Αστυνομικά Νέα

Συνελήφθησαν 2 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύοδιαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες και σήμερα (8 και 9-2-2024) σε περιοχές του Έβρου, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το απόγευμασε επαρχιακή οδό του Έβρου, αστυνομικοίτης Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, οκτώ(8) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής,ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα οδηγώντας επικίνδυνα. Τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε, ενώ ο δράστης επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει.

Στη δεύτερη περίπτωση, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, ο δεύτερος διακινητής οδηγώντας Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών, διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αποκρύψει επιμελώς στο ρυμουλκούμενο, μεταξύ των εμπορευμάτων, τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, μεταφέροντας τους με αυτόν τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς,ενώ την  προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούντα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού και Φερών Αλεξανδρούπολης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button