“Εμπορικό κέντρο, χτύπημα στις ΜικροΜεσαίες Επιχειρήσεις Ν. Ξάνθης” λέει η ΟΕΒΕ

Συνέχεια στο σήριαλ της κόντρας επαγγελματιών και φορέων της Ξάνθης με το Δήμαρχο Βιστωνίδας Νίκο Ζλάτκο δίνει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ξάνθης με επιστολή που του στέλνει μετά την πρόσφατη ανακοίνωσή του γύρω από το θέμα της εγκατάστασης του νέου εμπορικού κέντρου στα όρια του Δήμου Βιστωνίδας, λίγο πριν τη διασταύρωση της Φελώνης.

Συνέχεια στο σήριαλ της κόντρας επαγγελματιών και φορέων της Ξάνθης με το Δήμαρχο Βιστωνίδας Νίκο Ζλάτκο δίνει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ξάνθης με επιστολή που του στέλνει μετά την πρόσφατη ανακοίνωσή του γύρω από το θέμα της εγκατάστασης του νέου εμπορικού κέντρου στα όρια του Δήμου Βιστωνίδας, λίγο πριν τη διασταύρωση της Φελώνης.


 Προς


Τον κ. Δήμαρχο Βιστονίδας


Γενησέα


Θέμα: Εμπορικό κέντρο, χτύπημα στις ΜικροΜεσαίες Επιχειρήσεις Ν. Ξάνθης.


κ. Δήμαρχε,


Έχει γίνει γνωστό σε όλους ότι επίκειται η εγκατάσταση και λειτουργία του Εμπορικού Κέντρου Flamingo Retail Park στην Ξάνθη και συγκεκριμένα στα νότια του αεροδρομίου του Ν. Ζυγού, δηλαδή στις πολύ κοντινές παρυφές της πόλης της Ξάνθης.


Με αυτή την απόφαση, σαν Δημοτική αρχή, τηρείται ασφαλώς τη νομοθεσία “περί δυνατότητας λειτουργίας Εμπορικών Πάρκων” σε Δήμους με πληθυσμό κάτω των 20.000 κατοίκων όπως είναι ο Δήμος Βιστονίδας και κατά συνεπεία τυπικά τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες.


Δεν τηρήθηκε όμως καθόλου το ουσιαστικό στοιχείο της υπόθεσης αυτής, που είναι ότι το εμπορικό αυτό πάρκο είναι σχεδόν στις νότιες γειτονιές της πόλης μας με ότι αυτό συνεπάγεται για τα καταστήματα και την αγορά της Ξάνθης και ευρύτερα στον Επαγγελματικό – Βιοτεχνικό και Εμπορικό κόσμο μας και μάλιστα μέσα σ’ αυτή την παγκόσμια κρίση.


Θεωρούμε ότι η ίδρυση ενός τόσο μεγάλου εμπορικού πάρκου θα έπρεπε να συνοδεύεται από μελέτη των επιπτώσεων που θα επιφέρει στο οικονομικό περιβάλλον του Νομού της Ξάνθης. Θεωρούμε ότι θα πλήξει άμεσα και ουσιαστικά όλους τους Ε.Β.Ε. και αποτελεί προφανώς ατόπημα και αστοχία της Δημοτικής επιτροπής του Δήμου σας, για την οικονομική ανάπτυξη όχι μόνον της πόλης της Ξάνθης, αλλά και ολόκληρου του νομού, όσο αφορά τις Μ.Μ.Ε. που κατά κοινή ομολογία είναι η ΡΑΧΟΚΟΚΑΛΙΑ της Εθνικής οικονομίας.


