«Μπήκα για να μείνω…άλλοι λάκισαν….»

Αιχμηρός και καταγγελτικός εμφανίστηκε κατά την επίσκεψή του στην Ξάνθη το περασμένο Σάββατο ο νομάρχης Θεσσαλονίκης και ένας εκ των τριών διεκδικητών της προεδρίας της Ν.Δ. την ερχόμενη Κυριακή, Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Ο κ. Ψωμιάδης έφτασε στην Ξάνθη στις 11 το πρωί-με δανεικό αυτοκίνητο, όπως χαρακτηριστικά είπε, αφού ο ίδιος έχει μόνο μηχανή- στα γραφεία της ΝΟΔΕ, Ν.Δ. , όπου εκεί τον υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της νομαρχιακής οργάνωσης Στέλιος Μωραϊτης, τα μέλη της ,καθώς στελέχη και φίλοι του κόμματος.

Αιχμηρός και καταγγελτικός εμφανίστηκε κατά την επίσκεψή του στην Ξάνθη το περασμένο Σάββατο ο νομάρχης Θεσσαλονίκης και ένας εκ των τριών διεκδικητών της προεδρίας της Ν.Δ. την ερχόμενη Κυριακή, Παναγιώτης Ψωμιάδης.


Ο κ. Ψωμιάδης έφτασε στην Ξάνθη στις 11 το πρωί-με δανεικό αυτοκίνητο, όπως χαρακτηριστικά είπε, αφού ο ίδιος έχει μόνο μηχανή- στα γραφεία της ΝΟΔΕ, Ν.Δ. , όπου εκεί τον υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της νομαρχιακής οργάνωσης Στέλιος Μωραϊτης, τα μέλη της ,καθώς στελέχη και φίλοι του κόμματος.


Στη συνάντησή αυτή στα γραφεία της ΝΟΔΕ του 2ου ορόφου, όπου είχαν γεμίσει ασφυκτικά τον κόσμο αλλά και υποστηρικτές του Βορειοελλαδίτη υποψηφίου, το παρόν έδωσε μεταξύ άλλων και ο Βουλευτής Ξάνθης, Αλέκος Κοντός.


Απευθυνόμενος στα μέλη και τους φίλους της Ν.Δ. που ήρθαν να τον δουν, ο κ. Ψωμιάδης σημείωσε πως η επιλογή του χώρου για τη συνάντησή τους , αν και αποδείχθηκε μικρός για να χωρέσει τον κόσμο που ήρθε για να τον ακούσει, έχει συμβολικό χαρακτήρα, καθώς αποτελεί το σπίτι του Νεοδημοκράτη.


«Δε συνηθίζω να ταλαιπωρώ τον κόσμο με μεγάλες συγκεντρώσεις , αφού δεν έχω ούτε σπόνσορες, ούτε χορηγούς, ούτε μηχανισμούς και υπόγεια ρεύματα. Εξάλλου εγώ λέω αλήθειες και οι αλήθειες ενοχλούν» σημείωσε με έμφαση στέλνοντας μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.


Ασκώντας σκληρή κριτική για τα όσα συμβαίνουν στην κούρσα της διαδοχής, αλλά και για τη λειτουργία της  Ν.Δ. ως κυβέρνηση, τόνισε πως ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια δε διστάζει να βγει μπροστά για να εκφράσει τη φωνή της βάσης, να πει αλήθειες, έστω και αν αυτές δεν αρέσουν πάντοτε στο κόμμα.


Με την καρδιά του μίλησε και στο πρόσφατο έκτακτο συνέδριο της Ν.Δ., όπως τόνισε και από την Ξάνθη, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς αιχμές και για τους συνυποψήφιους του «στο συνέδριο ένας μίλησε, οι άλλοι διάβασαν εκθέσεις ιδεών».


Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης επανέλαβε για μια ακόμη φορά πως είναι μαχητής της μαχόμενης δημοκρατίας, αυτόφωτος και αυτοδημιούργητος , ενώ σε ότι αφορά την υποψηφιότητα του τόνισε ότι ήρθε για να μείνει και δε θα κάνει πίσω, διευκρινίζοντας ότι δεν το κάνει για τον εαυτό του αλλά για τους ξεχασμένους και προδομένους Νεοδημοκράτες. «Μπήκαν για να μείνω και δε μένω για μένα αλλά για τον απλό και προδομένο νεοδημοκράτη. Κάποιοι νόμιζαν ότι θα λακίσω , άλλοι λάκισαν όμως. Δεν είμαστε για τα εύκολα, αλλά για τα δύσκολα».


Μάλιστα εξέφρασε την αισιοδοξία ότι μπορεί να είναι αυτός ένας από τους δυο υποψηφίους τη δεύτερη Κυριακή, αν ξυπνήσουν οι πολίτες της Βόρειας Ελλάδας.


