Με νέα ταυτότητα φέτος το ‘ΧΑΤΖΗΔΑΚΕΙΟ’

28 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το ‘Χατζηδάκειο’ φεστιβάλ από τη Στέγη Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης ‘Κ.Μπένης’, με μια νέα ταυτότητα που φιλοδοξεί να το κατατάξει ανάμεσα στους μεγάλους πολιτιστικούς θεσμούς της πόλης.






28 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το ‘Χατζηδάκειο’ φεστιβάλ από τη Στέγη Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης ‘Κ.Μπένης’, με μια νέα ταυτότητα που φιλοδοξεί να το κατατάξει ανάμεσα στους μεγάλους πολιτιστικούς θεσμούς της πόλης.


Όπως τόνισε, μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, ο πρόεδρος της Στέγης Τάσος Θεοδωρίδης, τα σχήματα και οι καλλιτέχνες που φέτος θα εμφανιστούν στα πλαίσια του φεστιβάλ, έχουν ήδη οριστικοποιήσει τη συμμετοχή τους και απομένει το τυπικό μέρος των υπογραφών, το οποίο μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχει κλείσει και αυτό.


Τις εκδηλώσεις θα ‘ανοίξει’ ο Διονύσης Σαββόπουλος, στις 28 Νοεμβρίου και θα ακολουθήσουν στις 29 Νοεμβρίου η Ορχήστρα του Δήμου Πάτρας με τον Κώστα Θωμαϊδη, στις 30 Νοεμβρίου θεατρική παράσταση με το Γρηγόρη Βαλτινό, την 1η Δεκεμβρίου η Ελεωνόρα Ζουγανέλη με τους συνεργάτες της και η αυλαία θα πέσει στις 2 Δεκεμβρίου με το Στέφανο Κορκολή και την Άλκηστη Πρωτοψάλτη.


Τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες η Στέγη προσπαθεί να έρθει σε επικοινωνία με το γιο του Μάνου Χατζηδάκι ώστε να είναι καθόλα εξασφαλισμένο το φεστιβάλ, ακόμη και στην επωνυμία του. Παρόλες τις μέχρι τώρα προσπάθειες – οι οποίες θα συνεχισθούν και τηλεφωνικά και εγγράφως – δεν κατέστει δυνατή η επαφή μαζί του.


Σε περίπτωση που υπάρξουν προβλήματα, τόνισε ο πρόεδρος της Στέγης, το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί με άλλη επωνυμία αφού τα σχήματα των καλλιτεχνών έχουν κλείσει τις εμφανίσεις τους.


Εντωμεταξύ, ο κ. Θεοδωρίδης επισήμανε ότι η απουσία των χορωδιών από τις εκδηλώσεις δεν σημαίνει ότι η Στέγη υποβαθμίζει το συγκεκριμένο είδος, το οποίο άλλωστε ήταν και αρχή του θεσμού. Στόχος της Στέγης είναι να θεσμοθετήσει ένα αυτόνομο χορωδιακό φεστιβάλ μέσα στη νέα χρονιά προς τα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου, προσδίδοντας έτσι ιδιαίτερη βαρύτητα στο συγκεκριμένο τομέα , ο οποίος άλλωστε έχει φέρει διακρίσεις στην πόλη μέσω των δραστηριοτήτων της Στέγης.


Ακόμη ο κ. Θεοδωρίδης αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με χορωδιακό σύλλογο της Γερμανίας, ο οποίος συνεργάζεται με πλήθος διακεκριμένων χορωδιών από όλη την Ευρώπη, με στόχο να πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη ένα πανευρωπαϊκό χορωδιακό φεστιβάλ στο οποίο θα συμμετέχουν 20 περίπου χορωδίες με συνολικά 1.000 χορωδούς. Οι συζητήσεις συνεχίζονται, ακόμη όμως τίποτε δεν είναι οριστικό.


 


 


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button