Εκδήλωση τουριστικής προβολής της Ξάνθης στην Σόφια της Βουλγαρίας

Εντυπωσιακή ήταν η εκδήλωση – forum που πραγματοποίησε η Νομαρχία Ξάνθης, στη Σόφια της Βουλγαρίας στο Ξενοδοχείο SHERATON. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπρόεδρος της Βουλγαρικής Κυβέρνησης και Υπουργός Εσωτερικών κ Tsvetan Tsvetanof, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Ivo Marinov, ο επικρατέστερος υποψήφιος Δήμαρχος της Σόφιας, η Πρέσβης της Ελλάδας στη Βουλγαρία κ. Κουμανάκου, Νομάρχες, Βουλευτές, Δήμαρχοι και άλλοι παράγοντες.

Εντυπωσιακή ήταν η εκδήλωση – forum που πραγματοποίησε η Νομαρχία Ξάνθης, στη Σόφια της Βουλγαρίας στο Ξενοδοχείο SHERATON. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπρόεδρος της Βουλγαρικής Κυβέρνησης και Υπουργός Εσωτερικών κ Tsvetan  Tsvetanof, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Ivo Marinov, ο επικρατέστερος υποψήφιος Δήμαρχος της Σόφιας, η Πρέσβης της Ελλάδας στη Βουλγαρία κ. Κουμανάκου, Νομάρχες, Βουλευτές, Δήμαρχοι και άλλοι παράγοντες.

 Παρέστησαν εκπρόσωποι της πλειοψηφίας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωση και οι Διοικήσεις των Ενώσεων Ξενοδόχων και Τουριστικών Πρακτόρων της Βουλγαρίας.


 Μετά τους χαιρετισμούς του Νομάρχη Ξάνθης κ. Γεωργίου Παυλίδη, του Αντιπροέδρου κ. Tsvetanof, του Υπουργού κ. Μarinov, του Νομάρχη Σμόλιαν κ. Σtaykov, του κ Stoyan Lazarov και της κας Κουτρουμάνου, προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ του νομού Ξάνθης, στην βουλγαρική γλώσσα. Οι εικόνες του Nομού μας, εντυπωσίασαν και απέσπασαν θετικότατες κριτικές και το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων. Ακολούθησε συνέντευξη τύπου και δεξίωση προς τιμή των παρευρισκομένων.


 Κατά τον χαιρετισμό του ο νομάρχης Ξάνθης, μεταξύ άλλων τόνισε:


 “Είμαστε γείτονες. Πρέπει να γίνουμε καλοί γείτονες. Επιβάλλεται όλοι μας να συνεργασθούμε, να τρέξουμε στα χρόνια που έρχονται προς όφελος των Χωρών, των κοινωνιών και των πολιτών από τις δύο πλευρές των συνόρων. Επιβάλλεται να συναντηθούν και να προστεθούν οι δικές μας προσπάθειες με τις αντίστοιχες από την Βουλγαρία, κυρίως την Νότια Βουλγαρία για το κοινό μας καλό.


 Οι διασυνοριακές περιοχές, όπως και ο Νομός μας νότια του Σμόλιαν, αποτελούν μια ευρύτερη περιοχή με κοινές ευκαιρίες αλλά και δυνατότητες. Να αθροίσουμε τα πλεονεκτήματά μας και να αφαιρέσουμε όσα μειονεκτήματα μπορούμε.


 Οι τουριστικοί προορισμοί των Νομών Ξάνθης και Σμόλιαν πρέπει να αθροίσουν δυνάμεις και να αλληλοσυμπληρωθούν. Το χιονοδρομικό κέντρο του Παμπόροβο πρέπει να κερδίσει από την Ξάνθη και την ευρύτερη ελληνική περιφέρεια, όπως η Ξάνθη, οι παραλίες μας από την Βουλγαρία, κυρίως την νότια.


 Μπορούν συνδυαστικά να ικανοποιηθούν οι ανάγκες και του πιο απαιτητικού επισκέπτη, η συνύπαρξη του βουνού και της θάλασσας, ενώ παράλληλα μπορούν να αναπτυχθούν αμοιβαία τουριστικά ρεύματα μεταξύ των δύο Χωρών, κάτι που θα μεγιστοποιήσει τα οφέλη και για τις δύο πλευρές.


 Με την σημερινή εκδήλωση βάζουμε γερές βάσεις για μια νέα δυναμική συνεργασία στην τουριστική ανάπτυξη των περιοχών μας, προς όφελός των και των κοινωνιών μας”.


 Ο Αντιπρόεδρος της βουλγαρικής Κυβέρνησης ανέφερε ότι η Ξάνθη είναι ένας όμορφος τόπος που τον προτείνει σε όλους και ότι ο νέος υπό ολοκλήρωση δρόμος αλλάζει τελείως τα πράγματα.


 Ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γεώργιος Παυλίδης δήλωσε: “Η εκδήλωση ήταν απόλυτα επιτυχής. Το τουριστικό μας προϊόν προβλήθηκε έντονα. Μένει να προχωρήσουν οι δύο Κυβερνήσεις στην διακρατική συμφωνία για τον δρόμο, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τώρα… Εύχομαι τα Χριστούγεννα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί.”


