«Ήρθε και έδεσε το γλυκό τοπικά στη ΝΔ …..»

Η πρόσφατη εκλογική πανωλεθρία της Ν.Δ. τοπικά, αντί να ταρακουνήσει τα στελέχη της και να δρομολογήσει άμεσα διαδικασίες ανασύνταξης των δυνάμεων της, αρχικά μέσα από την αναζήτηση και καταλογισμό ευθυνών και εν συνεχεία ενός ανοιχτού διαλόγου που θα θέσει εκ νέου σε γερές βάσεις την παράταξη στο νομό και θα βάλει φρένο στην εσωστρέφεια, πυροδότησε τη «μετωπική» σύγκρουση των δυο στρατοπέδων του κόμματος ……

Η πρόσφατη εκλογική πανωλεθρία της Ν.Δ. τοπικά, αντί να ταρακουνήσει τα στελέχη της και να δρομολογήσει άμεσα διαδικασίες ανασύνταξης των δυνάμεων της, αρχικά μέσα από την αναζήτηση και καταλογισμό ευθυνών και εν συνεχεία ενός ανοιχτού διαλόγου που θα θέσει εκ νέου σε γερές βάσεις την παράταξη στο νομό και θα βάλει φρένο στην εσωστρέφεια, πυροδότησε τη «μετωπική» σύγκρουση των δυο  στρατοπέδων του  κόμματος ……


Των δυο πολιτικά αντιπάλων του ίδιου κόμματος……


Τσαλίδης εναντίον Κοντού και Κοντός εναντίον Τσαλίδη…..


Δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία το ποιος έκανε την αρχή…..


Σημασία έχει ότι το κλίμα που έχει δημιουργηθεί δυναμιτίζει και τραυματίζει την ήδη πληγωμένη ενότητα του κόσμου της Ν.Δ. τοπικά…..


 


Ο χρόνος που επέλεξε ο κ. Φίλιππος Τσαλίδης, πανεπιστημιακός του ΔΠΘ και πρώην Βουλευτής Ξάνθης να καταγγείλει το «σάπιο σύστημα» τοπικά που υποστηρίζεται και λειτουργεί με την άδεια στελεχών της παράταξης στην Ξάνθη ήταν αν μη τι άλλο άκαιρος…..


Και το μόνο που κατάφερε ήταν να πλήξει την πολιτική εικόνα του ίδιου και όχι να αναδείξει το μέγεθος του προβλήματος, που όντως υπάρχει, εξάλλου αποδεικνύεται και από το τελευταίο εκλογικό αποτέλεσμα, το 26% που εισέπραξε τοπικά η Ν.Δ. …..


Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Φίλιππος Τσαλίδης δε βγήκε μόνο τώρα να μιλήσει για τα κακώς κείμενα και το «ιδιότυπο σύστημα» εξουσίας, πλούτου, πολιτικής δύναμης που δημιουργούσε προσδοκίες στους Ξανθιώτες ψηφοφόρους της Ν.Δ. , αλλά και να εκβιάζει και να απειλεί ….


Και ως βουλευτής είχε βγει ανοικτά και είχε ταχθεί κατά του συγκεκριμένου συστήματος καταγγέλλοντας τα όσα συνέβαιναν με το θέμα των πρώην συνεταιριστικών εργοστασίων, τα οποία οδηγήθηκαν τελικά στο κλείσιμο….


 


Είναι γνωστή η κόντρα που υπάρχει ανάμεσα στα δυο ηγετικά πολιτικά στελέχη της Ν.Δ. , ανάμεσα στον πρώην Βουλευτή Τσαλίδη και στον πρώην υπουργό και νυν Βουλευτή Κοντό……


Το ζητούμενο είναι πού θα οδηγήσει την παράταξη τοπικά αυτή η κόντρα…..


