Δ. πέρασε μια οδυνηρή ήττα την 4η του Οκτώβρη”.Δείχνει όμως να μην θέλει να καταλάβει σε τι ακριβώς οφείλεται αυτή η οδυνηρή ήττα. 50 ημέρες τώρα, δεν ακούσαμε από τον ίδιο, ούτε από κανέναν της προηγούμενης κυβέρνησης, μια παραπάνω κουβέντα για αυτή την “οδυνηρή ήττα”.

Ο κ. Κοντός, σε σημερινή του συνέντευξη σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, παραδέχθηκε επιτέλους και είπε κατά λέξη πως “Η Ν.Δ. πέρασε μια οδυνηρή ήττα την 4η του Οκτώβρη”.Δείχνει όμως να μην θέλει να καταλάβει σε τι ακριβώς οφείλεται αυτή η οδυνηρή ήττα. 50 ημέρες τώρα, δεν ακούσαμε από τον ίδιο, ούτε από κανέναν της προηγούμενης κυβέρνησης, μια παραπάνω κουβέντα για αυτή την “οδυνηρή ήττα”.


Δυστυχώς όμως, δείχνει να μην έχει καταλάβει ούτε και το αποτέλεσμα των εσωκομματικών διαδικασιών του κόμματός του, όπου χιλιάδες πολίτες, σε μια συμμετοχική διαδικασία που πρώτο το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου καθιέρωσαν πριν 6 χρόνια, ανέπνευσαν για πρώτη φορά ΑΕΡΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Που μπόρεσαν επιτέλους να εκφραστούν και καταδίκασαν αυτές ακριβώς τις παλαιοκομματικές συμπεριφορές με τις οποίες ο κ. Κοντός συνεχίζει να πορεύεται.


Δυστυχώς για όλους μας, διαστρεβλώνει αυτό το μήνυμα της βάσης της Ν.Δ., το οικειοποιείται και θεωρεί ότι ήταν… απλώς μια τυφλή εντολή για λαϊκίστικη και ανεύθυνη αντιπολίτευση προς την μόλις 50 ημερών κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, καταλογίζοντάς της “ανικανότητα”(!) και “ακυβερνησία”(!) την στιγμή που το νέο υπουργικό συμβούλιο έχει συνεδριάσει μέσα σε 50 μέρες περισσότερες φορές από ότι το αντίστοιχο Ν.Δ. μέσα σε 6 χρόνια!


Ξεχνά (ή δεν θέλει να θυμάται;) ότι και αυτός ήταν μέλος αυτού του υπουργικού συμβουλίου και άρα συνυπεύθυνος για την τραγική κατάσταση της χώρας μας;


– Τον ενοχλούν μάλιστα και τα ταξίδια του Γιώργου Παπανδρέου στο εξωτερικό. Διεθνείς επαφές με τις οποίες προσπαθεί να κερδίσει τον χαμένο χρόνο και το καταποντισμένο διεθνές κύρος της χώρας μας…


Ξεχνά προφανώς πως ο δικός του πρωθυπουργός ήταν αυτός που υποσχόταν ότι ο ίδιος θα έδινε τις μάχες στην Ευρώπη για τους αγρότες μας, αλλά ποτέ δεν πάτησε εκεί; Το ίδιο συνέβη και σε άλλους τομείς, όπως της οικονομίας, του τουρισμού κ.α


.- Τον ενοχλεί που αργεί η στελέχωση της δημόσιας διοίκησης, γιατί είχαν μάθει “εν κρυπτώ” και μέσα σε μία νύχτα να αλλάζουν 6.000 στελέχη, με “κολλητούς”, “κουμπάρους” και άσχετους με την εξουσία.


Δεν του αρέσει προφανώς που:


– Για πρώτη φορά οι πολίτες έμαθαν π.χ. το…αυτονόητο: ποιες και πόσες είναι οι θέσεις των Γενικών Γραμματέων.


– Για πρώτη φορά οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για προσφορά.


 – Για πρώτη φορά η επιλογή των Γενικών Γραμματέων γίνεται με δημοσιότητα και ελέγχεται. Ακόμη και οι αρνητικές κρίσεις που διατυπώνονται είναι κέρδος για τη δημοκρατία μας.


Γιατί; Διότι μας βοηθάνε όλους να βελτιώσουμε όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν στη διαδικασία. Αλλά η εποχή που μία κυβέρνηση διόριζε όπου ήθελε, όποιον ήθελε, χωρίς καμία διαφάνεια, καμία λογοδοσία, πέρασε ανεπιστρεπτί. Κάθε κυβέρνηση θα επιδιώκει να ψάχνει κατάλληλα πρόσωπα για κάθε θέση.


Αμετανόητος, χωρίς καμία διάθεση ακόμη και μετά τις εσωκομματικές τους εκλογές, να κάνει αυστηρή κριτική πρώτα στον εαυτό του και μετά στο κόμμα του. Σε τίποτα δεν έκανε λάθος. Ούτε στα συνεταιριστικά, ούτε στην ΕΒΖ, ούτε στον αγροτικό τομέα, ούτε και στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Ούτε και σε αυτά που του καταλογίζουν στελέχη του ίδιου του κόμματός του. Τέλειος σε όλα! Πιστεύει ότι οι πολίτες της Ξάνθης αλλά και της Ελλάδας πάσχουν από ομαδική παράκρουση ή στην καλύτερη… από αμνησία. Ας είναι έτσι…


Το ΠΑΣΟΚ είχε δεσμευθεί προεκλογικά ότι θα συνεχίσει την έρευνα για τα σκάνδαλα και την ανικανότητα της προηγούμενης κυβέρνησης, που πλήγωσαν τους πολίτες πανελλαδικά, αλλά και τοπικά, κατέστρεψαν την οικονομία και το διεθνές κύρος μας και… “χάρισαν” στην Ν.Δ. μια “οδυνηρή ήττα”. Αν η Ν.Δ. και ο κ. Κοντός “αρνούνται” να λάβουν το μήνυμα από τις εθνικές αλλά και τις εσωκομματικές τους εκλογές, το ΠΑΣΟΚ ως πραγματικός φορέας δημοκρατίας, το έλαβε.


Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΞΑΝΘΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button