 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ


 


 


Ομιλία του Νομάρχη Ξάνθης κ. Γεώργιου Παυλίδη


 Σας καλωσορίζω όλους. Είναι ευχαρίστηση και τιμή η παρουσία σας στην σημερινή εκδήλωση.


 Θέλω να διαβιβάσω τα αισθήματα φιλίας και συνεργασίας των κατοίκων της Ξάνθης στους γείτονες φίλους Βούλγαρους, τονίζοντας τις κοινές αναπτυξιακές μας προσπάθειες και προοπτικές, τα κοινά συμφέροντα που μας ενώνουν και τα κοινά από καρδιάς αισθήματα που δεν γνωρίζουν σύνορα.


 Είμαστε γείτονες. Πρέπει να γίνουμε καλοί γείτονες.


 Επιβάλλεται όλοι μας να συνεργασθούμε, να τρέξουμε στα χρόνια που έρχονται προς όφελος των Χωρών, των κοινωνιών και των πολιτών από τις δύο πλευρές των συνόρων. Επιβάλλεται να συναντηθούν και να προστεθούν οι δικές μας προσπάθειες με τις αντίστοιχες από την Βουλγαρία, κυρίως την Νότια Βουλγαρία για το κοινό μας καλό.


 Έχουμε πολλά να δημιουργήσουμε στο μέλλον. Οι διασυνοριακές περιοχές, όπως και ο Νομός μας νότια του Σμόλιαν, αποτελούν μια ευρύτερη περιοχή με κοινές ευκαιρίες αλλά και δυνατότητες. Να αθροίσουμε τα πλεονεκτήματά μας και να αφαιρέσουμε όσα μειονεκτήματα μπορούμε.


 Ήδη η Νομαρχία Ξάνθης ολοκληρώνει μια νέα δίοδο στην Ελληνοβουλγαρική μεθόριο, την τουριστική δίοδο στην διάβαση του Αγίου Κωνσταντίνου, στην Περιφέρεια Σμόλιαν, κοντά στο Ζλάτογκραντ. Εάν βοηθήσει ο καιρός, έως τις 20 Νοεμβρίου 2009 θα έχουμε και την πρώτη στρώση της ασφάλτου. Απομένει η διακρατική συμφωνία και η κύρωση της από τα δύο (2) Κοινοβούλια για το σημείο διέλευσης. Η χρονοαπόσταση Ξάνθη-Ζλάτογκραντ θα είναι 50 λεπτά και Ξάνθη-Σμόλιαν 1 ώρα και 45 λεπτά. Αλλάζουν τα δεδομένα. Αλλάζουν τα πάντα. Ας δούμε μπροστά όλοι μαζί, ξεκινώντας δυναμικά από τον τουρισμό.


Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την προώθηση της τουριστικής συνεργασίας είναι να αλληλογνωριστούμε. Αυτός είναι ο στόχος της σημερινής εκδήλωσης.


 Η Χώρα μας, η Ελλάδα είναι γνωστή διεθνώς για τον τουρισμό της θάλασσας, των παραλιών, του ήλιου και των πλάζ κολύμβησης. Η περιοχή μας, ο Νομός Ξάνθης, εκτός από πανέμορφες παρθένες παραλίες, είναι και από τις πλεονεκτικές περιοχές και στον τομέα των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, που διαρκούν όλο το χρόνο.


 Ο Νομός μας, ανάμεσα στο Αιγαίο και στη Χώρα σας, στη λίμνη Βιστωνίδα και στον ποταμό Νέστο, είναι μια νέα, ιδανική για εξερεύνηση περιοχή, με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά.


 Με πυλώνες την άθικτη φύση του, τις παρθένες παραλίες του, την παράδοση και τις σύγχρονες υποδομές, είναι ο νέος δυναμικός, κυρίως εναλλακτικός τουριστικός προορισμός στον ελληνικό χώρο, ενώ παράλληλα σε λίγο θα είναι η πλέον κοντινή και εύκολα προσβάσιμη περιοχή από την Βουλγαρία με αυτά τα χαρακτηριστικά.


 Η πορεία και η καθιέρωση της Ξάνθης στον Ελληνικό τουριστικό χώρο, στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ήταν αποτέλεσμα της από δεκαετίας διαρκούς, συγκροτημένης προσπάθειάς μας, με οργάνωση, με συνέπεια, με καθαρούς στόχους στην αξιοποίηση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων, και πλέον αναγνωρίζεται από τους ειδικούς στον τομέα του τουρισμού. Φέτος η Ξάνθη ήταν τιμώμενη περιοχή μεταξύ εκατοντάδων προορισμών, στην κορυφαία πανελλαδική τουριστική έκθεση “Τουριστικό Πανόραμα 2009”. Νωρίτερα έχει τιμηθεί το 2006 και το 2008 στην τουριστική έκθεση “Φιλοξένια”.


 Ο Νομός Ξάνθης είναι ένας τόπος για να απλώσεις, να ζήσεις τα όνειρα σου στη γαλήνη, στην παράδοση και στη φύση.


 Οικοσυστήματα παγκόσμιας φήμης, βιότοποι διεθνούς σημασίας, περιοχές με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, όπως το Παρθένο Δάσος, τα Στενά του Νέστου, το Δέλτα του Νέστου, ιδανικοί τόποι για εξερευνήσεις, φυσικά σπορ, πεζοπορία, διαδρομές 4Χ4.


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button