Γιατί και οι δυο έχουν τη συμπάθεια και τη στήριξη της βάσης, άλλος σε μεγαλύτερο και άλλος σε μικρότερο βαθμό……


Μπορεί ο κ. Τσαλίδης να θυσίασε όπως λέει τη βουλευτική του έδρα για να αναδείξει αυτό το σάπιο κλίμα στην τοπική Ν.Δ., στηριζόμενος πιθανότατα και από την πλειοψηφία των απλών ψηφοφόρων της Ν.Δ., ωστόσο το ερώτημα είναι αν πέτυχε το στόχο ή αν αυτή η κίνηση του θα αποβεί τελικά προς όφελος του συνόλου της παράταξης ……


Γιατί., όπως και να το κάνουμε ο κ. Κοντός είναι και πάλι βουλευτής, οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας τον εμπιστεύτηκαν και πάλι και μάλιστα δεν ήταν και λίγοι, παρά τον πόλεμο που ο ίδιος δέχτηκε, όπως χαρακτηριστικά έχει τονίσει κατ’ επανάληψη…..


Επίσης ο Αλέκος Κοντός έχει και τη στήριξη της πλειοψηφίας των κομματικών στελεχών του νομαρχιακού οργάνου της Ν.Δ., αλλά και αιρετών που ανήκουν στο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης…..


 


Άρα αυτή τη στιγμή στην Ξάνθη, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως υπάρχουν δυο στρατόπεδα, που τους επικεφαλής τους χωρίζει ωκεανός, τα οποία έχουν ένα κοινό παρανομαστή που λέγεται Ν.Δ. και φυσικά αγώνας για να κερδίσει η παράταξη το χαμένο έδαφος……


Και το ερώτημα είναι πώς θα επιτευχθεί αυτό, όταν υπάρχουν αλληλομαχαιρώματα, διαφωνίες και όχι το απαραίτητο συστατικό της επιτυχίας, που είναι η ενότητα και η συστράτευση στον κοινό αγώνα για ανάκτηση κα πάλι της χαμένης εμπιστοσύνης του κόσμου στο πρόσωπο της Ν.Δ  και των ανθρώπων της και της αύξησης των ποσοστών ……;


Ο Τσαλίδης ως μοναχικός καβαλάρης, ως ένας άλλος Λούκι Λουκ, από τη μια και ο Κοντός με την πλειοψηφία των κομματικών στελεχών που τον στηρίζουν, αλλά και με την εξουσία και το ρόλο που του δίδει το βουλευτικό του αξίωμα από την άλλη, θα καταφέρουν να αναστρέψουν το αρνητικό κλίμα τις Νέας Δημοκρατίας και να την οδηγήσουν στην εικόνα που είχε πριν από μια δεκαετία περίπου, όπου όλος ο νομός βάφονταν με το γαλάζιο χρώμα…..;


Κομμάτι δύσκολο ……


 


Και είναι δύσκολο γιατί δεν υπάρχει εκείνο το αντίβαρο που θα κατορθώσει να γεφυρώσει το χάσμα και να λειτουργήσει ενωτικά κρατώντας ίσες αποστάσεις και από τους δυο……


Και από τον Τσαλίδη που καταγγέλλει σάπιο σύστημα και εξαγορά συνειδήσεων και από τον Κοντό που κατηγορεί για λιποταξία και λασπολογία ……


Η βάση της Ν.Δ. περιμένει άλλα από τα ηγετικά του στελέχη……


Και σε αυτό ευθύνεται και η ΝΟΔΕ Ν.Δ. που δεν φρόντισε να κρατήσει ισορροπίες…..


Ποτέ δεν είναι αργά, καιρός να το πράξει τώρα, ξεκινώντας επιτέλους τον ανοιχτό απολογισμό για τα αίτια της εκλογικής πανωλεθρίας…..


Γιατί η αλήθεια είναι πως το Βατοπαίδι δεν ήταν αιτία, αλλά το κερασάκι στην τούρτα της ήττας…..


Τα πολιτικά παιχνίδια αυτών που διεκδικούν θέσεις εξουσίας δεν έχουν χώρο και θέση στη βάση της Ν.Δ. τοπικά……


Και ευτυχώς  ο κόσμος της Ν.Δ. έχει μάθει πλέον να κρίνει και ανάλογα να πράττει….


Και αυτό θα φανεί πολύ σύντομα, με την ανάδειξη του νέου αρχηγού του κόμματος…..


