Μια αναπάντεχη εκπροσώπηση

Στην τρίτη τετραετία της θητείας του στο νομαρχιακό θώκο και μόλις ένα χρόνο πριν αποχαιρετήσει οριστικά το θεσμό της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, καθώς έχει δηλώσει προ πολλού ότι δε θα είναι εκ νέου υποψήφιος, ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης βρέθηκε λόγω πρωτοκόλλου να εκπροσωπεί την κυβέρνηση στον προχθεσινό εορτασμό της Επετείου του ΟΧΙ.

Στην τρίτη τετραετία της θητείας του στο νομαρχιακό θώκο και μόλις ένα χρόνο πριν αποχαιρετήσει οριστικά το θεσμό της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, καθώς έχει δηλώσει προ πολλού ότι δε θα είναι εκ νέου υποψήφιος, ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης βρέθηκε λόγω πρωτοκόλλου να εκπροσωπεί την κυβέρνηση στον προχθεσινό εορτασμό της Επετείου του ΟΧΙ.


Του έλαχε λοιπόν να επωμιστεί και αυτό, αν και ο ίδιος είναι γνωστό τοις πάσοις ότι ανήκει στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας και εκλέχθηκε στηριζόμενος από αυτή και τους ψηφοφόρους της.


Βέβαια στην πορεία με τη στάση του και το έργο του ο κ. Παυλίδης λειτούργησε ως νομάρχης όλων των Ξανθιωτών. Έτσι λοιπόν και τώρα ανέβηκε στην εξέδρα των επισήμων και στην πρώτη σειρά δίπλα στον Μητροπολίτη και το Στρατηγό παρακολούθησε την παρέλαση όρθιος χειροκροτώντας τους μαθητές, τα στρατευμένα νιάτα, και τους Συλλόγους που παρέλαυναν από μπροστά του.  


Όσο για το λόγο που εκπροσώπησε την κυβέρνηση, ήταν το ότι η ίδια δεν πρόλαβε να ορίσει τους εκπροσώπους της στις  διοικητικές κυβερνητικές θέσεις.


Λέτε το γεγονός αυτό να είναι προφητικό για την πολιτική εξέλιξη του Γιώργου Παυλίδη και να τον δούμε πάλι στην ίδια θέση μετά από ένα δύο χρόνια, αλλά αυτή τη φορά ως αιρετού Περιφερειάρχη;


 


Τελικά προέχει το πρωτόκολλο


Στον εορτασμό της τοπικής επετείου των Ελευθερίων της Ξάνθης, ο Σωκράτης Ξυνίδης, Βουλευτής Ξάνθης, απέφυγε να ανέβει στην εξέδρα των επισήμων για να παρακολουθήσει την παρέλαση. Με την κίνησή του αυτή, ήθελε να δείξει ότι παραμένει στο ίδιο σκαλί με τους υπόλοιπους Ξανθιώτες και όχι πάνω σε ένα βάθρο. Η αντιμετώπιση όλων επί ίσοις όροις ήταν το μήνυμά του, κάτι βέβαια  που συνεχίζει να  ισχύει για τον ίδιο και τώρα.


Μόνο που αυτή τη φορά λόγω νέων δεδομένων αναγκάστηκε να κάνει μια μικρή οπισθοχώρηση ένεκα και της νέας του ιδιότητας, αυτή του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και να αφήσει για λίγο το πλήθος και να ανέβει  στην εξέδρα των επισήμων για να παρακολουθήσει την παρέλαση για την επέτειο του ΟΧΙ.


Άλλωστε με το  αξίωμα του Γραμματέα του Κινήματος, δεν εκπροσωπεί μόνο τους Ξανθιώτες, αλλά όλους τους Έλληνες που βρίσκονται κοντά στο ΠΑΣΟΚ, για αυτό και η στάση του ήταν και πρέπει να είναι ανάλογη.


Άλλο τα προσωπικά πιστεύω και άλλο αυτά που απαιτούν οι ρόλοι και θεσμοί, έστω και αν εμπεριέχουν αρκετή τυπολατρία απόρροια της ιδιαίτερης βαρύτητας που δίνουν στο πρωτόκολλο.


 


Τέντα και για τους αναπήρους


Σε κάθε παρέλαση των εθνικών μας επετείων, αλλά και της τοπικής της 4ης Οκτωβρίου, εξέχουσα θέση έχουν και ανάπηροι και οι απόγονοι θυμάτων πολέμου.


Κάθονται ακριβώς απέναντι από την εξέδρα των επισήμων και μετά το πέρας της παρέλασης ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης και οι λοιπές αρχές σπεύδουν σύμφωνα με το πρωτόκολλο να τους χαιρετήσουν, ως ένδειξη τιμής για αυτό που εκπροσωπούν.


Μόνο που όλα αυτά τα χρόνια είχαν και ένα μικρό παράπονο, ήταν έκθετοι στις καιρικές συνθήκες. Μπορεί η νομαρχία και ο δήμος Ξάνθης που έχουν την ευθύνη της διοργάνωσης των εορταστικών εκδηλώσεων και των παρελάσεων να έχουν φροντίσει για το που θα κάθονται, αλλά όχι και για την προστασία τους από τον ήλιο ή τη βροχή.


Στην προχθεσινή όμως παρέλαση, το αίτημα τους ικανοποιήθηκε και έτσι στήθηκε και ειδική τέντα και στο δικό τους χώρο.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button