Γνωρίζετε ότι εδώ και καιρό ένας πολυχώρος προσπάθησε να εγκατασταθεί στην περιοχή της Λεύκης – μιας περιοχής με απόσταση ίσης από την πόλη της Ξάνθης σε σχέση με την απόσταση του επικείμενου πάρκου στο Δήμο σας – αίτημα το οποίο απερρίφθη και πολύ σωστά από το Νομαρχιακό συμβούλιο της Ξάνθης


Ο Δήμος Ξάνθης τότε σύσσωμος δήλωσε “αδιαφορία” στο θέμα της Λεύκης ενώ ο Δήμος ο δικός σας, που έπρεπε χωρίς συζήτηση να απορρίψει το αίτημα εγκατάστασης του σχετικού πολυχώρου για τους ίδιους και ισχυρότερους λόγους ευθυγραμμιζόμενος με την απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου για το θέμα της Λεύκης, έσπευσε και προχωρεί τη δημιουργία πολυχώρου, εκμεταλλευόμενοι τυπικά τη σχετική Νομική διευκόλυνση χωρίς να σκεφθείτε το ουσιαστικό και αδήριτο στοιχείο της αποδυνάμωσης της τοπικής αγοράς της Ξάνθης και του Νομού.


Σήμερα έχουν σχεδόν ακυρωθεί όλες οι θέσεις στάθμευσης των Ι.Χ. όπου το κυκλοφοριακό πρόβλημα έχει αυξηθεί στο έπακρο και οι καταναλωτές μας απωθούνται και αποθαρρύνονται να κατέβουν στην αγορά μας όπου έγιναν και γίνονται λαθεμένες παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης μας με αντίκτυπο την πτώση τζίρου των καταστημάτων μας, έρχεστε κι εσείς σήμερα να δώσετε τη χαριστική βολή εν μέσω Διεθνούς οικονομικής κρίσης στον ήδη προβληματικό και συνεχώς μειωμένο τζίρο της αγορά μας.


Σήμερα κ. Δήμαρχε, εφόσον δεν έχουμε στο πλευρό μας – όπως θα έπρεπε – τις τοπικές μας αρχές θα απευθυνθούμε, στη συστράτευση των Ε.Β.Ε. και ορθά σκεπτόμενων ανθρώπων για να αντιδράσουμε στην επερχόμενη λαίλαπα εις βάρος μας και εις βάρος των τοπικών κοινωνιών από τους περαστικούς εμπόρους.


Πρέπει να γνωρίζετε και εσείς και οι πάντες ότι δεν είμαστε αντιμέτωποι με τους κινούμενους και ευκαιριακούς εμπόρους, που έρχονται και μένουν όσο υπάρχει το εύκολο κέρδος, είμαστε υποχρεωμένοι όμως να υπερασπισθούμε τους χιλιάδες μόνιμους εγκαταστημένους επιχειρηματίες του τόπου μας, γιατί μ’ αυτούς είναι δεμένη η τύχη και η ζωή. Πρέπει να υπάρχουν, Πρέπει να διατηρηθούν, Πρέπει να ζήσουν μαζί μας όπως κι εμείς μ’ αυτούς.


Και τελειώνοντας κ. Δήμαρχε οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι από σας και γενικά από τις τοπικές αρχές αυτά περιμέναμε και εφόσον αυτές δεν το μπορούν ή δεν το θέλουν, εμείς μαζικά θα αντιδράσουμε, θα κινητοποιηθούμε για την σωτηρία και υπεράσπιση των Ε.Β.Ε. και καταναλωτών της περιοχή μας, γιατί αυτό είναι το καθήκον και η υποχρέωση μας απέναντι στον τόπο και τους ανθρώπους του.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Ο Πρόεδρος ΤΣΙΑΚΙΡΟΓΛΟΥ Σ.


Ο Γεν. Γραμματέας ΜΠΑΤΖΑΚΙΔΗΣ Γ.Κοινοποίηση:


1.-κ.κ. Βουλευτές Ν. Ξάνθης


2.- κ. Νομάρχη Ξάνθης


3.- κ. Δήμαρχο Ξάνθης


4.- κ Πρόεδρο


του Επιμελητηρίου Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button