 


«Η ενημέρωση διώχνει τον πανικό…..»


 


Φουντώνει η πανδημία γρίπης και μαζί και ο δικός μου πανικός…..


Όσο και αν θέλω να δείξω πως δε με σκιάζει η γρίπη των χοίρων και  σφυρίζω αδιάφορα για τα όσα προβάλλονται από τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, τελικά ο φόβος υπάρχει, έστω και αν προσπαθώ να τον καταχωνιάσω στην άκρη του υποσυνείδητου μου ……


Και ως συνήθως ένα απρόσμενο γεγονός όταν σου χτυπά την πόρτα σου, που συνδέεται κατά κάποιο τρόπο με τον ιό Η1Ν1, τότε ο φόβος αναδύεται και ο πανικός κάνει την εμφάνισή του…..


Κάπως έτσι συνέβη και με ‘μένα…..


Με την ιδιότητα της μάνας-μητέρας –μαμάς, όπως έχω γράψει κατ’ επανάληψη- η αγωνία ελλοχεύει μέσα μου καθημερινά και αυξάνεται όσο πλησιάζει  ο χειμώνας και πέφτει η θερμοκρασία……


Γιατί ως γνωστόν η νέα αυτή γρίπη αγαπά τις χαμηλές θερμοκρασίες γιατί βοηθούν στην εξάπλωσή της …..


Και στην περιοχή μας ευτυχώς ή δυστυχώς το τσουχτερό κρύο πρωταγωνιστεί τις περισσότερες μέρες του χειμώνα……


 


Αφού λοιπόν ευνοεί και το κλίμα μας την εξάπλωση του ιού καταλαβαίνεται τι συμβαίνει όλες αυτές τις μέρες  και τι εξελίξεις θα έχουμε με τη γρίπη των χοίρων……


Ο εφησυχασμός που είχα για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, του τύπου μπόρα είναι θα περάσει, γρίπη είναι θα περάσει, έληξε απότομα όταν προχθές το βράδυ έρχεται ο γιος μου από το φροντιστήριο και μου λέει ….. «μαμά η καθηγήτριά μας είπε ότι στο σχολείο που πηγαίνει η αδερφή μου διαπιστώθηκε κρούσμα της νέας γρίπης»….


Κάγκελο εγώ…..καλά εγώ τι κάνω…..; Πού βρίσκομαι ….; Γιατί δεν ενημερώθηκα….;


Όλα τόσα αψήφιστα παίρνονται σε τούτη τη ζωή; Σκέφτηκα……


Οι παραπάνω ερωτήσεις μου γεννήθηκαν από την πρώτη αντίδραση, που ήταν αυτή του πανικού…..


Όταν όμως πρυτάνευσε η λογική, σκέφτηκα μήπως τελικά είναι μια άλλη είδηση ράδιο αρβύλα, όπως είχε συμβεί και με το 1ο Γυμνάσιο πριν από μερικές ημέρες;…..


Το πιο σωστό ήταν να επιβεβαιώσω το υποτιθέμενο γεγονός……


Άρχισαν τα σχετικά τηλέφωνα και  από την απέναντι γραμμή άρχισαν οι διαψεύσεις και οι καθησυχαστικές δηλώσεις…..


Τώρα αν με ηρέμησαν ή όχι, από το θέμα και μόνο τούτης της στήλης, αλλά και από την επαναφορά μου  σε αυτό  λίγες μέρες μετά από το ερώτημα που σας απεύθυνα για το ποιος τελικά θα κάνει το εμβόλιο της γρίπης των χοίρων, καταλαβαίνεται πως όχι….


 


Την επομένη λοιπόν, μόλις ξημέρωσε αποφάσισα να αφήσω κατά μέρος τις επίσημες αρχές και να ρωτήσω την παιδίατρό μου για το τι τελικά συμβαίνει στα σχολεία……


Δε γίνεται να έχουμε κρούσματα στους γειτονικούς μας νομούς, Ροδόπης και Έβρου, σχολεία και τάξεις να κλείνουν και εμείς να έχουμε μείνει ανέγγιχτοι από τη νέα γρίπη…..


