Σε φάση αναμονής το ΕΚΑΒ στην Ξάνθη

Μπορεί να εξαγγέλθηκε πολλάκις από την προηγούμενη κυβέρνηση ότι και η Ξάνθη και το νοσοκομείο της θα αποκτήσει ΕΚΑΒ και να δρομολογήθηκαν οι σχετικές διαδικασίες για την ίδρυσή του, ωστόσο δεν πρόλαβε να υλοποιηθεί.

Μπορεί να εξαγγέλθηκε πολλάκις από την προηγούμενη κυβέρνηση ότι και η Ξάνθη και το νοσοκομείο της θα αποκτήσει ΕΚΑΒ και να δρομολογήθηκαν οι σχετικές διαδικασίες για την ίδρυσή του, ωστόσο δεν πρόλαβε να υλοποιηθεί.


Η προκήρυξη και η διενέργεια των βουλευτικών εκλογών, αλλά και η απομάκρυνση  του προέδρου του νοσοκομείου Ξάνθης από τον προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας και συγκεκριμένα από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, έβαλαν φρένο στις σχετικές διαδικασίες, διαδικασίες που αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα μόλις οριστεί νέα διοίκηση στο ΓΝΝοσοκομείο Ξάνθηςαπό τη νέα υπουργό Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.


Πάντως το όλο θέμα της ίδρυσης και λειτουργίας ΕΚΑΒ στην Ξάνθη βρίσκεται σε καλό δρόμο, καθώς η στελέχωσή του έχει εξασφαλισθεί με την ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης 12 ατόμων, ενώ και ο χώρος που θα στεγασθεί φαίνεται πως έχει βρεθεί στην περιοχή της ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ. Το κτίριο βρίσκεται πολύ κοντά στο νοσοκομείο και πληροφορίες θέλουν να είναι αυτό που στέγαζε το πρώην ίδρυμα Παλιννοστούντων.


Βέβαια ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί τίποτε, καθώς δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις από πλευράς νοσοκομείου και πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.


 


Σημαντική πρωτοβουλία που χρήζει της στήριξης όλων


Το «Κοινωνικό παντοπωλείο» του Δήμου Σταυρούπολης, το οποίο άρχισε να λειτουργεί πριν από αρκετούς μήνες με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής παρουσιάζει σημαντικό έργο, στηρίζοντας τις ευπαθείς ομάδες της συγκεκριμένης περιοχής.


Ωστόσο ο αγώνας που δίνει η δημοτική αρχή Σταυρούπολης για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής είναι δύσκολος και χρειάζεται τη στήριξη όλων εκείνων που μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά ενισχύοντας οικονομικά και υλικά την προσπάθεια αυτή.


Και η αλήθεια είναι πως για να συνεχίσει η  προσφορά του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Σταυρούπολης, θα πρέπει να βοηθήσουν όλοι και κυρίως επιχειρηματίες και φορείς, γιατί σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό η λειτουργία του στηρίζεται στον εθελοντισμό και στην αλληλεγγύη των πολιτών.


 


Οι Αστυνομικοί τίμησαν τον προστάτη τους


Την τιμητική τους είχαν χτες οι αστυνομικοί , καθώς γιόρταζε ο προστάτης της Ελληνικής Αστυνομίας, Άγιος Αρτέμιος.


Έτσι χθες μετά την καθιερωμένη δοξολογία στον Ιερό ναό της Του Θεού Σοφίας ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης, κ. Ανδρέας Κατσιμπέρης δεξιώθηκε τις αρχές και φορείς του τόπου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αστυνομικού  Μεγάρου, ενώ αστυνομικοί προσήλθαν στο νοσοκομείο για εθελοντική αιμοδοσία.


Με αφορμή την ημέρα των αστυνομικών, ο κ. Κατσιμπέρης αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο που καλούνται να φέρουν σε πέρας, στη σπουδαιότητα του λειτουργήματος τους και στην ανάγκη στήριξης τους από την τοπική κοινωνία.


Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του μας είπε ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των κατοίκων του νομού παρέχοντας τους το αίσθημα ασφάλειας, αν και αντιμετωπίζει σημαντικά κενά στη στελέχωσή της. Πάντως σύντομα αναμένεται να ενισχυθεί η δύναμή της με πέντε άτομα, που καταφθάνουν με τη διαδικασία των μεταθέσεων.


 


Το έργο της Ανθής Γκέρμαν εντυπωσίασε και πάλι


Η Ξανθιώτισσα ζωγράφος που ζει και διαπρέπει στη Θεσσαλονίκη, Ανθή Γκέρμαν δεν ξεχνά τον τόπο καταγωγής της και φροντίζει σε τακτά χρονικά διαστήματα να εκθέτει το έργο της και στη Δημοτική Πινακοθήκη της πόλης.


Η τελευταία της έκθεση που φιλοξενήθηκε την περασμένη βδομάδα στην Πινακοθήκη στέφθηκε με επιτυχία και απέσπασε θετικές κριτικές.


Άλλωστε από το 1975 που ξεκίνησε επαγγελματικά την ενασχόλησή της με τη ζωγραφική, πραγματοποίησε πλείστες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, και στο εξωτερικό.


Όσο για τη θεματογραφία της, όπως δήλωσε η ίδια, είναι «μια δουλειά που συνεχίζεται σε όλη την περίοδο της καλλιτεχνικής μου δημιουργίας, είναι γυναίκες, ιππείς, ιχθύς και κολλάζ. Τα θέματα είναι όλα υπαρκτά, αλλά βάζω έντονα το χρώμα, το οποίο με εκφράζει πολύ και γίνεται μια φαντασίωση στον πίνακα. Το χρώμα για μένα σημαίνει πάθος, δύναμη, ενώ τα υλικά που χρησιμοποιώ για τα έργα μου είναι λάδια σε τελάρα μουσαμά και ξύλα».    

Σχετικά Άρθρα

Back to top button