Υπό δημοπράτηση το Νηπιαγωγείο Γενισέας

Με αφορμή τη συζήτηση και τα δημοσιεύματα περί την ανάγκη κατασκευής νηπιαγωγείου στη Γενισέα, θεωρούμε αναγκαίο να διευκρινιστεί ότι, πριν το τέλος του έτους θα έχει δημοπρατηθεί, μετά από μεγάλη προσπάθεια τακτοποίησης γραφειοκρατικών ζητημάτων και προβλημάτων.

Με αφορμή τη  συζήτηση και τα δημοσιεύματα περί την ανάγκη κατασκευής νηπιαγωγείου στη Γενισέα, θεωρούμε αναγκαίο να διευκρινιστεί ότι, πριν το τέλος του έτους  θα έχει δημοπρατηθεί, μετά από μεγάλη προσπάθεια  τακτοποίησης γραφειοκρατικών ζητημάτων και προβλημάτων.


Το νηπιαγωγείο θα έχει επιφάνεια μεγαλύτερη των 300τ.μ. και τρεις κύριες αίθουσες για τη στέγαση των νηπίων, θα είναι δε υπερσύγχρονο από κάθε πλευρά, παρότι δεν συμπεριλαμβάνονταν   στις εισηγήσεις της Α/θμιας Εκπαίδευσης για ανέγερση.  ΄Εχει εγγεγραμμένο προϋπολογισμό δημοπράτησης  500.000 ευρώ από το 2008.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 


Για το σύνολο της σχολικής στέγης, παρά τις σποραδικές αιτιάσεις κάποιων, για λόγους  μάλλον πολιτικούς, υπενθυμίζουμε ότι κατά τα τελευταία 10 χρόνια περίπου, από το 1999 έως σήμερα, παραδόθηκαν περισσότερες από 400 αίθουσες στη χρήση των μαθητών και παρά την αύξηση του πληθυσμού, τις πιέσεις από την αστικοποίηση, βρισκόμαστε στο καλύτερο σημείο της ιστορίας της σχολικής στέγης.


Αναφορικά με άλλη συζήτηση που έγινε περί των εγκαταστάσεων του 2ου και του 3ου ΕΠΑΛ, πρώην ΤΕΕ, ότι στεγάζονται περισσότερες σχολικές μονάδες, θυμίζω ότι μόλις πριν 2 χρόνια παραδώσαμε ένα καινούργιο κτίριο και ανακατασκευάσαμε εκ βάθρων το διπλανό 12θέσιο κτίριο το οποίο ήταν σε άθλια κατάσταση.


Από την υστέρηση, την  υποβάθμιση, τη διπλοβάρδια, βρεθήκαμε να  έχουμε περισσότερες από τις μισές αίθουσες σύγχρονες, άνετες, να λειτουργούμε σε μια βάρδια και να απομένουν δευτερεύουσας μορφής ελλείψεις. Ήδη έχουμε υπογράψει σύμβαση για την επέκταση του Δημοτικού Σχολείου Εχίνου κατά 6 αίθουσες, απομένει η δημοπράτηση.


Περιμένουμε τον ΟΣΚ να προχωρήσει στην κατασκευή του 12ου  Δημοτικού Σχολείου  Κιμμερίων και του 6θέσου 16ου Δημοτικού Σχολείου,  παρά τη Λεωφόρο Στρατού, που προγραμματίσαμε. Αναμένουμε τις εντάξεις του ΠΕΠ για να συμπεριλάβουμε το 18ο Δ.Σ. Ξάνθης.


Ταυτοχρόνως εργαζόμαστε εντατικά για την εξεύρεση πόρων προς αγορά των οικοπέδων επιφάνειας 27.000 τ.μ. για κατασκευή Νηπιαγωγείου, Δημοτικού  Σχολείου, Γυμνασίου,  και του 4ου Λυκείου στην περιοχή ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ, ενώ προχωρούμε στην ολοκλήρωση της μελέτης για το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο .


Σχετικά ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης δήλωσε:


“Παρά το γεγονός ότι ουδέποτε υπήρχαν και ουδέποτε μας εδόθησαν επαρκείς πόροι, έγινε εφικτό , με σκληρή δουλειά, το νοικοκύρεμα της σχολικής στέγης στο Νομό, κάτι για το οποίο είμαστε πλέον υπερήφανοι.


Οι Κυβερνήσεις οφείλουν να εξασφαλίζουν επαρκείς πόρους για την Παιδεία και ειδικά για τη σχολική στέγη που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την παροχή της.


Εμείς σταθερά και διαχρονικά διεκδικούμε και μέχρι τώρα έχουμε επιτύχει το καλύτερο για το Νομό Ξάνθης.  Συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό”.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ


Σχετικά Άρθρα

Back to top button