«Οι 4 γίνανε 3 εκεί στη ΝΔ …..»

Ούτε ένα μήνα δεν συμπλήρωσε η υποψηφιότητα του για την αρχηγία της Ν.Δ. και αποφάσισε να την αποσύρει…..
Ήταν 13 του Οκτώβρη όταν δήλωσε παρόν και 2 Νοέμβρη-καλό μας μήνα παρεμπιπτόντως- που κούνησε το μαντήλι του αποχαιρετισμού από τον αγώνα της διεκδίκησης του «προεδρικού θρόνου» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης…..

Ούτε ένα μήνα δεν συμπλήρωσε η υποψηφιότητα του για την αρχηγία της Ν.Δ. και αποφάσισε να την αποσύρει…..


Ήταν 13 του Οκτώβρη όταν δήλωσε παρόν και 2 Νοέμβρη-καλό μας μήνα παρεμπιπτόντως- που κούνησε το μαντήλι του αποχαιρετισμού από τον αγώνα της διεκδίκησης  του «προεδρικού θρόνου» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης…..


Βέβαια ήδη θα έχετε μάθει ποιος έχει πει το αντίο …..πρόκειται φυσικά για το Δημήτρη τον Αβραμόπουλο……


Τι και αν το περασμένο Σάββατο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κ.Ε. της Νέας Δημοκρατίας, έκανε ένα βήμα πίσω για το καλό της παράταξης και συμφώνησε τελικά η εκλογή του νέου προέδρου να γίνει μόνο από τα μέλη του κόμματος, παρότι ο ίδιος ήταν ένθερμος υποστηριχτής της πρότασής του να εκλεγεί και από τους φίλους……


Το κλίμα φαίνεται που επικράτησε τόσο στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, όσο και μετά καθόλου ενωτικό δεν ήταν, ανεξάρτητα από το τι ήθελαν να βγάλουν προς τα έξω…..


 


Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε μόνο τη συσπείρωση δεν έφερε ……


Τα μαχαίρια ανάμεσα στους υποψηφίους –έστω και δια της πλαγίας και μεταφορικής οδού- βγήκαν για τα καλά……


Βέβαια οι υποψήφιοι αρχηγοί το έπαιζαν και το παίζουν αθώες περιστερές…..


Και αν κάποιες φορές χρειαστεί –καθώς το απαιτεί και η κούρσα της διαδοχής-είτε «σφάζουν με το γάντι» με φαρμακερές δηλώσεις του τύπου ….έχει καταγραφή στην ιστορία (Μπακογιάννη για Σαμαρά), είτε δια των υποστηρικτών τους…..


Ο Μεϊμαράκης έχει ανοίξει πυρ κατά πάντων υπέρ της Ντόρας…..


Αλλά και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος υποσχέθηκε στους κατοίκους του Περιστερίου ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα τους επισκεφτεί και πάλι, αλλά αυτή τη φορά ως Πρόεδρος της Ν.Δ. …..


Για να μην αναφερθούμε και στα γκάλοπ που δίνουν προβάδισμα και τελικά μάχη στήθος με στήθος ανάμεσα στη Ντόρα και τον Αντώνη…..τους άσπονδους φίλους και πολιτικούς συνοδοιπόρους της Ν.Δ. …..


Για παράδειγμα σε Μακεδονία και Θράκη στην προτίμηση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας πρώτη έρχεται ο Μπακογιάννη με 30,8%, δεύτερος Σαμαράς  με 23,8%, τρίτος ο Ψωμιάδης παρακαλώ με 16 % και τελευταίος και καταϊδρωμένος ο Αβραμόπουλος με 11,6%…….


 


Τα ζύγιασε που λέτε ο Δημήτρης, μέτρησε τα κουκιά, αποτίμησε την πρώτη του ήττα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κ.Ε το περασμένο Σάββατο, όταν τα μέλη της δε δέχτηκαν να ψηφίσουν και οι φίλοι για την εκλογή του νέου αρχηγού του κόμματος και τελικά αποφάσισε ολοταχώς ηρωική έξοδο από την σκληρή και αμείλικτη κούρσα της διαδοχής……


Με ψηλά το κεφάλι και με πολλές αιχμές για τα όσα διαδραματίστηκαν στην Κεντρική Επιτροπή, αλλά και με βολές κυρίως κατά του Μεϊμαράκη ανακοίνωσε χθες 2 Νοεμβρίου, μόλις δυο μέρες μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ε. ότι από την κούρσα για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας…….