Υπογράμμισε πως νιώθει τη στήριξη του απλού νεοδημοκράτη  στην δική του υποψηφιότητα. Δύναμή του είναι ο λαός και δε φοβάται κανέναν, προσθέτοντας χαρακτηριστικά «δε χρωστάω σε κανέναν, ούτε από εδώ, ούτε από εκεί. Παζάρια δεν κάνω με κανέναν».


Ενώ σε ότι αφόρα για το αν θα δώσει γραμμή στους υποστηρικτές του για το ποιον θα ψηφίσουν τη δεύτερη Κυριακή, τόνισε μεταξύ άλλων «Ποιος ξέρει ποιος θα είναι τη δεύτερη Κυριακή; Ίσως να είμαι και εγώ. Πάντως αυτό που λέω σε όλους, όπως θα πράξω και εγώ είναι να πάτε και να ψηφίσετε κατά συνείδηση. Άλλωστε  ο ελληνικός λαός, οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. δεν είναι αγέλη προβάτων, ας αποφασίσει ο καθένας μόνος του και να πράξει το λογικό για την παράταξη, για την πατρίδα, για την ενότητα».


Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης μιλώντας στα τοπικά στελέχη της Ν.Δ., υπογράμμισε πως η δική του υποψηφιότητα αποτελεί την καθαρή και γνήσια φωνή του Νεοδημοκράτη και  τη φωνή του Βορειοελλαδίτη για αυτό και τους κάλεσε να στηρίξουν την υποψηφιότητά του.


Στο μεταξύ με σκληρά  λόγια μίλησε για όλους εκείνους που οδήγησαν την παράταξη στην ήττα και έδωσαν τη δυνατότητα σε ένα ανίκανο ΠΑΣΟΚ να έρθει στην εξουσία.


Τόνισε πως η κυβέρνηση της Ν.Δ. ήταν μακριά από το λαό, από τη βάση του κόμματος και δεν την άκουγε « η κυβέρνηση έκλεισε πόρτες και τηλέφωνα και με πόνο το λέω. Ήμασταν νεροκουβαλητές, χειροκροτητές και μια κάστα άκαπνων, ανίκανων, τραγικών ανθρώπων μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση και δώσαμε την εξουσία σε ένα ΠΑΣΟΚ που δεν υπήρχε».


Όσο για τα αίτια της ήττας της Ν.Δ. δεν ήταν οι άλλοι, αλλά οι ευθύνες θα πρέπει να αναζητηθούν στο εσωτερικό της. Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη ήταν οι αλαζονικές συμπεριφορές, η απουσία ενός ανθρώπινου προσώπου, η ανύπαρκτη επικοινωνιακή προβολή και η προβολή του έργου.


Στενοχωρημένος και ενοχλημένος δήλωσε για την τωρινή εικόνα που παρουσιάζει η Ν.Δ. αλλά και για την κόντρα των δύο συνυποψηφίων που έχουν αναπτύξει στην κούρσα για την ηγεσία, ζητώντας να χαμηλώσουν οι τόνοι.


Από τη δική του πλευρά η υποψηφιότητά του και η πορεία του σε αυτή την κούρσα αποτελεί το καλύτερο ταξίδι που δεν το χαρίζει σε κανέναν.


Τόνισε ότι στη Ν.Δ. πρέπει να υπάρξουν νέες δομές και να εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο και ευρωπαϊκό κόμμα, που οι αποφάσεις θα πρέπει να παίρνονται από τα βάση προς τα πάνω. Η κορυφή όχι μόνο να ακούει τη βάση, αλλά να την υπακούει.


Παρά τον προβληματισμό του για την άσχημη εικόνα και που βγάζει προς τα έξω η Ν.Δ. όλο αυτό το διάστημα και τους υψηλούς εσωκομματικούς τόνους, ο κ. Ψωμιάδης δηλώνει αισιόδοξος για την επόμενη μέρα και την ενότητα της Ν.Δ..


Ενώ στο ερώτημα για το αν τίθεται θέμα ιδεολογίας  σημείωσε «είμαστε πολυσυλλεκτικό κόμμα, είμαστε μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και όλοι το ίδιο λέμε. Δεν έχουμε πρόβλημα ιδεολογίας. Εμείς πρέπει να αλλάξουμε και να αγαπήσουμε τη Ν.Δ.   


Τέλος εξέφρασε τη στήριξή του στα παιδιά του Stage, και κατήγγειλε την κατάργηση των υπουργείων Μακεδονίας-Θράκης και Αιγαίου.


Αναχώρησε από την Ξάνθη λίγο μετά το  μεσημέρι και αφού πρώτα επισκέφθηκε τη Δημοτική Αγορά και το παζάρι, που εκεί συνομίλησε πολίτες ανταλλάσοντας απόψεις.


 


                                                                                           Δέσποινα Γκούμα   

Σχετικά Άρθρα

Back to top button