Δίκαιη νίκη επί της Καβάλας

Μετά από μια πολύ καλή εμφάνιση η SKODA ΞΑΝΘΗ κατάφερε να πετύχει την 3η της νίκη στο πρωτάθλημα επί της Καβάλας και να ατενίζει πλέον την συνέχεια με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Το συγκρότημα του Γιάννη Ματζουράκη κατάφερε να πετύχει το νικητήριο τέρμα στο 85ο λεπτό με τον Σπύρο Βάλλα.

Μετά από μια πολύ καλή εμφάνιση η SKODA ΞΑΝΘΗ κατάφερε να πετύχει την 3η της νίκη στο πρωτάθλημα επί της Καβάλας και να ατενίζει πλέον την συνέχεια με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Το συγκρότημα του Γιάννη Ματζουράκη κατάφερε να πετύχει το νικητήριο τέρμα στο 85ο λεπτό με τον Σπύρο Βάλλα.


Η αναμέτρηση ξεκίνησε για την SKODA ΞΑΝΘΗ ουσιαστικά χωρίς αλλαγές όσον αφορά την προηγούμενη συνάντηση με την Λάρισα καθώς μόνο ο Λουτσιάνο πήρε την θέση του Φαμπιανέζι. Από την άλλη πλευρά η Καβάλα με τον αέρα του 2-2 επί του Παναθηναικού αλλά και με τις πολύ καλές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα είχε την συμπαράσταση περίπου 600 φιλάθλων της.


Οι γηπεδούχοι από τα πρώτα λεπτά είχαν την κυκλοφορία της μπάλας και δημιουργούσαν τις προυποθέσεις ώστε να φτάσουν με απειλητικές διαθέσεις μπροστά από την εστία του Κάλατς αλλά την τελευταία στιγμή οι ποδοσφαιριστές της SKODA ΞΑΝΘΗ δεν είχαν το καθαρό μυαλό ώστε να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Πάντως όσες φορές χρειάστηκε ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων έδειξε την κλάση του όπως στην απόκρουση στο σουτ του Λουτσιάνο στο 18ο λεπτό.


Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν στο 36ο λεπτό με τον Ιωάννου που βγήκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και με το δεξί νίκησε τον Μίχαελ Γκσπούρνιγκ γράφοντας το 0-1 το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.


Παρά το εις βάρος της σκορ η SKODA ΞΑΝΘΗ βρήκε τις δυνάμεις για να αντιδράσει και αφού έχασε μια ευκαιρία στο 51ο με τον Μαρσελίνιο κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Στρμπα με την συμπλήρωση μιας ώρα αγώνα.


Ο Μαρσελίνιο αφού έπαιξε το 1-2 με τον Πόι σούταρε πάνω στον Κάλατς, πήρε το ριμπάουντ και με σέντρα βρήκε τον Στρμπα που με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια. Αυτό ήταν το 2ο γκολ του Σλοβάκου διεθνή.


Στο 64ο λεπτό ο Ντικρόκ δέχτηκε την κόκκινη κάρτα για χτύπημα στον Μαρσελίνιο αλλά 8 λεπτά αργότερα τον ακολούθησε στα αποδυτήρια και ο Γιάννης Παπαδημητρίου δεχόμενος 2 κίτρινες κάρτες.


Στο 74ο λεπτό ο Πόι ανατράπηκε από τον Θεοδωρέλλη μέσα στην μεγάλη περιοχή με τον διαιτητή Σταθόπουλου να δείχνει πέναλτι.


Ο Λουτσιάνο που ανέλαβε να το εκτελέσει είδε τον Κάλατς να αποκρούει και να στέλνει την μπάλα κόρνερ.


Η πίεση της SKODA ΞΑΝΘΗ άρχισε να γίνεται ακόμη μεγαλύτερη και το γκολ της νίκης χάρισε σημείωσε ο Βάλλας, μετά από κόρνερ του Μαρσελίνιο και γύρισμα του Στίβαρ. Μια φάση που σημειώθηκε στο 86ο λεπτό.


Οι συνθέσεις των ομάδων:


SKODA ΞΑΝΘΗ: Γκσπούρνιγκ, Βάλλας, Παπαδημητρίου, Κωστούλας, Τζάγκι, Φλίσκας, Στρμπα, Κιντάνα (89 Βασιλακάκης), Πόι (78 Σταθάκης), Μαρσελίνιο, Λουτσιάνο (78 Στίβαρ).


ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ: Κάλατς, Παβίσεβιτς, Οικονόμου, Ντουγκλάο, Ψωμάς (44 Θεοδωρέλλης), Ντικρόκ, Ντομπρασίνοβιτς, Ορούμα, Ονουάτσι (80 Λάκης), Ιωάννου, Ρινκόν (67 Μεντί).


 



Μαντζουράκης: “Θα ήταν κρίμα αν χάναμε”


Ο τεχνικός της ομάδας μας, Γιάννης Μαντζουράκης, έμεινε ικανοποιημένος από το πάθος και την αποφασιστικότητα που έδειξαν οι παίκτες του, όταν η ομάδα του έμεινε πίσω στο σκορ (1-0).


“Ξεκινήσαμε το ματς πολύ δυνατά όμως εξαιτίας ενός λάθους του διαιτητή μείναμε πίσω στο σκορ. Θα ήταν κρίμα αν χάναμε την αναμέτρηση, αφού και στα 90 λεπτά ήμασταν καλύτεροι των αντιπάλων μας”, ήταν τα λόγια του Μαντζουράκη.


Στην αντίπερα όχθη, ο Γιάννης Παπακώστας, είπε πως: “Σήμερα κάναμε την χειρότερη μας εμφάνιση στο πρωτάθλημα και όπως ήταν λογικό ηττηθήκαμε από την καλύτερη Ξάνθη.


Συγχαρητήρια στους γηπεδούχους. Ο καλύτερος παίκτης για την ομάδα ήταν ο Κάλατς και μόνο από αυτό μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματα”.


 



MVP: Στρμπα


Ίσως ο τίτλος αυτός θα έπρεπε να αποδοθεί στον Ζέλικο Κάλατς που έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να φύγει η Καβάλα με κάτι καλό από τα Πηγάδια.


Από την άλλη μεριά, ο Στρμπα έκανε ότι περνούσε από τα πόδια του! Πρώτα από όλα ήταν απόλυτα συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα και ένας από τους λόγους που δεν επέτρεψαν στην Καβάλα να πατήσει περιοχή. Πέτυχε ένα γκολ και συμμετείχε και στο δεύτερο τέρμα που έδωσε τη νίκη.


Ο μέσος της Ξάνθης είχε μια μεστή εμφάνιση από κάθε άποψη και βοήθησε την ομάδα του να φτάσει σε μια πανάξια νίκη.


Κυρίως, ο ποδοσφαιριστής της ακριτικής ομάδας διατήρησε την ψυχραιμία του και καθαρό μυαλό όταν το παιχνίδι δεν πήγαινε όπως το είχαν σχεδιάσει οι γηπεδούχοι και βοήθησε στη μεγάλη ανατροπή.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button