Τι γίνεται με τη γρίπη στα ορεινά των Νομών Ξάνθης και Ροδόπης;

Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν οι επιστήμονες σχετικά με την γρίπη Α καθώς όλο και περισσότερα κρούσματα κάνουν την εμφάνιση τους κυρίως σε σχολικές μονάδες. Από τη μία η πτώση της θερμοκρασίας και από την άλλη η διασπορά του ιού έχει αρχίσει να προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις. Μάλιστα ενας 42χρονος, που είχε βγει θετικός στον ιό της νέας γρίπης, απεβίωσε λόγω καταπληξίας και οξείας καρδιακής ανεπάρκειας.

Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν οι επιστήμονες σχετικά με την γρίπη Α καθώς όλο και περισσότερα κρούσματα κάνουν την εμφάνιση τους κυρίως σε σχολικές μονάδες. Από τη μία η πτώση της θερμοκρασίας και από την άλλη η διασπορά του ιού έχει αρχίσει να προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις. Μάλιστα ενας 42χρονος, που είχε βγει θετικός στον ιό της νέας γρίπης, απεβίωσε λόγω καταπληξίας και οξείας καρδιακής ανεπάρκειας. Αναμένεται η ιατροδικαστική έκθεση για να διαπιστωθεί αν ο ιός είχε επιδεινώσει την κατάστασή του. Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, απεβίωσε μία έφηβη 16 ετών με οξεία λεμφογενή λευχαιμία, που είχε νοσήσει πριν δύο μήνες με τη νέα γρίπη. Τα παραπάνω γεγονότα δείχνουν ότι μπορεί να υπάρχουν μέτρα προφύλαξης αλλά σε περίπτωση που ένας οργανισμός είναι αδύναμος τότε μπορεί το περιστατικό να έχει τραγική κατάληξη.


Σε χώρες που ο χειμώνας είναι πιο βαρύς τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται είναι δρακόντεια. Η Ουκρανία ζητάει επείγουσα βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα σε φάρμακα και ιατρικό εξοπλισμό για την αντιμετώπιση της επιδημίας νέας γρίπης που έχει τρομοκρατήσει τη χώρα. Επιβάλλονται ορισμένα από τα πιο αυστηρά μέτρα παγκοσμίως με απαγόρευση στις δημόσιες συναθροίσεις, καθολικό κλείσιμο σχολείων και περιορισμούς στα ταξίδια. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βίκτορ Γιουστσένκο ζήτησε επείγουσα βοήθεια με επιστολές προς τους ηγέτες γειτονικών χωρών, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ.


Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εμφανίστηκαν κρούσματα της νόσου κυρίως στους Νομούς Ροδόπης και Έβρου τα οποία μέχρι στιγμής εξελίχθησαν ομαλά. Τίθεται όμως τώρα ένα σημαντικό ερώτημα το οποίο ζητάει απαντήσεις. Μπορεί τα μέτρα που λαμβάνονται να επαρκούν έως τώρα αλλά τι γίνεται στις ορεινές περιοχές των Νομών Ξάνθης και Ροδόπης με τα μέτρα αυτά; Οι επιδημιολογικές μελέτες που έχουν γίνει κατά καιρούς έχουν ληφθεί υπόψη για την μετάδοση του ιού στην περιοχή; ελέγχει κανείς για την εφαρμογή των μέτρων αυτών;


ΔημήτρηςΘ.Καστώρης



 


Συνεστίαση του Ροταριανού


Ομίλου Ξάνθης


‘Η αρχαία Εγνατία Οδός και οι σταθμοί της στην Ξάνθη: Τόπειρος-Cosinto-Στάβλοι του Διομήδη-Μαξιμιανούπολη’, είναι το θέμα το οποίο θα αναπτύξει στη διάρκεια συνεστίασης του Ροταριανού Ομίλου Ξάνθης, ο κ. Νικόλαος Μερκούρης, πολιτικός μηχανικός, απόφοιτος του Α.Π.Θ.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, στις 21:00, στο ξενοδοχείο ΝΑΤΑΣΑ.


Στη σύντομη περίληψη του ενδιαφέροντος θέματος που θα αναπτύξει ο προσκεκλημένος του Ροταριανού ομίλου, κ. Μερκούρης, ο Όμιλος, προϊδεάζοντας τα μέλη και τους φίλους του που καλεί να παραστούν στη συνεστίαση, αναφέρει:’Όταν οι Ρωμαίοι αποφάσισαν να κατασκευάσουν έναν από τους πιο σημαντικούς δρόμους για να συνδέσουν στρατιωτικά την Αδριατική με τον Ελλήσποντο, δεν ξέφυγαν και πολύ από τα ίχνη του προρωμαϊκού δικτύου που εκτεινόταν ανάμεσα στις Αδριατικές χώρες και στο Αιγαίο φθάνοντας, πιθανόν, μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα, κάτι που αναφέρει και ο Αριστοτέλης. Γι αυτό δεν αποτελούν έκπληξη προϊστορικοί και μεταγενέστερων εποχών οικισμοί που αποκαλύπτουν οι ανασκαφές των τελευταίων χρόνων, με αφορμή τη χάραξη της σύγχρονης Εγνατίας Οδού, η οποία αποτέλεσε για πάνω από 2.000 χρόνια τον πρώτο οδικό άξονα όπως νοείται στις μέρες που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην τύχη της Ρώμης και όλων των άλλων δυνάμεων που κυριάρχησαν στα Βαλκάνια  


  



Κασναφέρης:


“Μπορούμε   την πρόκριση”


Την πίστη ότι η Skoda Ξάνθη θα καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ολυμπιακού Βόλου, με τoν οποίο κληρώθηκε στην 5η φάση του Κυπέλλου Hellas OnLine, εξέφρασε ο Γιώργος Κασναφέρης.


“Το κύπελλο είναι ένας θεσμός με τις δικές του ιδιαιτερότητες και με τους δικούς του κανόνες. Είναι μια αναμέτρηση η οποία θα λάβει χώρα τον Ιανουάριο και μέχρι τότε πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας στα παιχνίδια της Super League. Σεβόμαστε απόλυτα την ιστορική ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, είναι ένα παιχνίδι το οποίο είναι εντός έδρας και φυσικά είναι στις δυνατότητες μας και να πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση”, ήταν η δήλωση του τιμ μάνατζερ της ακριτικής ομάδας στο skodaxanthifc.gr.


 



Υπέρ της ενότητας


Αποσύρει


την υποψηφιότητά του


ο Δ.Αβραμόπουλος


Με αιχμές για τα όσα έγιναν στην Κεντρική Επιτροπή, ιδιαίτερα το ζήτημα με τον Ευάγγελο Μείμαράκη, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την κούρσα για την ηγεσία της ΝΔ.



Σχετικά Άρθρα

Back to top button