Στο πρόγραμμα “COASTANCE” η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Πραγματοποιήθηκε στις 22 & 23 Οκτωβρίου 2009, στην Gaeta της Ιταλίας, η 2η Επιτροπή Καθοδήγησης, καθώς και το 1ο Διακρατικό Συνέδριο για το Έργο με τίτλο “Κοινή Περιφερειακή Στρατηγική για την Αντιμετώπιση της Παράκτιας Διάβρωσης και Πλημμύρισης για την αειφόρο διαχείριση της λεκάνης της Μεσογείου” και ακρωνύμιο “COASTANCE”.

Πραγματοποιήθηκε στις 22 & 23 Οκτωβρίου 2009, στην Gaeta της Ιταλίας, η 2η  Επιτροπή Καθοδήγησης, καθώς και το 1ο  Διακρατικό Συνέδριο για το Έργο με τίτλο “Κοινή Περιφερειακή Στρατηγική για την Αντιμετώπιση της Παράκτιας Διάβρωσης και Πλημμύρισης για την αειφόρο διαχείριση της λεκάνης της Μεσογείου” και ακρωνύμιο “COASTANCE”.


Το Έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Διακρατικής Εδαφικής Συνεργασίας MED. 


Στο πρόγραμμα Coastance συμμετέχουν 9 εταίροι από την Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Κύπρο, Κροατία και Ελλάδα, με επικεφαλής εταίρο την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.


Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης εκπροσωπήθηκε από τον συντονιστή του προγράμματος κ. Άγγελο Δ. Αντωνιάδη, στέλεχος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης ΑΜ-Θ και τον κ. Βασίλειο Λεπίδα, στέλεχος του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της ΠΑΜ-Θ.


Την πρώτη ημέρα της συνάντησης, ο κ. Αντωνιάδης, προήδρευσε της Επιτροπής Καθοδήγησης και παρουσίασε την πορεία του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου και συντόνισε τις εργασίες των τεχνικών συνιστωσών αυτού.


Τη δεύτερη ημέρα, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 1ο  Διακρατικό Συνέδριο του Έργου, με τη συμμετοχή ειδικών εμπειρογνωμόνων σχετικά με τη διάβρωση ακτών, από την Ιταλία, τη Γαλλία, τις Η.Π.Α., το Ισραήλ, την Τυνησία και το Μαρόκο. Ο κ. Αντωνιάδης, ως εκπρόσωπος της ΠΑΜ-Θ, διεύθυνε το 3ο μέρος του Συνεδρίου, ανοίγοντας τις εργασίες με παράλληλη εισήγησή του.


Οι διεργασίες του προγράμματος Coastance, το οποίο θεωρείται πολύ σημαντικό σε ότι αφορά τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών και την αύξηση της στάθμης της θάλασσας στη λεκάνη της Μεσογείου, θα συνεχιστούν για τρία χρόνια, με την επόμενη συνάντηση για ανακοίνωση της προόδου των ερευνών στο Μονπελιέ της Γαλλίας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button