Και εντάξει βρε, Δημήτρη μου, κατάλαβες ότι το φαν κλάμπ σου δεν είναι μεγάλο, εδώ Καραμανλής και Έβερτ τάσσονται με τη Ντόρα, και αποφάσισες να την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια……


Αλλά και να επισημάνεις την κρίση που διέρχεται το κόμμα σου δε λέει…..


Αντί με τη στάση σου να βοηθήσεις κάπως την κατάσταση, εσύ βγήκες και δήλωσες «με την τροπή που παίρνουν, ακόμη και σήμερα τα πράγματα …θεωρώ ότι πρέπει να ολοκληρώσω το βήμα που έκανα  στην Κ.Ε., παίρνοντας αποφάσεις που υπαγορεύει η συνείδησή μου και οι αρχές μου με γνώμονα της διαφύλαξη της ενότητας του Κόμματος και την εξασφάλιση της υπέρβασης της κρίσης του.


Δεν επιθυμώ να είμαι μέρος αυτής της κρίσης. Αρνούμαι να γίνω μέρος αυτής της εσωτερικής σύγκρουσης……κλπ….κλπ….κλπ….Παραμένω σταθερά στην πρώτη γραμμή της συλλογικής μας προσπάθειας.»……


Αλήθεια τι θέλει να πει ο ποιητής ….ή πιο σωστά ο πολιτικός ανήρ……;


 


Μήπως ότι γίνεται το έλα να δεις στη Νέα Δημοκρατία…..;


Για αυτό Δημήτρη που σκέφτηκες μέχρι και όνομα να άλλαζες στο κόμμα, αν εκλεγόσουν εσύ αρχηγός…….;


Τότε γιατί δεν ξαναπροσπαθείς να ιδρύσεις και πάλι νέο κόμμα…..; αφού σύμφωνα με αυτά που δήλωσες εσύ ο ίδιος, «επιθυμώ να είμαι συντελεστής παραγωγής μιας νέας πολιτικής με όρους που θα προετοιμάζουν το μέλλον, χωρίς να αναπαράγουν το παρελθόν και τους διχασμούς του»……


Αλήθεια σκεφτόσουν δηλαδή να διαγράψεις το παρελθόν ή καλύτερα τα κακώς κείμενα του παρελθόντος της Ν.Δ. ……;


Σιγά δηλαδή που θα σε άφηναν …..


Τέλος πάντων, τι γραμμή θα δώσεις στους υποστηρικτές σου, όσοι και αν ήταν , λίγοι ή πολλοί…..;


Ποια ή ποιον να ψηφίσουν για αρχηγό…..; ή θα τους δώσεις το ελεύθερο να ψηφίσουν κατά συνείδηση…..;


Πάντως για εδώ στην Ξάνθη, μην ανησυχείς τα κενά που αφήνει η απόσυρση της υποψηφιότητάς σου δεν είναι και μεγάλα……


 


Να λοιπόν που από την «τιτανομαχία» της Ν.Δ. είχαμε και την πρώτη απώλεια…


Ο τιτάνας  Αβραμόπουλος κατέθεσε το δόρυ και την ασπίδα του και έμειναν οι υπόλοιποι τρεις……η Μπακογιάννη, ο Σαμαράς και ο Ψωμιάδης…..  


Ποιος θα ακολουθήσει μετά…..;


Πάντως όχι οι άσπονδοι πολιτικοί φίλοι και συνοδοιπόροι Ντόρα και Αντώνης…..


Όλοι ποντάρουν στη δική τους μονομαχία μέχρι τελικής πτώσεως…..


Την απάντηση βέβαια θα την πάρουν από την βάση, παλιά και νέα-αφού θα εγγραφούν και νέα μέλη τη μεγάλη ημέρα των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του νέου αρχηγού που θα επιχειρήσει να αναστήσει και να οδηγήσει το κόμμα στην μετά Καραμανλή εποχή…..


   

Σχετικά Άρθρα

Back to top button