Η ΟΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ ΖΗΤΑ ΑΠΌ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

Λόγω των έργων της πλατείας τα τουριστικά λεωφορεία πρώτον χάνουν τον προσανατολισμό τους και δεύτερον δεν έχουν συγκεκριμένους χώρους στάθμευσης. Το γεγονός αυτό δυστυχώς μεταδίδεται εύκολα και έχει ανακόψει το τουριστικό ρεύμα στην πόλη μας. Για πολλά χρόνια γινόταν αλλά και τώρα ακόμα γίνεται προσπάθεια ανάδειξης του τόπο μας ως τουριστικού προορισμού από πλευράς Δήμου και Νομαρχίας και μπορούμε να πούμε ότι το πετύχαμε αυτό σε μεγάλο βαθμό με αποτέλεσμα η Ξάνθη μας να είναι ο πρώτος προορισμός στη Περιφέρεια μας.

Λόγω των έργων της πλατείας τα τουριστικά λεωφορεία πρώτον χάνουν τον προσανατολισμό τους και δεύτερον δεν έχουν συγκεκριμένους χώρους στάθμευσης. Το γεγονός αυτό δυστυχώς μεταδίδεται εύκολα και έχει ανακόψει το τουριστικό ρεύμα στην πόλη μας.


Για πολλά χρόνια γινόταν αλλά και τώρα ακόμα γίνεται προσπάθεια ανάδειξης του τόπο μας ως τουριστικού προορισμού από πλευράς Δήμου και Νομαρχίας και μπορούμε να πούμε ότι το πετύχαμε αυτό σε μεγάλο βαθμό με αποτέλεσμα η Ξάνθη μας να είναι ο πρώτος προορισμός στη Περιφέρεια μας.


Δυστυχώς όμως κ. Δήμαρχε η συνένωση των πλατειών έγινε χωρίς καμία μελέτη και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δε προβλέφτηκαν χώροι εξυπηρέτησης των τουριστικών λεωφορείων, με αποτέλεσμα όλοι οι οδηγού αυτών να δυσανασχετούν για την επίσκεψη τους στην πόλη μας. Η συγκεκριμένη ενοποίηση έρχεται να ακυρώσει όλες τις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από όλους για προσέλκυση εσωτερικού τουρισμού.


Θέλοντας εμείς οι Επαγγελματίες – Βιοτέχνες – Έμποροι να αρθεί αυτή η δυσκολία προσέγγισης των τουριστικών λεωφορείων, ζητάμε από εσάς κ. Δήμαρχε να επιλύσετε σε σύντομο χρόνο αυτό το πρόβλημα. Για να βοηθήσουμε δε προτείνουμε ως χώρους αποβίβασης των επιβατών – τουριστών δύο θέσεις στη πλατεία Ελευθερίας επί της 28ης Οκτωβρίου και μία θέση μπροστά από τη Λέσχη Αξιωματικών στη κεντρική πλατεία. Πρέπει όμως οι συγκεκριμένοι χώροι να είναι καθαροί από παρκαρισμένα αυτοκίνητα μερίμνη του Δήμου και της τροχαίας. Επιπλέον να τοποθετηθούν καθοδηγητικές πινακίδες στις εισόδους της πόλης μας με τα τηλέφωνα της Δημοτικής αστυνομίας που θα μπορέσουν σε περίπτωση που τους ζητηθεί να οδηγήσουν τα λεωφορεία στις ανωτέρω θέσεις. Και όλα αυτά βέβαια πρέπει να ανακοινωθούν στα τουριστικά γραφεία όλης της χώρας.


Στους δύσκολους καιρούς που περνάμε και ο τζίρος των καταστημάτων της πόλης μας είναι πεσμένος η θα είναι κρίμα και άδικο να χάσουμε το τουριστικό προϊόν που μας αναλογεί και το οποίο αναμένουμε όλοι εναγωνίως.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Ο Πρόεδρος  ΤΣΙΑΚΙΡΟΓΛΟΥ Σ.


Ο Γεν. Γραμματέας ΜΠΑΤΖΑΚΙΔΗΣ Γ.


Κοινοποίηση:


1.- κ. Νομάρχη Ξάνθης


2.- κ. Αστυνομικό Διευθυντή Ξάνθης


3.- Δημοτική αστυνομία


4.-Τουριστικά γραφεία Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button