Ο παραπάνω προβληματισμός τριβελίζει το μυαλό τις τελευταίες μέρες…..


Για αυτό και άρχισα να είμαι δύσπιστη στις  καθησυχαστικές δηλώσεις των αρμοδίων….


Και  δικαιολογημένη τελικά ανησυχία μου επιβεβαιώθηκε, από τα όσα μου είπε η γιατρός των παιδιών μου…..


Ναι υπάρχουν κρούσματα της νέας γρίπης, έχουν γίνει οι πρώτες εξετάσεις, ωστόσο δεν έχουν ολοκληρωθεί στα επόμενα στάδια που προβλέπεται για να υπάρξει επιβεβαίωση των κρουσμάτων…..


Το ενθαρρυντικό είναι ότι όλα τα κρούσματα της νέα γρίπης είναι ήπιας μορφής για αυτό και δεν ανακοινώθηκε τίποτε…..


 


Τα συμπτώματα δεν ήταν και είναι  ιδιαίτερα έντονα και μοιάζουν πολύ  με αυτά της κοινής γρίπης, οπότε και όλα μέχρι στιγμής κυλούν ομαλά με τη λήψη των προβλεπόμενων μέτρων θεραπείας, προστασίας και πρόληψης για να μην κολλήσουν και άλλα παιδιά….


Γεγονός είναι πως όσο περνούν οι μέρες οι απουσίες μαθητών από τις σχολικές αίθουσες αποτελούν πιο συχνό φαινόμενο…..


Πολλοί γονείς προτιμούν τα παιδιά τους έστω και με ένα απλό απύρετο κρυολόγημα να τα κρατούν στο σπίτι και για προληπτικούς λόγους, αλλά και για να προστατέψουν και τα υπόλοιπα παιδιά…..


Προσωπικά δε θέλω να σπείρω τον πανικό, ακόμη και αν έφτασε στα αυτιά μου ότι η έκτη τάξη  ενός σχολείου της Ξάνθης   δε θα λειτουργήσει σήμερα  για το γνωστό λόγο….


Άλλωστε είναι γνωστό σε όλους ότι έχει νοσήσει το 2-3% του πληθυσμού της χώρας, ενώ ενδέχεται τα κρούσματα χωρίς κραυγαλέα συμπτώματα να φτάνουν και τα 2εκατομμύρια , σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας…..


Πολύ περισσότεροι από 200.000 Έλληνες έχουν ήδη προσβληθεί από τη νέα γρίπη……


Η ευχή είναι να την περάσουν όσο πιο ήπια γίνεται και φυσικά να μην υπάρξει καμία μετάλλαξη του ιού…….


Πάντως η πανδημία βρίσκεται σε φάση κορύφωσης και η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου και το ΚΕΕΛΠΝΟ να κάνουν έκκληση στον κόσμο για συμμετοχή στο πρόγραμμα εμβολιασμού…..


Όσο για τη στήλη αυτή απευθύνει έκκληση προς τις διευθύνσεις των σχολείων όλων των βαθμίδων  να ενημερώνουν όλους τους γονείς για το τι πραγματικά συμβαίνει στο σχολείο όπου φοιτούν τα παιδιά τους….


Εγώ προσωπικά θα ήθελα μια εβδομαδιαία ανακοίνωση του διευθυντή του σχολείου, όπου θα μας ενημερώνει για το πόσα περιστατικά είχαμε, πόσα ήταν ήπια μορφής και μετά από πόσες ημέρες επέστρεψαν στο σχολείο, αλλά και σε τι βαθμό επαγρύπνησης θα πρέπει κάθε φορά να βρίσκονται οι γονείς και πώς θα μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπισης μιας όχι και τόσο ευχάριστης εξέλιξης…..


Γενικά θα ήθελα περισσότερη ενημέρωση για να μπορώ να διαχειριστώ καλύτερα τον πανικό που με έχε καταλάβει και είναι πέρα από τις δυνάμεις και τη λογική μου….


Και που πιστεύω πως δεν είμαι η μοναδική σε αυτή τη θέση……    



 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button